09 Ekim 2008, Perşembe 08:00:30

AHL'den kurtulamıyorlar!

Uyuşturucu trafiğine vurulan büyük darbelerin ardından kaçakçılıkta zorluk yaşayan zehir tacirleri uyuşturucu maddelerini sevk için vücutlarını kullanıyor.

Atatürk Havalimanı'nda son iki hafta içerisinde yakalanan 18 kişinin benzer yöntemlerle uyuşturucu madde kaçakçılığı yaparken yakalandığı bildirildi.
Atatürk Havalimanı'nda son iki hafta içerisinde yapılan uyuşturucu operasyonlarında 18 kurye gözaltına alındı. Yakalanan kuryelerin sayısı dikkate alındığında, havalimanında hemen hemen her gün bir uyuşturucu kuryesinin gözaltına alındığı dikkat çekiyor. Türkiye'ye giriş yaparken yada çıkış yaparken yakalanan bu kuryelerin midelerinde, cinsel organlarında ve iç çamaşırlarında toplam 14 kilo kokain ile 500 gram amfetamin maddesinin ele geçirildiği belirtildi.
Son operasyon, dün akşam Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Güney Afrika uyruklu olduğu öğrenilen kişinin telaşlı hareketlerinden şüphelenen güvenlik güçleri zanlıyı gözaltı alarak röntgen filmini çektirdiler. Filmde yapılan incelemelerde şüphelinin midesine yuttuğu uyuşturucu kapsülleri görülünce şüpheli gözaltına alındı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan şüphelinin midesindeki uyuşturucuların çıkarılması için tıbbi müdahalenin sürdürüldüğü belirtildi.

KURYELERE YURDA GİRİŞ YASAĞI
Öte yandan, emniyette sorgulandıktan sonra adli makamlara sevk edilen kuryeler genellikle 5 ila 10 yıl hapis cezasına çarptırılıyorlar. Bir kere yakalanan kurye hapisten çıksa bile hakkında yurda giriş yasağı verileceği için bir daha geri dönemiyor. Türkiye'de aynı suçtan iki kere yakalanan kurye bulunmuyor.
Narkotik ekiplerinin havalimanında yaptığı kurye operasyonları nedeniyle sosyete uyuşturucu olarak ta bilinen kokainin fiyatı nerede ise yüzde elli arttı. 1 ay önceye kadar 100 dolara satılan kokain artık 150 dolara satılmaya başlandı.

Uluslar arası uyuşturucu tacirleri esrar kokain gibi uyuşturucu maddeleri TIR ve kamyonlarda hazırlanan özel zulalarla, kargo şirketleri aracılığıyla taşırken en pahalı uyuşturuculardan biri olarak bilinen kokain özel kuryelerle yurda sokuluyor. Genellikle Afrika ülkelerinden gelen kuryeler uyuşturucuyu midelerinde, cinsel organlarında ve iç çamaşırlarında taşıyorlar. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı operasyonlara ağırlık verdi.

 

AHL'den kurtulamıyorlar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000