24 Şubat 2010, Çarşamba 15:19:49

AHL'YE İNİŞ İZNİ VERİLMEYECEK

Sivil havacılık Genel Müdürlüğü bugün resmi sitesinde Atatürk Havalimanı 06/24 pisti hakkında bir duyuru yayınladı.
  • evet çok güldün ne yapsın gönlü zengin demek ki ahl adlı şahsiyetin. alışık onlar nasıl olsa yaptık beğenmedik tamam yık yeniden yap.. çocuk oyuncağı zannediyorlar... sadece bakıyorum artık gülecek halleri kalmadı...
  • arkadaşım iyi güzel de Heathrow'a 3. pisti ne zaman yaptın valla kutlamak gerek. Birşey bilmeyerek konuşmayalım diyorsun ama bence sen önce birşeyler bil. Ayrıca yıkıp yerine yenisi yapmak kolay önemli olan bu süreçte başkalarına zarar vermemek. Bu plansızlıkla yazın olacakları hepimiz göreceğiz
  • Bu inşaat ne zaman bitecek? Bileniniz var mı acaba?
  • burası ahl beyler dikkat ediniz. teknik inişlere müsaade etmek zorundasınız. ancak planlı teknik inişlere izin vermeyebilirsiniz. uçuş emniyetini riske edemezsiniz... dikkat etmeniz gerkiyor havacılık kuralları ciddiyet gerektirir.. zor geçecek 2010 yaz dönemi..
  • London Heathrow bile 3 pist kullanior hatta bunun ikisini genellikle Civil havaclik kullaniyor. Yani, Lutfen bisey bilmiyerek konusmiyalim. Adamlar hizmet etmeye calisio birakin etsinler. Mutlaka herkezin isine de yariyacaktir sonunda. Anlicaginiz pistleri daha verimli kullanmak icin buyutmeleri gerekiorlar. Bu hizmetleri gerceklestiren herkeze tessekkurlerimizi iletmeliyiz. Bu THY nin yaptigi hizmetlerine de gecerli!
  • şu havaalanına bir de logo yapın dhmi.dünyanın birçok büyük havaalanının logosu var bizim de olsun artık.ülke çapında bir logo yarışması falan düzenleseniz.şu genişletme çalışmalarınıda bırakıp yeni bir havaalanına başlasanız.
  • Atatürk havaalanı gibi yerlerin en az 4 pisti olmak zorunda yurt dışında bunun örneklerini görebilirsiniz. Nedir 3 adet pist devalı kullanılır 4. olanı da acil durumlarda gerekirse yoğun olulan saatlerde kullanırsın. Artık bırakın 1 tane pist yapmayı, terminal yapmayı öğrendik tamam ama terminali yaparken ken pistide unutmayalım lütfen..Yetmeyor uçaklara başka yerlere göndermek zorunda kalınıyor..
  • Tabi, adam yakıt minimumunda olacak ve AHL divert kabul etmeyecek. Yapın da görelim, havadakinin halinden anlamayan bir DHMİ. Ayrıca da 06/24 dolgu işi yazın yapılacaktı. Bu yağmurda çamurda dolgu işini bitirmişler sözde. O dolgudan hayır gelmeyecek çok dikkatli denetlemek lazım, ama nerde? İhaleyi alan şirket eminim ömründe ilk kez pist işi yapıyordur. Bunu da not edin.
  • yaz sezonuna girildiğinde pisti kapatan dhmi ye teşekkürlerimizi iletmeliyiz. muhteşem bir planlama ve zamanlama. yazları nede olsa en boş zamanlarını yaşıyor ahl. hemde bu gibi çalışmalar aylar öncesinden yayınlanır bildiğimiz üzere, sonuçta çocuk parkı kapatmıyorsun pist kapatıyorsun.
  • Yillar once THY 5 tane 737 aldiginda yaklasmadaki tum ucuslara beklenmesi soylenmis, 5 tane ucagin show ile persi sira inisi planlanmisti. Beykoz uzerindeki GulfAir ucagi acil durum verince, 4 tane B737'den sonra inmis, pesinden 5. B737'ye inis izni verilmisti. Tabi bu isin keyfekeder kismi. Tabii ki pist bakimdaysa baska meydanlara yonlendirme yapilir yapilmasina da, yine de bir yerlerde birilerine kiyak gecilecegi inancindayim.

İŞTE SHGM'DEN GELEN O DUYURU;

DHMİ Genel Müdürlüğü'nün 15/07/2009 ve 22/02/2010 tarihli yazıları ile, Atatürk Havaalanı'nın 06/24 pisti için bakım, onarım ve uzatma çalışmaları başlatılmasının planlandığı belirtilerek, planlanan bakım, onarım ve uzatma çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve Atatürk Havaalanı saatlik kapasitesinin mümkün olduğunca korunması için yazılarında belirtilen tedbirlerin alınmasının önemli olduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün taleplerine istinaden, 8 Mart 2010 tarihinden itibaren;

1- Permisi ve slotu bulunmayan tüm charter/kargo uçuşları ve münferit tüm uçuşlar,
2- Teknik iniş, divert vb. uçuşları,

diğer meydanlara yönlendirilecek olup, Atatürk Havaalanı için uçuş izni verilmeyecektir.

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde, 8 Mart 2010 tarihinden pist onarım çalışmasının bitimine kadar gerekli tedbirlerin alınması hususu ilgili tüm kurum, kuruluş ve işletmelere saygıyla duyurulur.

AHL'YE İNİŞ İZNİ VERİLMEYECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
evet çok güldün ne yapsın gönlü zengin demek ki ahl adlı şahsiyetin. alışık onlar nasıl olsa yaptık beğenmedik tamam yık yeniden yap.. çocuk oyuncağı zannediyorlar... sadece bakıyorum artık gülecek halleri kalmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım iyi güzel de Heathrow'a 3. pisti ne zaman yaptın valla kutlamak gerek. Birşey bilmeyerek konuşmayalım diyorsun ama bence sen önce birşeyler bil. Ayrıca yıkıp yerine yenisi yapmak kolay önemli olan bu süreçte başkalarına zarar vermemek. Bu plansızlıkla yazın olacakları hepimiz göreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu inşaat ne zaman bitecek? Bileniniz var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burası ahl beyler dikkat ediniz. teknik inişlere müsaade etmek zorundasınız. ancak planlı teknik inişlere izin vermeyebilirsiniz. uçuş emniyetini riske edemezsiniz... dikkat etmeniz gerkiyor havacılık kuralları ciddiyet gerektirir.. zor geçecek 2010 yaz dönemi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
London Heathrow bile 3 pist kullanior hatta bunun ikisini genellikle Civil havaclik kullaniyor. Yani, Lutfen bisey bilmiyerek konusmiyalim. Adamlar hizmet etmeye calisio birakin etsinler. Mutlaka herkezin isine de yariyacaktir sonunda. Anlicaginiz pistleri daha verimli kullanmak icin buyutmeleri gerekiorlar. Bu hizmetleri gerceklestiren herkeze tessekkurlerimizi iletmeliyiz. Bu THY nin yaptigi hizmetlerine de gecerli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şu havaalanına bir de logo yapın dhmi.dünyanın birçok büyük havaalanının logosu var bizim de olsun artık.ülke çapında bir logo yarışması falan düzenleseniz.şu genişletme çalışmalarınıda bırakıp yeni bir havaalanına başlasanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atatürk havaalanı gibi yerlerin en az 4 pisti olmak zorunda yurt dışında bunun örneklerini görebilirsiniz. Nedir 3 adet pist devalı kullanılır 4. olanı da acil durumlarda gerekirse yoğun olulan saatlerde kullanırsın. Artık bırakın 1 tane pist yapmayı, terminal yapmayı öğrendik tamam ama terminali yaparken ken pistide unutmayalım lütfen..Yetmeyor uçaklara başka yerlere göndermek zorunda kalınıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tabi, adam yakıt minimumunda olacak ve AHL divert kabul etmeyecek. Yapın da görelim, havadakinin halinden anlamayan bir DHMİ. Ayrıca da 06/24 dolgu işi yazın yapılacaktı. Bu yağmurda çamurda dolgu işini bitirmişler sözde. O dolgudan hayır gelmeyecek çok dikkatli denetlemek lazım, ama nerde? İhaleyi alan şirket eminim ömründe ilk kez pist işi yapıyordur. Bunu da not edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaz sezonuna girildiğinde pisti kapatan dhmi ye teşekkürlerimizi iletmeliyiz. muhteşem bir planlama ve zamanlama. yazları nede olsa en boş zamanlarını yaşıyor ahl. hemde bu gibi çalışmalar aylar öncesinden yayınlanır bildiğimiz üzere, sonuçta çocuk parkı kapatmıyorsun pist kapatıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yillar once THY 5 tane 737 aldiginda yaklasmadaki tum ucuslara beklenmesi soylenmis, 5 tane ucagin show ile persi sira inisi planlanmisti. Beykoz uzerindeki GulfAir ucagi acil durum verince, 4 tane B737'den sonra inmis, pesinden 5. B737'ye inis izni verilmisti. Tabi bu isin keyfekeder kismi. Tabii ki pist bakimdaysa baska meydanlara yonlendirme yapilir yapilmasina da, yine de bir yerlerde birilerine kiyak gecilecegi inancindayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000