15 Nisan 2016, Cuma 12:22:59

AHL'de yeni bir güvenlik uygulaması devreye girdi

Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri artırılıyor. Artık yolcular kemer ve saatlerini de çıkaracak.
  • Şimdi siz güvenliğe laf ediyorsunuz ya nedeni ise Sadece onlara laf etmeye Gücünüzün Yettiğindendir. Sivil havacılık programına göre havalimanlarında Şehit cenazesi ve Devlet başkanları haricinde herkes güvenlik kontrolünden geçmek zorunda. ÖYleki şimdi bu yazdıklarıımı Dikkatli okursanız Nekadar basit olduğunuzu anlayacaksınızdır. Her hangi bir memleketten gelen polis. Asker. Savcı . Hakim .Avukat.Millet vekili.Meclis üyesi. Başbakanlıkta çalışan ÇAYCI TEMİZLİKÇİ. havalimanındaki müdürler .Yöneticiler. ÜSt düzey yetkililiker. Kaymakam. Vali. Bunların aileleri. sevgilisi .arkadaşı . şöförü eşi dostu . Metresi bile güvenlikten geçmesken ! Güvenlikten geçmezler birde UÇAĞA ÇANTALARI BİLE CİHAZA KOYMADAN GEÇERLERKEN BUNA İZİN VERENİNDE ORADA GÜVENLİKLERİN BAŞINDA OLAN POLİS MEMURUYKEN siz neden hala gariban güvenliklere hergün buralarda Onları üzecek aşşağılayacak onurunu kıracak yorumlar yapıyorsunuz ? PARDON BİTARAFINIZ MÜSADE ETMİYOR ONLARA LAF SÖYLEMEYE DEĞİLMİ ? CAHİL VE BOŞ İNSANLAR
  • BURADA BÖYLE YORUM YAPILMASININ SEBEBİ GÜVENLİK İŞİNİ YAPTIĞI İÇİN MİLLET RAHATSIZ OLMUŞ. ZORUNA GİTMİŞ.. GÜVENLİK NEDEN BİZİ BÖYLE ARIYOR DİE ZORUNA GİTMİŞ.. ONA BUNA ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞYIOR.. HELE BİR TANESİ EN BÜYÜK HAİN GÜVENLİKLER YAZMIŞ. SENİN NEKADAR KAHPE OLUŞUN BURADAN BEELLİ ZATEN. GÜVENLİK OLMASA SİZİ HAVALİMANINDA NELER BEKLİYOR.. KEŞKE ŞU İLK KONTUROLÜ KALDIRSALARDA KONTUARLARDA SİLAHLI BIÇAKLAMALI KAVGALAR ÇIKSA.BİR KAÇINIZ YARALANSA ÖLSE OZAMAN ANLARSINIZ DEĞERİMİZİ.. SİZİN GİBİ TORPİLLE GELMEDİK BİZ BURAYA SİZİN 4 TE 1 MAAŞINIZA ÇALIŞIP SİZİ KORUYORUZ BURADA .. KEŞKE ELİMİZDEN GELSEDE KORUMASAK SİZLERİ VE SİZİN GİBİLERİ. KEŞKE HERGÜN UCAK DÜŞSE UÇAK KAÇIRILSADA BÖYLE SAÇMA SAPAN KONUŞANLAR ÖLSE NE GÜZEL OLUR..
  • çıkarılıyordu ki.
  • Tav personeli kendi arkadaslarini aramiyor xray ötse bile gecen geciyor denetleme yapilicagi haberi gelirsede dümenden arar gibi yapiyorlar ...
  • Tav personelleri kendi ekip arkadaslari diye sinyal versellerde ellerini surmeden devam ettiriyolar AHL de bomba patlarsa tav guvenlikten cikar bu hemde canli bomba diye !!!
  • 312A da calisan tav da calisan guvenlikler kendini polis zannediyor yolcuyu personeli kendileri gibi h...n sanip ole davraniyorlar
  • Bir yanda ancak XRay in dibine geldiğinde saatini kemerini gözlüğünü çıkarıp ceplerini yoklayarak geçişi yavaşlatan insanlarımız, diğer tarafta güvenlik personelinden tasarruf etmeyi, tüm geçişleri açık tutmamayı verimlilik sayan TAV. Herkese sabırlar.
  • yer hizmetlileri olarak boardinge geçerken çok sıkıntı yaşamaya başladık. zaten aceleyle yetişiyoruz bir de ötmeyen kemerlerimiz çıkartılmaya başlandı. pasaport kontrolünde yolcuların çıkarması zaten zorunluydu. hadi tamam biz yine çıkaralım. ama güvenlik görevlileri her zaman ki gibi hiçbir şekilde aranmadan geçmeye devam ediyor.
  • ülkede terör var,bombalar patlıyor,alanlarda vs önlemleri sıklaştırmalıyız deniliyor ama 40-küsür yıldır terörden anası ağlamış ülkemizde bırakın idam cezasını, adam gibi cezalar her ne hikmetse konulamıyor,konulsa bile uygulanamıyor ! hadi ab ile anlaşma imzaladın idamı getiremiyorsun,terörist başını idam edemiyorsun( hani birilerinin atıp tuttuğu gibi türkiye güçlüydü, herkes korkuyordu vs, hani? demek ki neymiş palavraymış!) adam 18 ayrı terörist faaliyetten 24 yıl hapis cezası alıyor 4 sene yatıp çıkıyorsa istediğin kadar önlemleri sıklaştır,havagazı! açılım ayağına güneydoğudan sırf oy almak için, teröristlerce açılan hendeklere göz yumarsan, yola mayın döşenirken görmezden gelirsen, evler silah depoları haline dönüştürülürken ses çıkarmayın açılım sürecindeyiz vs dersen, ülkemiz aleyhine her türlü adiliği yapan,teröristleri besleyen suriye'nin milyonlarca ne idüğü belirsiz insanlarını sorgusuz,sualsiz ülkemize sokarsan ondan sonra tabii ki güvenlik için önlemleri artırırsın!
  • İkinci guvenlikte, zaten pek cok meydanda saat-kemer cikariliyordu ki. Bu neyin kafasi?

Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri artırılıyor. Artık yolcular kemer ve saatlerini de çıkaracak.

Brüksel Havalimanı'na yapılan saldırı ve terör olaylarının ardından güvenlik önlemlerinin sıklaştırıldığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yeni bir uygulama daha devreye girdi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda artık dış hat yolcuları pasaporttan geçtikten sonra, iç hat yolcuları da arındırılmış salona geçerken yapılan aramalarda saat ve kemerleri çıkaracak. Bu yöndeki uygulamaya Atatürk Havalimanı'nda başlandı. Atatürk Havalimanı pasaport kontrol noktasından sonra güvenlik noktalarında tüm yolcular sinyal vermese dahi kemer ve saatlerini x - ray cihazına koyacak.

Perşembe gününden itibaren dış hat yolcuları pasaport kontrol noktası sonrası, iç hat yolcuları da uçağa binmeden önceki son aramaların yapıldığı güvenlik noktasından geçişlerinde saatlerini ve kemerlerini de çıkarmaya başladı. Yeni güvenlik önlemlerinden Atatürk Havalimanı personeli de nasibini aldı. Atatürk Havalimanı'nda görevli tüm personel de "Arındırılmış Alan" denilen gümrüksüz bölgeye geçerken kemerlerini ve saatlerini çıkaracak.

Yolcular yanlarında bulundurdukları eşyalarıyla birlikte kutulara koydukları kemerleri ve saatleri X-Ray cihazlarından geçiriyorlar.
Kendileri de dedektörlü kapıdan geçtikten sonra eşyalarını kutudan alarak saatlerini ve kemerlerini takıyorlar.

EL DEDEKTÖRÜ YERİNE ELLE ARAMA

Terör olaylarının artmasının ardından güvenlik önlemlerinin arttırıldığı Atatürk Havalimanı'nda daha önce giriş kapılarında güvenlik görevlilerinin dedektörle yaptıkları üst aramasını artık elle yapılmaya başlanmıştı.

Bu kapsamda havalimanı personelinin kullandığı apron-terminal kartlarının biyometrik fotoğraflar yer alması ve kartlarını okutarak geçtiği bazı noktalara parmak izi sistemi kurulması için çalışma başlatılmıştı.Polis avuç içi bilgisayarlarla havalimına giriş yapan şoförlerin, metrodan gelenler ve terminal girişindeki kişilerin kimlik bilgilerini girerek, herhangi bir suçtan aranıp aranmadığını, GBT kaydının bulunup bulunmadığına da bakıyor.

İZ DEDEKTÖRLERİ DEVREDE

Son terör olaylarıyla birlikte Atatürk Havalimanı'nda artırılan güvenlik önlemleriyle birlikte X-Ray cihazlarının hassasiyeti arttırılırken,bomba aramalarında kullanılan iz dedektörleri de bir süredir kullanılıyor.





AHL'de yeni bir güvenlik uygulaması devreye girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

DİKKAT ~ 8 yıl önce
Şimdi siz güvenliğe laf ediyorsunuz ya nedeni ise Sadece onlara laf etmeye Gücünüzün Yettiğindendir. Sivil havacılık programına göre havalimanlarında Şehit cenazesi ve Devlet başkanları haricinde herkes güvenlik kontrolünden geçmek zorunda. ÖYleki şimdi bu yazdıklarıımı Dikkatli okursanız Nekadar basit olduğunuzu anlayacaksınızdır. Her hangi bir memleketten gelen polis. Asker. Savcı . Hakim .Avukat.Millet vekili.Meclis üyesi. Başbakanlıkta çalışan ÇAYCI TEMİZLİKÇİ. havalimanındaki müdürler .Yöneticiler. ÜSt düzey yetkililiker. Kaymakam. Vali. Bunların aileleri. sevgilisi .arkadaşı . şöförü eşi dostu . Metresi bile güvenlikten geçmesken ! Güvenlikten geçmezler birde UÇAĞA ÇANTALARI BİLE CİHAZA KOYMADAN GEÇERLERKEN BUNA İZİN VERENİNDE ORADA GÜVENLİKLERİN BAŞINDA OLAN POLİS MEMURUYKEN siz neden hala gariban güvenliklere hergün buralarda Onları üzecek aşşağılayacak onurunu kıracak yorumlar yapıyorsunuz ? PARDON BİTARAFINIZ MÜSADE ETMİYOR ONLARA LAF SÖYLEMEYE DEĞİLMİ ? CAHİL VE BOŞ İNSANLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÜVENLİK ~ 8 yıl önce
BURADA BÖYLE YORUM YAPILMASININ SEBEBİ GÜVENLİK İŞİNİ YAPTIĞI İÇİN MİLLET RAHATSIZ OLMUŞ. ZORUNA GİTMİŞ.. GÜVENLİK NEDEN BİZİ BÖYLE ARIYOR DİE ZORUNA GİTMİŞ.. ONA BUNA ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞYIOR.. HELE BİR TANESİ EN BÜYÜK HAİN GÜVENLİKLER YAZMIŞ. SENİN NEKADAR KAHPE OLUŞUN BURADAN BEELLİ ZATEN. GÜVENLİK OLMASA SİZİ HAVALİMANINDA NELER BEKLİYOR.. KEŞKE ŞU İLK KONTUROLÜ KALDIRSALARDA KONTUARLARDA SİLAHLI BIÇAKLAMALI KAVGALAR ÇIKSA.BİR KAÇINIZ YARALANSA ÖLSE OZAMAN ANLARSINIZ DEĞERİMİZİ.. SİZİN GİBİ TORPİLLE GELMEDİK BİZ BURAYA SİZİN 4 TE 1 MAAŞINIZA ÇALIŞIP SİZİ KORUYORUZ BURADA .. KEŞKE ELİMİZDEN GELSEDE KORUMASAK SİZLERİ VE SİZİN GİBİLERİ. KEŞKE HERGÜN UCAK DÜŞSE UÇAK KAÇIRILSADA BÖYLE SAÇMA SAPAN KONUŞANLAR ÖLSE NE GÜZEL OLUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik'e ! ~ 8 yıl önce
ne kadar cahilce,aptalca ve insanlıktan uzak bir yorum! koruma kardeşim kimseyi! yapma o işi! zorla mı yaptırıyorlar? git başka iş bul kendine! ne demek hergün uçak düşse,kaçırılsa böyle saçma sapan konuşanlar ölse falan? ben de desem ki keşke hergün birileri güvenlik noktalarına gelse ulu orta ateş açsalar saçma sapan konuşanlar ölse ne güzel olur diye hoşuna gider mi? birisi size hain dedi diye böyle abuk sabuk yorum yazmak zorunda mısın be hey cahil gafil!
GVNLİĞE ~ 8 yıl önce
HAKİM SAVCI POLİS ASKER MÜDÜRLER AMİRLER HAVALİMANINDA POLİSLERİN PEŞİNDE DOLAŞAN TGSCİ KIZLAR.. POLİSLERİN ODASINDAN ÇIKMAYAN ÇELEBİCİ TGS Cİ KIZLAR BİLE GÜVENLİKTEN GEÇMEZKEN SİZİN AMAÇ NE BRO ? ÇIKIŞTAN GİRMEK YASAKKEN TGS DE ÇALIŞAN KIZLA ELLEŞEN POLİS ONLA BERABER ÇIKIŞTAN GİRİNCE BİŞEY OLMUYORMU? EMNİYET MÜDÜR YASAKLAMASINA RAĞMEN ÇIKIŞ KAPISINDAN GİREN HER TÜRLÜ POLİS NE AYAK ? HE ONLAR POLİS DİMMİ. ONLARA BİŞEY SÖLEMEK CESARETİ EDEMESSİNİZ DİMİ ? ZATEN BUNLARI YAAN TGSCİ PERSONEL. ADAMLARIN ODASINDAN ÇIKMAYAN KIZLAR BUNLARI YAZANLAR. YALANSA RESMİNİ ÇEKİP KOYARIM BURAYA. BURASI İŞ YERİ OYNAŞMA YERİ DEĞİL !!! HANGİ KANUNDA YAZIYOR SOKKATAN GELEN POLİS BAVULLARINI XRAY CHAZINA KOYMADAN UÇAĞA BİNSİN DİYE. YAW ÜLKEMİZİ YÖNETEN MECLİSTE PKK LI OLUPTA MİLLET VELİKİ OLAN İNSANLAR VARKEN SİZ NEYİN KAFASINI YAŞIYORSJUNUZ ARKDAŞ GÜVENLİĞE BOK ATARAK. ASIL VATAN HAİNİ SİZSİNİZ Kİ PKK MECLİSTE !!!
zaten ~ 8 yıl önce
çıkarılıyordu ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istedigin önlemi al ~ 8 yıl önce
Tav personeli kendi arkadaslarini aramiyor xray ötse bile gecen geciyor denetleme yapilicagi haberi gelirsede dümenden arar gibi yapiyorlar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 8 yıl önce
SANANE LA ZORUNAMI GİTTİ ?
Polat ~ 8 yıl önce
Sığır x-ray cihazının çalışma mantığını bilmion yorum atıon..
Yer hizmeti ~ 8 yıl önce
Tav personelleri kendi ekip arkadaslari diye sinyal versellerde ellerini surmeden devam ettiriyolar AHL de bomba patlarsa tav guvenlikten cikar bu hemde canli bomba diye !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YER HİZMETLERİ ~ 8 yıl önce
ONUN BUNUN TORPİLLİSİ ZORUNAMI GİTTİ BUNDAN SONRA DONUNA KADAR ARICAZ SİZİ BÖYLE SALAK SAÇMA YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN. BUNDA SNRA HERŞEYİNİ ÇIKARCAKSIN
yer hizmetleriiii ~ 8 yıl önce
Sen kimden torpillisin asıl onu söyle, millete onun bunun torpillisi diyen akıl ve türkçe özürlü tosun?
Yolcu ~ 8 yıl önce
312A da calisan tav da calisan guvenlikler kendini polis zannediyor yolcuyu personeli kendileri gibi h...n sanip ole davraniyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakli adam ~ 8 yıl önce
Evet aynen öle birsey oldumu ilk kacanda onlar:)
YOLCU ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
UçanKaçan ~ 8 yıl önce
Bir yanda ancak XRay in dibine geldiğinde saatini kemerini gözlüğünü çıkarıp ceplerini yoklayarak geçişi yavaşlatan insanlarımız, diğer tarafta güvenlik personelinden tasarruf etmeyi, tüm geçişleri açık tutmamayı verimlilik sayan TAV. Herkese sabırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer hizmetlileri ~ 8 yıl önce
yer hizmetlileri olarak boardinge geçerken çok sıkıntı yaşamaya başladık. zaten aceleyle yetişiyoruz bir de ötmeyen kemerlerimiz çıkartılmaya başlandı. pasaport kontrolünde yolcuların çıkarması zaten zorunluydu. hadi tamam biz yine çıkaralım. ama güvenlik görevlileri her zaman ki gibi hiçbir şekilde aranmadan geçmeye devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer hizmetleri ~ 8 yıl önce
ya kardeş dakka başı güvenlikten geçiyosunuz .. bundan snra kemerinizi satinizi çıkarında aklınız başınıza gelsin. belki dha az gelirsiniz kontole.. güvenlik aranmıyor diyorsun .. ulan zaten sizi biz arıyoruz bide ekndimizii ararsak anlmı ne bu olayın ? senin kafan buna basıyormu ? bana güvenmiyorlarsa arındırılmışta ozaman güvenliği ben sağlamamam gerekiyor? tüm havalimanının daki güvenlik geçişlerini ben koruyorum ama ben aranıyorum ? nekadar saçma ? beyin olsa sende birazcık bunu anlayabilirsin bence
cevap ~ 8 yıl önce
nedir bu güvenliğe olan düşmanlığın ? sana içerde kontuarda dayak atıyolarya. biz olmasak seni orda ya bıçaklarlar yada kafana sıkarlar . işte biz senin o güzel poponu kolluyoruz burada !!
cümlenize ~ 8 yıl önce
Güvenlik sektörünün kıyısından,köşesinden azıcık geçmiş adamlar güvenlikle ile ilgili şirket kurarsa kendi gibi adamları da güvenlik personeli yapar, onlar da kendilerini bir şey zannederler! Güvenlik personeli aranmaz diye bir kural mı var? Güvenlik personeli, havalimanı gibi önemli yerlerde görev alıyorsa dünyanın her yerinde aranır bilmiyorsanız öğrenin! Bu ülkede kimin,ne olduğunu nereden,nasıl bilebiliriz de sizler aranmadan geçeceksiniz? 'Ulan zaten sizi biz arıyoruz bir de kendimizi ararsak anlamı ne bu olayın' diye düşünebilen biri güvenlik personeli olabiliyorsa Allah yardım etsin bu millete de bu ülkeye de! Burnunuzun dibinde Gözen var sorun,öğrenin birbirlerini arıyorlar mı aramıyorlar mı böyle bir uygulama dünyada var mı yok mu diye ondan sonra burada o muhteşem aklınız ve türkçeniz ile yorum yapın!
Polat ~ 8 yıl önce
Kendi arkadaşlarımıza bakmıyıruz çünkü onlarda zamanla yarışıyor 1 dk önce geçen arkadaşım o cihazı devralıor..Bu salak salak yorumları yazanlar bunlarıda dikkate alıyormu acaba...
havagazı ~ 8 yıl önce
ülkede terör var,bombalar patlıyor,alanlarda vs önlemleri sıklaştırmalıyız deniliyor ama 40-küsür yıldır terörden anası ağlamış ülkemizde bırakın idam cezasını, adam gibi cezalar her ne hikmetse konulamıyor,konulsa bile uygulanamıyor ! hadi ab ile anlaşma imzaladın idamı getiremiyorsun,terörist başını idam edemiyorsun( hani birilerinin atıp tuttuğu gibi türkiye güçlüydü, herkes korkuyordu vs, hani? demek ki neymiş palavraymış!) adam 18 ayrı terörist faaliyetten 24 yıl hapis cezası alıyor 4 sene yatıp çıkıyorsa istediğin kadar önlemleri sıklaştır,havagazı! açılım ayağına güneydoğudan sırf oy almak için, teröristlerce açılan hendeklere göz yumarsan, yola mayın döşenirken görmezden gelirsen, evler silah depoları haline dönüştürülürken ses çıkarmayın açılım sürecindeyiz vs dersen, ülkemiz aleyhine her türlü adiliği yapan,teröristleri besleyen suriye'nin milyonlarca ne idüğü belirsiz insanlarını sorgusuz,sualsiz ülkemize sokarsan ondan sonra tabii ki güvenlik için önlemleri artırırsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
İkinci guvenlikte, zaten pek cok meydanda saat-kemer cikariliyordu ki. Bu neyin kafasi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en hakiki mürşit turuncu hurşit ~ 8 yıl önce
sallama yaa.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000