15 Nisan 2012, Pazar 18:20:48

AHL'DE UÇAKLAR SIRAYA GİRDİ...

Atatürk Havalimanı'da lodos yeniden kendini gösterince uçaklar sıraya girdi...
  • Yine dizilmişsiniz nazilli bardağı gibi. DHMİ yerde harcanan yakıtın tutarını şirketlere geri ödeme yapsın, ne de olsa bu DHMİ'nin plansızlığının sonucu ortaya çıkan bir durum!
  • kelimenin tam anlamiyla rezalet.baska bir arkadasinda yorumunda dedigi sanki daha once lodos yoktuda simdi lodos sorun oluyor? inanmiyorum yetkililere.umarim bu yaz lodoslu gecmez.
  • Dakikası 50-60 Euro...Toplayın ne eder? Tabii yine aynı sebep RÜZGAR...Rüzgar bundan 10 sene - 20 sene - 50 sene öncede vardı. Mühim olan bu günleri o zamanlardan görerek önlemini almak. O da tabii ki şehrin göbeğinde kalan bir havalimanının büyümesi değil. Frankfurt şehrin dışında yine de vatandaş düşünülerek gece uçuşları kısıtlandı. Gerisini söylemeye gerek yok.
  • milli servet sadece yakıttan mı ibaret? hava seyrüseferi için harcanmayan her kuruştan milli servet kaybetmiyor muyuz? biraz araştırırsanız Avrupa'da hava sahası kullanımının birim maliyeti 90 euro civarında Türkiye'de ise 32 Euro. Bu maliyeti yükselmenin yolu da yapılanma maliyetlerini, personel maliyetlerini artırmak. Yani hava trafiğimiz için harcamadığımız her para için bedavaya hava sahamızı kullandırıyoruz. Ayrıca Eurocontrol'den tahsil edilen paralar brüt maaş olarak geri alındığından kesilen her bir vergi ülkemiz hazinesine gelir oluyor. böyle bir milli servet kaybının sizin için bir anlamı var mı?
  • Eskiden lodos yok muydu da şimdi lodos suçlu gösteriliyor? Kapasite planlaması yapmayan kişileri suçlamak daha doğru olmaz mı?
  • BİRİLERİNİN KRAL ÇIPLAK DEMESİ LAZIM...AHL'NİN HAVA TRAFİK TARAFI HATTA PİST VE PARK İMKANLARI YETERSİZ.ÇÖZÜMÜ DE DHMİ'DE . BİLİNDİĞİ ÜZERE DHMİ'NİN GENEL MÜDÜRÜDE YILLARDIR THY'NİN YÖNETİM KURULUNDA .BU SORUNDA BİLİNİYOR. OZAMAN KONU DHMİ'NİN DAHA ÜSTÜNDEKİ BİRİLERİNE ANLATILMIYOR. AHL 'DE HİZMET ALANLAR VE VERENLER AYAĞA KALKIP DERTLERİNİ ANLATMALILAR.
  • AHL'den en fazla kim yararlanıyor? THY. Rötarlardan en fazla kim mağdur oluyor? THY. 4. pistin yapumına kim karşı çıkıyor? Orhan BİRDAL. THY'nin rötarlarına en çok kim seviniyor? Pegasus. AHL'den sıkılan yolcu alternatif olarak nereye gidiyor? SAW'a. İnsanın aklına kötü şeyler geliyor.
  • Atco cu arkadas olaya sirket kazanci degil, milli servet olarak bakmalisin, tabi senin icin milli kelimesinin bir anlami varsa...
  • Lodos zaten İstanbul için son 3-5 senedir esen yepyeni bir rüzgar. Daha önce hiç lodos diye birşey yoktu istanbul'da. 2000'lerin başında İstanbullular lodos nedir bilmezdi... Senin ileriye dönük hiçbir planlaman olmasın, bu sıkıntıların olacağını göreme, saldım çayıra mevlam kayıra havacılık yap, şirket büyümesini sadece satın aldığın uçak sayısıyla orantıla, hiçbir alt yapısını hazırlama, ondan sonra böyle 25-30 uçak sıraya girince lodostan de... Bravo aynen devam... Bence lodosun günahını almasınlar... Kedidir o kediiii!!
  • bu işin bi çözümü yokmu ? o zaman iptal edin slotları kaldırmayın uçakları seferlede iptal edilsin yolcuda hava alanı personelide madur oluyor yanan tonlarca yakıt mesai kaybı yazık ya......haram
Ataürk Havalimanı'nda son günlerde sık sık etkisini gösteren lodos nedeniyle bir kez daha uçaklar sıraya girdi. 

Atatürk Havalimanı'nda güneyden esen lodos bugün de hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bugün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan lodos sebebiyle çok sayıda uçak kalkış için sıraya girdi. 

15-17 knot arasında değişen lodosun şiddeti nedeniyle yetkililer, güneyden esen lodos ve yaz dönemine girilmesi sebebiyle hava trafiğinin aksadığını belirtirken inişlerin Ataköy yönünden 05-23 pistine, kalkışların ise Sefaköy yönünde 17-35 sağ pistinden yapıldığını kaydetti.









©AirportHaber
AHL'DE UÇAKLAR SIRAYA GİRDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yine dizilmişsiniz nazilli bardağı gibi. DHMİ yerde harcanan yakıtın tutarını şirketlere geri ödeme yapsın, ne de olsa bu DHMİ'nin plansızlığının sonucu ortaya çıkan bir durum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kelimenin tam anlamiyla rezalet.baska bir arkadasinda yorumunda dedigi sanki daha once lodos yoktuda simdi lodos sorun oluyor? inanmiyorum yetkililere.umarim bu yaz lodoslu gecmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dakikası 50-60 Euro...Toplayın ne eder? Tabii yine aynı sebep RÜZGAR...Rüzgar bundan 10 sene - 20 sene - 50 sene öncede vardı. Mühim olan bu günleri o zamanlardan görerek önlemini almak. O da tabii ki şehrin göbeğinde kalan bir havalimanının büyümesi değil. Frankfurt şehrin dışında yine de vatandaş düşünülerek gece uçuşları kısıtlandı. Gerisini söylemeye gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
milli servet sadece yakıttan mı ibaret? hava seyrüseferi için harcanmayan her kuruştan milli servet kaybetmiyor muyuz? biraz araştırırsanız Avrupa'da hava sahası kullanımının birim maliyeti 90 euro civarında Türkiye'de ise 32 Euro. Bu maliyeti yükselmenin yolu da yapılanma maliyetlerini, personel maliyetlerini artırmak. Yani hava trafiğimiz için harcamadığımız her para için bedavaya hava sahamızı kullandırıyoruz. Ayrıca Eurocontrol'den tahsil edilen paralar brüt maaş olarak geri alındığından kesilen her bir vergi ülkemiz hazinesine gelir oluyor. böyle bir milli servet kaybının sizin için bir anlamı var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eskiden lodos yok muydu da şimdi lodos suçlu gösteriliyor? Kapasite planlaması yapmayan kişileri suçlamak daha doğru olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BİRİLERİNİN KRAL ÇIPLAK DEMESİ LAZIM...AHL'NİN HAVA TRAFİK TARAFI HATTA PİST VE PARK İMKANLARI YETERSİZ.ÇÖZÜMÜ DE DHMİ'DE . BİLİNDİĞİ ÜZERE DHMİ'NİN GENEL MÜDÜRÜDE YILLARDIR THY'NİN YÖNETİM KURULUNDA .BU SORUNDA BİLİNİYOR. OZAMAN KONU DHMİ'NİN DAHA ÜSTÜNDEKİ BİRİLERİNE ANLATILMIYOR. AHL 'DE HİZMET ALANLAR VE VERENLER AYAĞA KALKIP DERTLERİNİ ANLATMALILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL'den en fazla kim yararlanıyor? THY. Rötarlardan en fazla kim mağdur oluyor? THY. 4. pistin yapumına kim karşı çıkıyor? Orhan BİRDAL. THY'nin rötarlarına en çok kim seviniyor? Pegasus. AHL'den sıkılan yolcu alternatif olarak nereye gidiyor? SAW'a. İnsanın aklına kötü şeyler geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atco cu arkadas olaya sirket kazanci degil, milli servet olarak bakmalisin, tabi senin icin milli kelimesinin bir anlami varsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lodos zaten İstanbul için son 3-5 senedir esen yepyeni bir rüzgar. Daha önce hiç lodos diye birşey yoktu istanbul'da. 2000'lerin başında İstanbullular lodos nedir bilmezdi... Senin ileriye dönük hiçbir planlaman olmasın, bu sıkıntıların olacağını göreme, saldım çayıra mevlam kayıra havacılık yap, şirket büyümesini sadece satın aldığın uçak sayısıyla orantıla, hiçbir alt yapısını hazırlama, ondan sonra böyle 25-30 uçak sıraya girince lodostan de... Bravo aynen devam... Bence lodosun günahını almasınlar... Kedidir o kediiii!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu işin bi çözümü yokmu ? o zaman iptal edin slotları kaldırmayın uçakları seferlede iptal edilsin yolcuda hava alanı personelide madur oluyor yanan tonlarca yakıt mesai kaybı yazık ya......haram

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000