04 Eylül 2010, Cumartesi 11:12:23

AHL'DEKİ ŞARBON PANİĞİNDE SON DURUM

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kargolardan birinden çıkan toz, "şarbon" paniği yaratmıştı. 6 ABD'li asker ve bir Çelebi personeli görevli olayla ilgili karantinaya alınmıştı. Peki, paketteki gerçekten şarbon muydu?

Atatürk Havalimanı'nda NATO'ya bağlı görev yapan ve İncirlik Hava Üssü'ne gönderilen kargoları düzenleyen ABD'li askerler, gelen paketlerden birini şüphe üzerine açtı ve bir miktar tozla karşılaştı.

Olayın Atatürk Havalimanı yetkililerine bildirilmesinin ardından özel kıyafetli ekipler, kargodaki tozun, şarbon olabileceği ihtimaline karşı, 6 ABD'li asker ile Çelebi'de görevli bir personel özel ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırarak karantina altına almıştı.

Olayın arından havaalanında NATO'ya ait kargo bölümü de giriş ve çıkışlara kapatıldı. Şüpheli paketler özenle ambalajlandı ve çelik korumalı kutalara konuldu. Paketler inceleme için Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildi. 7 kişiden kan örnekleri alındı. Bu örnekler de Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildi.

6 ABD'li asker ile Çelebi personeli ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz kliniğinde oluşturulan özel bölümde bir süre karantina altında tutuluyordu.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre; araştırılmak üzere gönderilen şüpheli tozun biyolojik bir etken içermediğinin tespit edildiği bildirildi. Tedbir amaçlı gözlem altına alındığı belirtilen 7 kişinin de hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

ŞARBON NEDİR?

11 Eylül saldırılarının ardından ABD'de çeşitli siyasetçilere ve medya mensuplarına şarbonlu mektuplar gönderilmiş, bu mektuplar 5 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Şarbon mikrobu sığır, koyun, at gibi otla beslenen hayvanlarda daha çok görülüyor.

İnsanlara da nadir olarak geçiyor.

İnsanlarda kara çıban denilen yaralara yol açıyor.

 

AHL'DEKİ ŞARBON PANİĞİNDE SON DURUM

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000