23 Mayıs 2011, Pazartesi 12:45:54

AHMET AYDIN CANLI YAYINDA KONUŞTU...

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, Cihan Tv Network tarafından hazırlanan “Tatil Sabahı” programının konuğu oldu...
  • Sayın vali, bir de thy kargo ya gelin görün rezilliği...devletin gümrük müdürlüğünün olduğu yerde hergün kavga,hergün olay var...kimi yüksek sesle müzik dinler kimi bağıra çağıra küfür eder kimi arabasını yolun üstüne park eder gider yol tıkanır say say bitmez..tam bir dingo nun ahırı durum söz konusu... ne polis ne sorumlu ne birşey..devlet yok orada anlayacağınız..bu ne acizliktir bu ne sorumsuzluktur...yazıklar olsun..düştüğümüz hale bakın..bir de naadama 72 kere ceza kesip de aynı adamın aynı şeyi defalarca yapmasını nasıl anlatıyorsunuz inanılmaz yani..o olay devletin acizliğini,yok olduğunu göstermiyor mu???
  • ahl nin ince sorunları için,hiç bir yöneticinin görmedigi sorunları ben biliyorum.eger sayın valim kabül buyursalar bizat kendilerine arzederim. airport haber aracılıgıile.
  • vali atıp tutuyor.hangi soruna çözüm buldunuz,vıp den gelen ve gideni karşılamak ve ugurlamakdan havalşmanına zaman ayıramıyor.
  • Tayland'ta taksiye binerken bir görevli size fiş dolduruyor üstünde taksici tarafından dolandırıldığınızı düşünürseniz ya da davranışlardan şikayetçi olursanız arayabileceğiniz numara var. Sizi hangi taksiye kaçta neresi için bindirdiğini not alıyor ve yaklaşık tutarı size söylüyor. Taksici ile hiç muhattap olmuyorsunuz. Gayet güzel işleyen ve tıkır tıkır çalışan bir sistem. AHLdeki taksici terörünü biraz oldun hafifletecek bir uygulama olabilir. İlgili ve huzurumuzu sağlamakla mükellef kişilere
  • Sayın valim geçen gün onur uçağı gecikme yaşayıp yolcular kontuarları ele geçirdiğinde siz ve emniyet güçlerinizin asayişin temini için görevinizi yaptığınızı düşünüyor musunuz?Taksici terörü,özel güvenliklerin nezaketsiz davranışları,havalimanı yoluna park edip trafiği tıkıyan sürücüler vs.vs hakkında neler yapmakta ya da yaptırmaktasınız?Saygılar.
  • Gittiğiniz ''bazı batılı'' ülke ziyaretleri thy nin düzenlediği beleş barselona gezileri olmasın sakın hani maç için düzenlenenlerden...ahl nin içinde bazı apron kartlı adamlar var yolculara zorla bahşiş almak için musallat olan hani dış hatlardan iç hatlara gidip gelinen köprü varya onun oralarda gezinen tipler..onlar için ne yapacaksınız?? adam gözümün önünde yolcunun bagajına atladı resmen...ya ahl nin her yerinin hatta ahl nin tam karşısındaki virajın dahi açık otopark olması ve bu konunun hiçbir yetkilinin zatınız dahil umrunuzda olmamasını neyle açıklayabilirsinz?? o gittiğiniz ''batılı ülkelerde'' de havalanlarının her yeri açık otopark mı??? orda da trafik polislerinin umursamazlığı var mı?? orda vatandaş canının istediği y
  • 72 KERE CEZA KESMEK VE AYNI ADAMIN AYNI ŞEYİ TEKRAR TEKRAR YAPMASI DEVLETİN ACİZLİĞİNİN,SORUMSUZLUĞUNUN,UMURSAMAZLIĞININ KISACASI AHL DE DEVLETİN OLMADIĞININ BİR KERE DAHA İSPATIDIR...
  • Arap uçaklarından yolcu almaya gelen korsan hataylılar.gümürüklü alana kadar girip hanutçuluk yapıyorlar sayın valinin bunlardan haberi varmı.
  • taksicilere dokunamazlar çünki ankarada dayıları var.
  • sayın valim hanutçuluk bitti, ya taksicilerin zorla götürdügü yolcular ne olacak a ve b kapısından çıkar çıkmaz taksi görevlisi yapışıyor zorla taksiye bindirip götürüyorlar. buna ne diyeceksiniz acaba. bunu neden bitiremediniz. yoksa birileri engel mi oluyor, gücünüz yetmiyor olmalı. dış hatlar geliş terminalinde gün içinde kooperatifin görevlendirdiği 15-20 taksici meydanda cirit atıyor. yolcuları rahatsız ederek zorla taksiye götürüyorlar. bunun adı ne? hanutçuluk değil mi? cevabınızı çok merak ediyorum.

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, Cihan Tv Network tarafından hazırlanan “Tatil Sabahı” programının konuğu oldu. Aydın, yurt genelinde 70 dolayında yerel tv tarafından canlı yayınlanan programda Atatürk Havalimanı’nda güvenlikten, yolcu ve uçak trafiğinde yaşanan rekorlara, personel-yolcu ilişkilerinden, konforlu yolculuk önerilerine kadar her konuda geniş bilgi verdi.

Cihan Tv’nin Yenibosna Stüdyolarında 21 Mayıs Cumartesi sabahı 09.30-10.00 saatleri arasında gerçekleştirilen canlı yayında program sunucusunun çok sayıda sorusunu cevaplandıran Aydın, görevini 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan 97/9707 Sayılı “Sivil Hava Meydanları, Limanlar ve Sınır Kapılarında Güvenliğin Sağlanması, Görev ve Hizmetlerin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre yerine getirdiğini söyledi.

Siteyi referans gösterdi

Atatürk Havalimanı’ndaki görevi öncesi çeşitli ilçelerdeki kaymakamlık ve vali yardımcılığının yanı sıra Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı, Sur Belediye Başkanlığı ve Diyarbakır Valiliği Hizmet Vakfı Başkanlığı gibi görevlerde de bulunduğunu belirten Aydın; ‘Sizin Diyarbakır’da çok sevildiğinizi öğrendik, bunun sebebe ne?’ şeklindeki bir soruya, “Hizmetim sırasında halkla hep iç içe oldum. Atatürk Havalimanı’nda da yolcular, personel ve bütün kurum ve kuruluşlarla iyi bir koordinasyon içerisinde olmaya özen gösteriyorum” dedi.

Aydın, ‘Rahat ve konforlu bir yolculuk için neler önerirsiniz’ şeklindeki bir soruya da “Yolcularımıza, İstanbul trafiğini hiçbir zaman gözden uzak tutmamalarını ve Mülki İdare Amirliğimizin www.ataturkhavalimani.gov.tr sitesindeki “SIK SORULAN SORULAR” kısmını okumalarını özellikle tavsiye ediyorum” karşılığını verdi.

Hanutçuluğa geçit yok

Atatürk Havalimanı’nda geçen yıl göreve geldiğinde önüne gelen sorunların başında hanutçuluk (müşteriyi anlaşılmış olan bir dükkana götürerek, satıştan alınan komisyon) geldiğini ifade eden Aydın, şöyle dedi:

“Sorunun para cezası ile çözümlenemeyeceğini gördüm. Çünkü bir kişiye 72 kez para cezası verildiğini ancak hanutçuluğa devam ettiği tesbit ettim. Artık, İstanbul Valiliği’nin “Hanutçuluk ile Mücadele Yönergesi” nin 1 Nolu kararını eksiksiz uygulayarak sorunu büyük ölçüde çözdük. Kararda yeralan ‘Hanutçu çalıştırdığı tespit edilen veya çalışanların lehine hanutçuluk yaptığı tespit edilen işletmeye 3 günlük kapatma cezası, tekerrüründe 7 gün kapatma, daha sonra tekrarında ise ruhsat iptali cezası verilir’ hükmünü tavizsiz uyguluyoruz” dedi.

VIP kullanımı

Kendisini meşgul eden konulardan birisinin de VİP Salonu’nun kullanımı olduğunu ifade eden Ahmet Aydın, “Bu salonu kimlerin kullanacağı ilgili yönetmelik gereği belli. Ancak, sözkonusu yönetmelik dışı istekler de olmuyor değil. Bizim bu istekleri kabul etmemiz tabiî ki mümkün değil” diye konuştu.
VİP Salonunun yükünün zaten çok fazla olduğunu vurgulayan Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, “Zannediyorum önümüzdeki genel seçimden sonra yeni bir düzenleme yapılacak” dedi.

Rekorların havalimanı

Atatürk Havalimanı’nda apron-terminal dışı çalışanlarıyla birlikte 60 bin personelin görev yaptığını, gelen-giden yolcu, karşılayıcı-uğurlayıcı ve çalışanları ile günlük insan sirkülasyonunun 200 bin’i aştığını ifade eden Aydın, “Havalimanımıza 2010 yılında yerli ve yabancı 300 havayolu ile 288 bin 248 uçak iniş-kalkış yapmış, gelen ve giden yolcu sayısı da 32 milyon 165 bin 817 olarak gerçekleşti. Bu rakam, dünya havaalanları yolcu sıralamasında 38, Avrupa’da ise 8. sırayı işaret ediyor.

21 Nisan günü 946 uçağın iniş-kalkışı ve 98 bin 203 yolcu ile Türkiye rekoru kıran Atatürk Havalimanı, 20 gün sonra 10 Mayıs Salı günü kendi rekorunu 1036 uçağa çıkardı” dedi.

Medyanın ilgi odağı

Atatürk Havalimanı’nda 22’si kamu olmak üzere 750 dolayında kuruluşun hizmet verdiğini belirten Aydın; güvenliğin de polis, gümrük, jandarma ve özel güvenlik personeli olmak üzere toplamda yaklaşık 6 bin kişi ile sağlandığını vurguladı.

Devlet erkanı, iş, spor, sanat ve yerli-yabancı her kesimden insanların giriş-çıkış kapısı olan Atatürk Havalimanı’nın, yazılı ve görsel medyanın da ilgi odağı durumunda olduğunu hatırlatan Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, “Örnek olarak, BM 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı” için İstanbul’a gelen 22 devlet başkanı, 19 başbakan, 10 başbakan yardımcısı, 94 bakan, 39 bakan yardımcısı ile aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso’nun da bulunduğu 47 uluslararası kuruluş başkanını daha birkaç gün önce Atatürk Havalimanı’nda karşılandık ve uğurlandık” diye konuştu.

Bütün rekorlarına rağmen Atatürk Havalimanı’nın artık kapasitesinin sonuna geldiğine dikkat çeken Aydın, İstanbul’un 100 milyon yıl yolcu kapasiteli bir havalimanına ihtiyacı var. “Bu ihtiyacı bazı batılı ülkeleri ziyaretimiz sırasında daha iyi görüyoruz” dedi.

AHMET AYDIN CANLI YAYINDA KONUŞTU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın vali, bir de thy kargo ya gelin görün rezilliği...devletin gümrük müdürlüğünün olduğu yerde hergün kavga,hergün olay var...kimi yüksek sesle müzik dinler kimi bağıra çağıra küfür eder kimi arabasını yolun üstüne park eder gider yol tıkanır say say bitmez..tam bir dingo nun ahırı durum söz konusu... ne polis ne sorumlu ne birşey..devlet yok orada anlayacağınız..bu ne acizliktir bu ne sorumsuzluktur...yazıklar olsun..düştüğümüz hale bakın..bir de naadama 72 kere ceza kesip de aynı adamın aynı şeyi defalarca yapmasını nasıl anlatıyorsunuz inanılmaz yani..o olay devletin acizliğini,yok olduğunu göstermiyor mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ahl nin ince sorunları için,hiç bir yöneticinin görmedigi sorunları ben biliyorum.eger sayın valim kabül buyursalar bizat kendilerine arzederim. airport haber aracılıgıile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vali atıp tutuyor.hangi soruna çözüm buldunuz,vıp den gelen ve gideni karşılamak ve ugurlamakdan havalşmanına zaman ayıramıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tayland'ta taksiye binerken bir görevli size fiş dolduruyor üstünde taksici tarafından dolandırıldığınızı düşünürseniz ya da davranışlardan şikayetçi olursanız arayabileceğiniz numara var. Sizi hangi taksiye kaçta neresi için bindirdiğini not alıyor ve yaklaşık tutarı size söylüyor. Taksici ile hiç muhattap olmuyorsunuz. Gayet güzel işleyen ve tıkır tıkır çalışan bir sistem. AHLdeki taksici terörünü biraz oldun hafifletecek bir uygulama olabilir. İlgili ve huzurumuzu sağlamakla mükellef kişilere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın valim geçen gün onur uçağı gecikme yaşayıp yolcular kontuarları ele geçirdiğinde siz ve emniyet güçlerinizin asayişin temini için görevinizi yaptığınızı düşünüyor musunuz?Taksici terörü,özel güvenliklerin nezaketsiz davranışları,havalimanı yoluna park edip trafiği tıkıyan sürücüler vs.vs hakkında neler yapmakta ya da yaptırmaktasınız?Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gittiğiniz ''bazı batılı'' ülke ziyaretleri thy nin düzenlediği beleş barselona gezileri olmasın sakın hani maç için düzenlenenlerden...ahl nin içinde bazı apron kartlı adamlar var yolculara zorla bahşiş almak için musallat olan hani dış hatlardan iç hatlara gidip gelinen köprü varya onun oralarda gezinen tipler..onlar için ne yapacaksınız?? adam gözümün önünde yolcunun bagajına atladı resmen...ya ahl nin her yerinin hatta ahl nin tam karşısındaki virajın dahi açık otopark olması ve bu konunun hiçbir yetkilinin zatınız dahil umrunuzda olmamasını neyle açıklayabilirsinz?? o gittiğiniz ''batılı ülkelerde'' de havalanlarının her yeri açık otopark mı??? orda da trafik polislerinin umursamazlığı var mı?? orda vatandaş canının istediği y

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
72 KERE CEZA KESMEK VE AYNI ADAMIN AYNI ŞEYİ TEKRAR TEKRAR YAPMASI DEVLETİN ACİZLİĞİNİN,SORUMSUZLUĞUNUN,UMURSAMAZLIĞININ KISACASI AHL DE DEVLETİN OLMADIĞININ BİR KERE DAHA İSPATIDIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arap uçaklarından yolcu almaya gelen korsan hataylılar.gümürüklü alana kadar girip hanutçuluk yapıyorlar sayın valinin bunlardan haberi varmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
taksicilere dokunamazlar çünki ankarada dayıları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın valim hanutçuluk bitti, ya taksicilerin zorla götürdügü yolcular ne olacak a ve b kapısından çıkar çıkmaz taksi görevlisi yapışıyor zorla taksiye bindirip götürüyorlar. buna ne diyeceksiniz acaba. bunu neden bitiremediniz. yoksa birileri engel mi oluyor, gücünüz yetmiyor olmalı. dış hatlar geliş terminalinde gün içinde kooperatifin görevlendirdiği 15-20 taksici meydanda cirit atıyor. yolcuları rahatsız ederek zorla taksiye götürüyorlar. bunun adı ne? hanutçuluk değil mi? cevabınızı çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000