14 Ekim 2009, Çarşamba 11:13:58

AHL'yi dumanlar kapladı

Atatürk Havalimanı’ndaki yangın tatbikatı nefes kesti. Tatbikat için çıkarılan yangından yükselen dumanlar nedeniyle polise, itfaiyeye ihbar yağdı.
  • Tatbikatta ölü ve yaralı konusunda dünyadaki en büyük otorite ABD silahlı kuvvetleridir. Yıllar evvel Nevada Çölünde bir tatbikata başladılar ilk gün 42 kazada 6 kişi ölünce tatbikat iptal edildi. Ege denizinde tatbikat yaptılar, gerçek füzeyle gemimizi vurdular 4 kişi şehit oldu. Dünyada hiç bir ülke tatbikatta ABD kadar zaiyat veremez. Ama buna rağmen hala savaşta başarısızlar.
  • Tatbikat'da 3 kişi hayatını kaybetti 4 kişi ağır yaralandı gibi bir haberle karşılaşırsanız,şaşırmayın bu ülkede...Deve kesilen bir apron sahibiyiz..

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ateşli tatbikat, Atatürk Havalimanı kısa pistinin Ataköy yönünde gerçekleştirildi.

Senaryo gereği alev alan yolcu uçağına müdahale edildi. İtfaiye erleri kimyevi toz, su ve köpük sıkarak kısa sürede yangını etkisiz hale getirdi. Uçakta bulunan yolcular hızla tahliye edildi. Yaralı yolcularsa sedyelerle ambulansa taşındı.

Tatbikat süresince 06-24 pisti hava trafiğine kapatıldı. Tatbikat olduğunu bilmeyen havalimanı çevresindeki sakinlerse yangın ihbarı yağdırdı. Polise, itfaiyeye sayısız ihbar yağdı.

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur,  tatbikat için 3 ton kirli gaz, 300 litre motorin ve 200 litre benzinin kullanıldığını kaydetti.

Tatbikatın maliyetinin ise 10 bin TL olduğu bildirildi. Uluslar arası kurallara göre yangın tatbikatının her yıl düzenli olarak yapılması gerekiyor.

Tatbikat

Tatbikat

AHL'yi dumanlar kapladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Tatbikatta ölü ve yaralı konusunda dünyadaki en büyük otorite ABD silahlı kuvvetleridir. Yıllar evvel Nevada Çölünde bir tatbikata başladılar ilk gün 42 kazada 6 kişi ölünce tatbikat iptal edildi. Ege denizinde tatbikat yaptılar, gerçek füzeyle gemimizi vurdular 4 kişi şehit oldu. Dünyada hiç bir ülke tatbikatta ABD kadar zaiyat veremez. Ama buna rağmen hala savaşta başarısızlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tatbikat'da 3 kişi hayatını kaybetti 4 kişi ağır yaralandı gibi bir haberle karşılaşırsanız,şaşırmayın bu ülkede...Deve kesilen bir apron sahibiyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000