15 Mart 2013, Cuma 17:47:46

AHL'DE UÇAK TAŞIMA İŞLEMİ BAŞLADI

Askeri apronun DHMİ’ye devredilmesinden sonra iki hurda uçak jet hızıyla askeri aprondaki bölüme taşındı ve Atatürk Havalimanı apronunda yeni park yerleri açıldı.
  • Atatürk havalimanında yapılacak bir takım ciddi alan kamulaştırmasıyla ki askeri alan sivillere devir edildi park alanı açıldı bundan sonra kamulaştırma yapılarak yer açılmalı havalimanı dibinden geçen thy genel müd. binası tarafındaki alana da yüksek bir köprü yapılarak e-5 yol alta alınarak üzerine taksi yolu bağlantısı ile karşıya da terminal yapılır bunun örneklerini amerika da görürüz alttan araçlar geçiyor üstten de uçaklar neden olmasın..
  • Bence yeni havalimanı yapıldıktan sonra AHL'nin sadece şu anki 17R-35L pisti kalsın. Pist dibindeki uzun özel havacılık apronuyla eşit 2000 metre olsun. Şu anki 17L-35R pisti nin oraya da bir taksi yolu yapılsın. yoksa orası yoğun bir taksi trafiğini kaldıramaz. Kalkışlarda rüzgar ne olursa olsun güneye olmalı. Yeni havalimanını engellememek için. Bana kalsa şu an ordaki uzun genel havacılık apronunun dibindek taksi yolu şimdi bile piste dönüştürülebilir de o konuda kurallar engel olabilir.
  • Bu kazuletlerden biri Gökçen de diğeri Erzurum da olmak üzere benim bildiğim 2 tane daha var.
  • Bu kısa vadede çözüm üretir tabi ama 3. havalimanı gerçekliğini gözardı edemeyiz. Şuan mevcut yapısıyla AHL tıkanma noktasına gelmişve hatta geçmiştir.Bence Antalya da da bir hangar kurulması gerekirdi şimdiye kadar. İstanbulun yükünü hafifletecek 2. bir pilot şehir üzerinde çalışmanın daha da gerekli olduğu düşünüyorum.
  • pist olmadıkdan sonra park pozisyonun olsa ne yazar sabahları pist başında saatlerce bekleme yapılıyor istanbul trafiğini gecti valla
  • Bu işlerin hepsi(3. havalimani dahil ve Gökçen´e 2. pist yapılması ve özel hangarlar yapılması) 10 yıl önce başlamalıydı şu anda trafiğin rahatlaması için. Biz niye hep işlerin çıkmaza girmesini bekliyoruz birşeyler yapmak için.
  • Kargo ve business jet'leri Corlu'ya yonlendirdikten sonra AHL sadece yolcu ucaklari icin kulanilmasi 3'cu havalimanin ihalesi rahatlar aceleye gelmez.
  • üçüncü havalimanına gerek kaldımı şimdi :))
  • bu uçakları uyanık bir girişimci alıp uçak otel yapar yakında söylemedi demeyin
  • ne zamandir orda durup sinirimi bozuyodu o ucaklar....

Uzun yıllar süren çabalardan sonra Atatürk Havalimanı’ndaki askeri apron, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devredildi.

13 Mart tarihinde yaşanan devir sonrası DHMİ, askeri apronu kullanmaya başladı. Yıllardır Atatürk Havalimanı apronunda park pozisyonlarını işgal eden iki hurda uçak bugün DHMİ tarafından askeri aprona çekildi.

Bir dönem Best Havayolları’nın kullandığı TC-TUA kuyruk tescilli MD tipi uçakla, Tarhan Tower Havayolları tarafından kullanıldıktan sonra İranlı Eram Air filosunda uçan bir başka MD tipi uçak, askeri aprondaki boş alana çekildi.

Atatürk Havalimanı kulesinin hemen yan tarafındaki park alanında duran uçaklar, böylelikle yeni yerlerine çekilmiş oldu.




 

AHL'DE UÇAK TAŞIMA İŞLEMİ BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

camaroth ~ 11 yıl önce
Atatürk havalimanında yapılacak bir takım ciddi alan kamulaştırmasıyla ki askeri alan sivillere devir edildi park alanı açıldı bundan sonra kamulaştırma yapılarak yer açılmalı havalimanı dibinden geçen thy genel müd. binası tarafındaki alana da yüksek bir köprü yapılarak e-5 yol alta alınarak üzerine taksi yolu bağlantısı ile karşıya da terminal yapılır bunun örneklerini amerika da görürüz alttan araçlar geçiyor üstten de uçaklar neden olmasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih Kü ~ 11 yıl önce
Bence yeni havalimanı yapıldıktan sonra AHL'nin sadece şu anki 17R-35L pisti kalsın. Pist dibindeki uzun özel havacılık apronuyla eşit 2000 metre olsun. Şu anki 17L-35R pisti nin oraya da bir taksi yolu yapılsın. yoksa orası yoğun bir taksi trafiğini kaldıramaz. Kalkışlarda rüzgar ne olursa olsun güneye olmalı. Yeni havalimanını engellememek için. Bana kalsa şu an ordaki uzun genel havacılık apronunun dibindek taksi yolu şimdi bile piste dönüştürülebilir de o konuda kurallar engel olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha varr ~ 11 yıl önce
Bu kazuletlerden biri Gökçen de diğeri Erzurum da olmak üzere benim bildiğim 2 tane daha var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 11 yıl önce
Bu kısa vadede çözüm üretir tabi ama 3. havalimanı gerçekliğini gözardı edemeyiz. Şuan mevcut yapısıyla AHL tıkanma noktasına gelmişve hatta geçmiştir.Bence Antalya da da bir hangar kurulması gerekirdi şimdiye kadar. İstanbulun yükünü hafifletecek 2. bir pilot şehir üzerinde çalışmanın daha da gerekli olduğu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 11 yıl önce
pist olmadıkdan sonra park pozisyonun olsa ne yazar sabahları pist başında saatlerce bekleme yapılıyor istanbul trafiğini gecti valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç ~ 11 yıl önce
Bu işlerin hepsi(3. havalimani dahil ve Gökçen´e 2. pist yapılması ve özel hangarlar yapılması) 10 yıl önce başlamalıydı şu anda trafiğin rahatlaması için. Biz niye hep işlerin çıkmaza girmesini bekliyoruz birşeyler yapmak için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
corlu ~ 11 yıl önce
Kargo ve business jet'leri Corlu'ya yonlendirdikten sonra AHL sadece yolcu ucaklari icin kulanilmasi 3'cu havalimanin ihalesi rahatlar aceleye gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıksız. ~ 11 yıl önce
Milyon dolarlık özel jetleri ve Atatürk´te hangarları olan işadamları 1-2 saatlik bir uçuş için 2 saat trafikte Çorlu´ya mı gidip gelsinler peki. Mantıklı mı geliyor bu size. Avrupa meydanlarına hiç gidip business operasyonu gördünüz mü bu fikre ulaşmadan önce.
eeee ~ 11 yıl önce
üçüncü havalimanına gerek kaldımı şimdi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyanık ~ 11 yıl önce
bu uçakları uyanık bir girişimci alıp uçak otel yapar yakında söylemedi demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi oldu ~ 11 yıl önce
ne zamandir orda durup sinirimi bozuyodu o ucaklar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000