07 Mayıs 2009, Perşembe 16:11:53

AHL'de transit yolcular da takipte!

Atatürk Havalimanı'ndaki Termal kamera sayısı üçe çıkartıldı. Sağlık ekipleri ülkeye giriş yapan yolcuların yanı sıra transit geçiş yapanları da kontrol etmeye başladı.
  • Çünkü yurtdışında termal kamera kontrolü ya bir bilgisayar programı vasıtasıyla; yani tamamen insan insiyatifinde olmadan aynı anda şüpheli durumda sesli uyarı veren ekran takip edilmese bile yüksek ısı tespit ettiği yolcuların görüntülerini kaydederek yada mobil kameralarla sadece bu iş için görevlendirilmiş personelle yapılıyor bizde ise neyazıkki ortalama büyüklükte bir ekran ve karşısında onu, gözünü bir an bile kırpmadan seyredeceği düşünülen 1 görevli işte gerçek bu oysa amerikayı tekrar keşfetmeye hiç gerek yok.

Domuz gribinin yurda girişinin önlemesi amacıyla, yolcuların yüksek ateşi olup olmadığını belirlemek için dış hatlar terminali geliş katı pasaport noktasına konan Termal kameralarla kontrol yapılıyor. Başlangıçta tek olan Termal kamera sayısı bugün itibariyle üçe çıkartıldı. Geliş katındaki kameranın hemen yanına ikinci bir Termal cihaz monte edildi. Ayrıca ülkemize giriş yapmadan transit olarak geçen yolcular da risk değerlendirmesi kapsamında üçüncü bir kamera ile takip ediliyor.

Sağlık ve Denetleme Merkezi'ne bağlı ekipler, 24 saat aralıksız yaptıkları kontrollerde zaman zaman ateşi yüksek yolcularla karşılaştıklarını ancak bunların söz konusu griple alakalı olmadığını ifade etti. Ayrıca Önümüzdeki günlerde VIP salonuna da termal kamera konacak.

Öte yandan yolcuları Termal kamera önünden güvenlik görevlisinin yönlendirmesi ile geçme uygulaması da kaldırıldı. Kararın alınmasında personelin bazı yolcularla tartışması hatta kavga etmesinin etkili olduğu belirtildi. Yolcular bundan böyle yönlendirme levha ve şeritleri takip ederek kamera önünden geçmeyi sürdürecek.

AHL'de transit yolcular da takipte!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Çünkü yurtdışında termal kamera kontrolü ya bir bilgisayar programı vasıtasıyla; yani tamamen insan insiyatifinde olmadan aynı anda şüpheli durumda sesli uyarı veren ekran takip edilmese bile yüksek ısı tespit ettiği yolcuların görüntülerini kaydederek yada mobil kameralarla sadece bu iş için görevlendirilmiş personelle yapılıyor bizde ise neyazıkki ortalama büyüklükte bir ekran ve karşısında onu, gözünü bir an bile kırpmadan seyredeceği düşünülen 1 görevli işte gerçek bu oysa amerikayı tekrar keşfetmeye hiç gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000