14 Eylül 2012, Cuma 14:02:46

AHL'DE YAKAYI ELE VERDİLER

Atatürk Havalimanı’nda Türkiye’ye kaçak yollarla sokulmak istenen 4830 adet farklı marka ve modellerde cep telefonu, Gümrük Müdürlüğü Ekipleri tarafından yakalandı...
  • telefonun değeri ne olursa olsun 100 Lira Maktu Özel Tüketim Vergisi ve yüzde 18’de KDV alındığını belirterek yapılan operasyonun ülke ekonomisine olan katkısının önemli olduğu belirtildi. 2000 tl lik telden de 3. sınıf 2. el telden de aynı vergiyi almak biz türklere özgü olsa gerek. bunun yanı sıra eğer ülkemin ekonomisi gümrükte yakalanan kaçak tellerden alınan 100 liralara kaldıysa vay ki vay, vah ki vah.

Alınan bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Çin’den bilgisayar adaptörleri içersinde getirilen kaçak telefonları, Türkiye’ye sokmak isteyen kaçakçılar, Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Görevlileri tarafından yakalandı.

Türkiye’ye bilgisayar parçası olarak ithal edilmek istenen ancak Gümrük Memurlarının dikkati sayesinde Bilgisayar Adaptörü kutuları içine monte edilmiş olarak yakalanan telefon ve MP3’lerin piyasa değerinin yaklaşık olarak 1 Milyon Lira olduğu bildirildi. Yapılan incelemede 941 adet adaptör içine gizlenmiş 4830 adet çeşitli marka ve modellerde cep telefonu ve 15 adet MP3 Player ele geçirildi. Kargo Gümrük Müdürlüğü yetkilileri en son çıkan yasa uyarınca Türkiye’ye gerek yolcu beraberi, gerekse de ithal yoluyla gelen tüm cep telefonlarından telefonun değeri ne olursa olsun 100 Lira Maktu Özel Tüketim Vergisi ve yüzde 18’de KDV alındığını belirterek yapılan operasyonun ülke ekonomisine olan katkısının önemli olduğu belirtildi.

 

AHL'DE YAKAYI ELE VERDİLER

Yorumlar

prometheus ~ 12 yıl önce
telefonun değeri ne olursa olsun 100 Lira Maktu Özel Tüketim Vergisi ve yüzde 18’de KDV alındığını belirterek yapılan operasyonun ülke ekonomisine olan katkısının önemli olduğu belirtildi. 2000 tl lik telden de 3. sınıf 2. el telden de aynı vergiyi almak biz türklere özgü olsa gerek. bunun yanı sıra eğer ülkemin ekonomisi gümrükte yakalanan kaçak tellerden alınan 100 liralara kaldıysa vay ki vay, vah ki vah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000