13 Ocak 2011, Perşembe 15:19:31

AHL'YE BÜYÜK ÖVGÜ

BBC Dünya Haberleri Masası Editörü John Simpson, British Airways’in dünya genelinde uçuşlarında yolculara ulaşan dergisi High Life için kaleme aldığı yazıda İstanbul’a ve Atatürk Havalimanı’na övgüler yağdırdı.
  • SAW lowcost ve charter meydanı. AHL ise tarifeli ve bayrak taşıyıcılar. Dolayısı ile armut ile elma kıyaslanmaz. Ayrıca SAW ın şehire olan mesafesi çok uzak olmasından dolayı o meydana satılan biletlerin IST diye değil İzmit diye satılmasında yarar vardır.
  • arkadasim o kadar da degil yahu. saw sadece charter degil pegasus basta olmak uzere anadolu jet ardindan sky ve thy ucusllari mevcutttur bunlar tarifeli seferlerdir bilgilendireyim seni. ahl den thy cekilse al sana saw iste. ahl ye gunde bi sefer inip kalkan tarifeli seferlerin charterdan ne farki var ki??saw a verilen odul gelisiminden dolayi verilmis yolcu sayisi artisiyla alakali.ahl herseyiyle sawdan ustundur zaten
  • Biri charter hem de IST dışında. Diğeri tarifel hem de şehir içinde. Kararı siz verin. Mukayese olur mu ?
  • sawdaki ops ucaga pilot gelmese ucagi kaldirir o derede artisttir ops. saw simdilik ic hatlardan kalkiniyor. ahl yi ahl yapan da yolcu potansiyelidir arkadaslar kimse kendine pay bicmesin.ha ahl saw i tecrubesiyle dover ona da kimse bisey demesin.
  • SAW yani TESTERE ! tıpkı filmi gibi :))))))))))))))))
  • Aynı memleketin havalimanı çalışanları arasında destekleşme ve birlikte daha yaşanır, daha ulaşılır bir İstanbul'a kavuşma amacı olacağına, adeta bir yarış, bir karalama, birbirlerine sataşma var. AHL, SAW'a göre daha büyük ve daha eskidir. Ama neticede ikisi de farklı yerlerde, farklı havayolları, hatta bazen farklı uçuş noktalarıyla, farklı ihtiyaçları gideriyor. Çekişmeyi gerçekten anlayamıyorum. İlla yorum yapılacaksa ben AHLdeki boarding gatelerde tek bilgisayar, SAW'da ise ikişer tane olmasına değineyim. Böylece yolcu hizmetleri ve ops aynı anda işini görebiliyor.
  • Onlara her kapıdan vize veriyoruz.Biz bacadan girmeye kalksak bile vize istiyorlar.Bu nasıl bir karşılıklı mütabakat anlayışı.Neden vize uygulamıyoruz onlara da kapıdan kolayca geçiyorlar.Bizi de girerken 7 ced dedelerimin mesleğine kadar soruyorlar da bu millet hiç buna tepki göstermiyor.
  • Tebrikler AHL. Ayrıca SAW kategoride IST diye geçer ama aslında İzmittedir.
  • Saw nerede örnek havalimanı seçilen yere göğe sığmayan havalimanı?
  • BÖYLE GÜZEL HABERLER OKUMAK GÜZEL TEŞEKKÜRLER TAV .BİZİ HEP GURURLANDIR ..HEP EN YÜKSEKTE OL.
John Simpson makalesine, “Buraya maalesef kısa sürecek ziyaretim sebebiyle henüz geldim. Dünyanın herhangi bir yerinde daha büyüleyici ve güzel bir kent varsa, henüz ben bulamadım. İstanbul Havalimanı’nı Avrupa ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde bildiğim herhangi başka bir limana tercih ederim. Pasaport yetkilileri dikkat çekecek ölçüde verimli ve kibar. Ayrıca, bir AB vatandaşı olarak makul bir ücret karşılığında giriş yaptığınız noktadan bir vize alabiliyorsunuz” diyerek başlıyor.

British Airways’in Dünya genelindeki tüm uçuşlarında binlerce yolculara ulaşan High Life’ta Simpson, “Bugün sınır kontrolleri olmak zorunda, içinde yaşadığımız dünya bunu gerektiriyor. Ama ister istemez size yapılan muameleleri beğenmenizin beklendiği hissine kapılıyorsunuz” diyor. Simpson yazısını eşsiz güzelliğinden etkilendiğini vurguladığı İstanbul’da tarihi Haliç gezisi zamanı geldi diyerek sonlandırıyor.

Geçtiğimiz ay İngiliz Financial Times gazetesi yazarı Philip Stephens de Avrupa’nın en büyük havalimanlarından biri olan Londra’daki Heathrow Havalimanı’na yüklendiği, "Heathrow’nun Terminal Sefaleti, Britanya için Utanç" başlıklı haberinde Heathrow’u İstanbul Atatürk Havalimanı ile karşılaştırmıştı. Stephens "İstanbul’dan Londra’ya uçmak, birinci dünyadan üçüncü dünyaya seyahat etmek gibi. Türkiye’nin yükselen güç statüsü abidesi olan Atatürk Havalimanı, çelik ve cam modernitesi ile parlıyor. Halbuki kırık yürüyen bantları, gözlerin önüne serilen tavan boşlukları ve kirli yer halıları ile Heathrow’un 3. Terminali ise ulusal gerilemenin simgesi haline geldi” yorumunda bulunmuştu.




AHL'YE BÜYÜK ÖVGÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
SAW lowcost ve charter meydanı. AHL ise tarifeli ve bayrak taşıyıcılar. Dolayısı ile armut ile elma kıyaslanmaz. Ayrıca SAW ın şehire olan mesafesi çok uzak olmasından dolayı o meydana satılan biletlerin IST diye değil İzmit diye satılmasında yarar vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasim o kadar da degil yahu. saw sadece charter degil pegasus basta olmak uzere anadolu jet ardindan sky ve thy ucusllari mevcutttur bunlar tarifeli seferlerdir bilgilendireyim seni. ahl den thy cekilse al sana saw iste. ahl ye gunde bi sefer inip kalkan tarifeli seferlerin charterdan ne farki var ki??saw a verilen odul gelisiminden dolayi verilmis yolcu sayisi artisiyla alakali.ahl herseyiyle sawdan ustundur zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biri charter hem de IST dışında. Diğeri tarifel hem de şehir içinde. Kararı siz verin. Mukayese olur mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sawdaki ops ucaga pilot gelmese ucagi kaldirir o derede artisttir ops. saw simdilik ic hatlardan kalkiniyor. ahl yi ahl yapan da yolcu potansiyelidir arkadaslar kimse kendine pay bicmesin.ha ahl saw i tecrubesiyle dover ona da kimse bisey demesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAW yani TESTERE ! tıpkı filmi gibi :))))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynı memleketin havalimanı çalışanları arasında destekleşme ve birlikte daha yaşanır, daha ulaşılır bir İstanbul'a kavuşma amacı olacağına, adeta bir yarış, bir karalama, birbirlerine sataşma var. AHL, SAW'a göre daha büyük ve daha eskidir. Ama neticede ikisi de farklı yerlerde, farklı havayolları, hatta bazen farklı uçuş noktalarıyla, farklı ihtiyaçları gideriyor. Çekişmeyi gerçekten anlayamıyorum. İlla yorum yapılacaksa ben AHLdeki boarding gatelerde tek bilgisayar, SAW'da ise ikişer tane olmasına değineyim. Böylece yolcu hizmetleri ve ops aynı anda işini görebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onlara her kapıdan vize veriyoruz.Biz bacadan girmeye kalksak bile vize istiyorlar.Bu nasıl bir karşılıklı mütabakat anlayışı.Neden vize uygulamıyoruz onlara da kapıdan kolayca geçiyorlar.Bizi de girerken 7 ced dedelerimin mesleğine kadar soruyorlar da bu millet hiç buna tepki göstermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrikler AHL. Ayrıca SAW kategoride IST diye geçer ama aslında İzmittedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Saw nerede örnek havalimanı seçilen yere göğe sığmayan havalimanı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BÖYLE GÜZEL HABERLER OKUMAK GÜZEL TEŞEKKÜRLER TAV .BİZİ HEP GURURLANDIR ..HEP EN YÜKSEKTE OL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000