08 Mart 2010, Pazartesi 09:28:27

"AHL'nin yükünü hafifletiriz"

ASO’da bir araya gelen Ankara Sanayi Odası ile Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanları, Esenboğa’nın uluslararası uçuşlara açılmasının, Başkent’e rekabet gücü kazandıracağını söyledi.
  • ESB hakikaten uluslararası ödül almış güzel bir havalimanı. AHL nin yükünü alacağı kesin. Aslında SAW ın yerine de buraya bir sürü ucuzcu şirket gelebilir. SAW da KArgo terminali olur.
  • ESENBOĞA'YA DAHA ÖNCE GELEN TARİFELİ GELEN YABANCI ŞİRKETLER GELSE YETERLİ OLUR. AMMA VELAKİN AVRUPA'DA BİLA THY NA YETİŞEMİYORLAR ANKARA' DA NASIL REKABET EDECECEKLER
  • ESB nin 2 pisti paralel yaklaşma yapılamacak kadar yakın yani pratikte tek pist gibi.Etrafıda oldukça dağlık.Terminalin doğusuna bir pist(min catIII b) daha acale ihale ye çıkıp yapılmalı yoksa saatlik 30 kapasite ile hub olması çok zor.
  • Sabiha Gökçen havalimanındaki uluslararası low cost uçuşların ESB ye alınması gerekiyor. Adres AHL değil.
  • ESB DEN DAHA ÇOK DIŞ HAT ÇIKIŞI OLMASI EN ÇOK SANAYİCİ VE İŞADAMLARININ YARARINA OLUR. O YÜZDEN GEÇ BİLE KALDILAR DEMEKLE BİRLİKTE BU GİRİŞİMİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM.

Ankara’dan uluslararası uçuşların başlatılması için bir lobi faaliyetine girişen Ankara Sanayi Odası ile Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanları ASO’da bir araya geldiler. 

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın global dünyada önemli bir başkent olduğunu ifade ederek “Başkentimize rekabet gücü kazandıracak önemli bir unsur Esenboğa’nın uluslararası uçuşlara açılmasıdır” dedi.

Global dünyada direkt uçuşla ulaşılamayan her yerin köy gibi algılandığını belirten Özdebir, şunları söyledi: “THY’yi ve Ulaştırma Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. Ankara hava trafiğini canlandıralım ve dünyaya açılalım. Yurt dışında iş yapan büyük müteahhitlerimizin çoğu Ankaralı. Firmalarımız Körfez’de ve Türk Cumhuriyetleri’nde büyük projelere imza atıyorlar. Bu projeleri de Ankara ve bölgemizden götürdükleri işçilerle gerçekleştiriyorlar. Dolayısıyla Ankara’dan ciddi bir hava trafiği oluşuyor.”

İstanbul’u hafifletiriz

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak da sadece iş adamlarının değil yurtdışına gitmek isteyen herkesin İstanbul bağlantılı uçtuklarını, bunun hem vakit hem de nakit kaybına yol açtığını dile getirerek, “Eskiden Esenboğa havalimanı yetersizdi. Şimdi uluslararası standartlarda hizmet verebilen bir havalimanına sahibiz. İstanbul’un yükünü de rahatlıkla paylaşabiliriz. Ankara’dan özellikle Türk Cumhuriyetlerine ve Avrupa Başkentlerine uluslararası direkt uçuş düzenlenmelidir” dedi.

İki başkanın önümüzdeki günlerde Ankara’daki diğer sivil toplum örgütleri başkanlarını da yanlarına alarak Ulaştırma Bakanlığı’ndan randevu isteyecekleri öğrenildi.

"AHL'nin yükünü hafifletiriz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
ESB hakikaten uluslararası ödül almış güzel bir havalimanı. AHL nin yükünü alacağı kesin. Aslında SAW ın yerine de buraya bir sürü ucuzcu şirket gelebilir. SAW da KArgo terminali olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ESENBOĞA'YA DAHA ÖNCE GELEN TARİFELİ GELEN YABANCI ŞİRKETLER GELSE YETERLİ OLUR. AMMA VELAKİN AVRUPA'DA BİLA THY NA YETİŞEMİYORLAR ANKARA' DA NASIL REKABET EDECECEKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ESB nin 2 pisti paralel yaklaşma yapılamacak kadar yakın yani pratikte tek pist gibi.Etrafıda oldukça dağlık.Terminalin doğusuna bir pist(min catIII b) daha acale ihale ye çıkıp yapılmalı yoksa saatlik 30 kapasite ile hub olması çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha Gökçen havalimanındaki uluslararası low cost uçuşların ESB ye alınması gerekiyor. Adres AHL değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ESB DEN DAHA ÇOK DIŞ HAT ÇIKIŞI OLMASI EN ÇOK SANAYİCİ VE İŞADAMLARININ YARARINA OLUR. O YÜZDEN GEÇ BİLE KALDILAR DEMEKLE BİRLİKTE BU GİRİŞİMİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000