08 Ağustos 2008, Cuma 15:28:41

AHL'de yaz yoğunluğu

Atatürk Havalimanı’nda (AHL) yaz sezonu nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Tatile gidip gelenlerin yanı sıra gurbetçilerin de memleketleri dönüşüyle birlikte AHL’de seyahat etmek için bekleyen yolcular uzun kuyruklar oluşturuyor.
  • PEKİ THY NİN CONTUAR KUYRUKLARINA NE DEMELİ?
  • bu kalabalik pasaport kuyrugu ve guvenlik girisi.yani tav ve pasaport kisim amirliginin sorumlulugunda.ayrica sadece bir tane pasaport cikis noktasi yok,aynisindan bir tane daha var,havayolu sirketi ayirimi yapilmadan her ikisinden de pasaport cikisi yapilabilir.
  • peki thy bu kalabalık için ne yapıyor?Hiç birşey.yolcuların çektiği eziyeti ahl de supervisor kontuarının önüne gidin de izleyin.başka nice yerler.yuh thy...

Yolcu yoğunlunun en üst seviyeye çıktığı yaz sezonunda tatilcilerin gidiş ve gelişlerin artması AHL'de izdihama yol açıyor. Kış sezonunda ortalama günde 700 seferin yapıldığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaz sezonunda 870 seferin üzerine çıkılması ile alınan önlemler de yetersiz kaldı. Biniş bankoları ve terminal girişlerinde yolcu yoğunluğu gözlerden kaçmadı.  Atatürk Havalimanı'ndan bir haftada gidiş ve geliş olmak üzere toplamda 5 bin 832 sefer yapılırken, Atatürk Havalimanı'nda artan uçuş trafiğine paralel olarak yolcu sayısında da geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 artış gözlendi. AHL'nin günlük kapasitesi saatte iniş 24 ve kalkış 16 olmak üzere toplamda 960 olduğu öğrenilirken, bu kapasiteye çok yakın bir yoğunluk olduğu bildirildi.

Atatürk Havalimanı'nda mevcut olan üç pistte de aralıksız iniş kalkışlar yapılıyor. Yoğunluk nedeniyle uçaklar körüklerde ve pist başında kalkış için uygun zamanı beklerken, havadaki uçaklar ise pistte inmek için sıra beklemek zorunda kalıyor.

AHL yetkililerinden alınan bilgiye göre, 962 uçak kapasiteli olan alanda 1 Ağustos tarihinde 874 uçağın pisti iniş ve kalkış için kullanması yaşanan yoğunluğunu da gözler önüne serdi.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI ŞART GİBİ

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da uçuş ve yolcu trafiğinin günden güne artmasından dolayı İstanbul'a üçüncü havalimanının da ne kadar gerekli olduğu da bir kez daha ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yeni bir havalimanı yapmanın zorunlu olduğunu belirterek, yapılacak havalimanının Atatürk Havalimanı'nın kuzeybatısında inşa edileceğini açıklamıştı. 10 milyon yolcu kapasiteli havalimanı için 500 milyon dolar yatırım öngörüldüğü belirtilmişti. Bakan Yıldırım, yeni havalimanının yolcu kapasitesi açısından Atatürk Havalimanı'ndan büyük olacağını da söylemişti.

ahl

ahl

ahl

Airporthaber

AHL'de yaz yoğunluğu

Yorumlar

ahmet ~ 16 yıl önce
PEKİ THY NİN CONTUAR KUYRUKLARINA NE DEMELİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
bu kalabalik pasaport kuyrugu ve guvenlik girisi.yani tav ve pasaport kisim amirliginin sorumlulugunda.ayrica sadece bir tane pasaport cikis noktasi yok,aynisindan bir tane daha var,havayolu sirketi ayirimi yapilmadan her ikisinden de pasaport cikisi yapilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kasparov ~ 16 yıl önce
peki thy bu kalabalık için ne yapıyor?Hiç birşey.yolcuların çektiği eziyeti ahl de supervisor kontuarının önüne gidin de izleyin.başka nice yerler.yuh thy...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000