14 Şubat 2009, Cumartesi 12:01:04

AHL'de uyuşturucuyla yakalandı

Uyuşturucu kuryeleri aracılığıyla kokain ticareti olaylarına bir yenisi Atatürk Havalimanı'nda eklendi.

Brezilyalı kadın kurye, bağırsaklarına sakladığı 400 gram kokainle yakalandı. Vücudundaki uyuşturucu röntgenle tespit edilen kadının, dikkat çekmemek için Kanadalı bir kişiyle anlaşmalı evlilik yaptığı ortaya çıktı.

Zehir tacirlerinin Türkiye'ye uyuşturucu sokmak için denedikleri en bildik yollardan biri olan kadın kurye olayı, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan Profil Takip Uzmanları'ndan kaçamadı. Havalimanında yolcular üzerinde profil takibi yapan polis, geldiği ülke ve hareketlerinden şüphe ettiği Fabiana Rafia Souza isimli kadını gözaltına aldı. Olay yerinde üst araması yapılan ve çantası aranan Souza'da herhangi bir uyuşturucu madde izine rastlanmadı. Ancak polis, önceki olaylarda karşılaştığı midede uyuşturucu taşıma olayının olabileceği ihtimali üzerine şüpheli kadını karın röntgeninin çekilmesi için hastaneye sevk etti. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip tarafından hastane işlemleri gerçekleştirilen Souza'nın bağırsaklarında kapsüller halinde 400 gram kokain sakladığı tespit edildi. Verilen ilaçlarla vücudundaki uyuşturucu çıkarılan Souza, ifade ve sorgu için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Uyuşturucu tacirlerinin polisin kuryeleri sıklıkla yakalama ihtimalini göz önünde bulundurarak, iyi giyimli, bakımlı ve rahat hareket eden bir kadını seçtikleri ancak yine de polisin gözünden kaçamadığı belirtildi. Bu arada, Brezilyalı uyuşturucu kuryesinin, dikkat çekmemek için Kanadalı bir kişiyle anlaşmalı evlilik yaptığı ortaya çıktı.

AHL'de uyuşturucuyla yakalandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000