30 Mayıs 2009, Cumartesi 07:56:59

AHL'de yakalanan Fransız'a 8 yıl 4 ay hapis

İki yıl önce Atatürk Havalimanı’nda valizinde 770 gram kokain bulunan Cezayir asıllı Fransa vatandaşı Sabbah Ezzedi, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ezzedi’nin serbest kalması için Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de devreye girmişti.

Fransa’nın Toulouse kentinin Castel Culier kasabasında üç çocuğuyla yaşayan ve bir restoranda garsonluk yapan Cezayir asıllı Fransa vatandaşı Sabbah Ezzedi, 23 Haziran 2007’de Fas’tan Türkiye’ye tatile geldi. Atatürk Havalimanı’nda dedektör köpekler valizleri kokladığında havlayınca Sabbah Ezzedi’nin yeşil valizi arandı. İncelemede valizin astar kısmına gizlenmiş 770 gram ağırlığında kokain bulundu.

‘Bize göre suçsuz’

Çıkarıldığı mahkeme tarafından “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ezzedi hakkında “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 15 yıl ağır hapis cezası istendi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmalarına Ezzedi’nin haksız yere tutuklandığını düşünen ailesi, duruşmaya aile avukatını tanık olarak gönderdi. Avukat Laurent Bruneau şöyle savunma yaptı: “Biz suçsuz olduğuna o kadar çok inanıyoruz ki belediye başkanı ve bir milletvekili benim buraya gelmemi finanse etti. Fransa’da mesnetsiz suçlamalarla ilgili soruşturma açılmaya gerek duyulmaz. Sabbah bir oyuna gelmiştir ve onu oyuna getiren arkadaşıyla ilgili ülkemde bir soruşturma açılmıştır.” Ezzedi de “Suçsuzum. Tahliyemi istiyorum. Büyük oğlumun beyninde tümör çıkmış. Çocuklarımın bana ihtiyacı var” diye ağladı. Ezzedi dosyası, Ocak 2008’de görevsizlik kararıyla İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ancak Beşiktaş’taki İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi suçun örgütlü suç olmadığı gerekçesiyle dava dosyasını yeniden Bakırköy’e gönderdi.

Ezzedi duruşmada “Güvendiğim arkadaşımın kurbanı oldum. Bedelini çok ağır ödüyorum. Sağlığımı kaybetmek üzereyim. Psikolojim bozuldu. Yakınlarım bile beni aramıyor” dedi. Karar açıklanmadan önce son sözü sorulan Ezzedi ise ağlayarak “Ben de insanım. Her insan hata yapabilir. Ben de hata yaptım. Özür diliyorum” diyerek suçsuz olduğunu ve yargıya sonuna kadar güvendiğini söyledi.

Mahkeme Heyeti, Sabbah Ezzedi’yi TCK 188/1 maddesi gereğince “uyuşturucu ithal etmek” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra uyuşturucu maddenin kokain olması nedeniyle cezayı yarı oranında artırarak 15 yıla çevirdi. Heyet son olarak iyi halden Ezzedi’nin cezasını 12 yıl 6 aya indirdi. Sabbah Ezzedi, İnfaz Yasası’na göre cezasının üçte ikisi olan 8 yıl 4 ayını cezaevinde geçirecek. İki yıldır tutuklu olan Ezzedi, 6 yıl 4 ay sonra cezaevinden çıkacak.

AHL'de yakalanan Fransız'a 8 yıl 4 ay hapis

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000