30 Mart 2011, Çarşamba 08:03:44

AHL'DE RADYASYON ÖNLEMLERİ KONFERANSI

Japonya'daki nükleer sızıntının insan hayatı ve tüketilen gıdaları tehdit edici boyutlara ulaşması üzerine Atatürk Havalimanı'nda bulunan sağlık, emniyet, gümrük, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve özel şirket yetkililerine radyasyon tehdidine karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verildi.
  • madem bu kadar korkuyorsunuz,neden hala tk nın ucakları narita ucuslarına devam ediyor,neden ekipler hala tokyoda yatılar yapıyor,radyasyonun suya süte besin maddelerine bulaştığı acıklanmasına ragmen neden hala tk nın ekipleri orada yatı görevi yapıyor,o uçuşlarda görevli ekiplerden kaç kişide radyasyon çıktığını niye acıklamıyorsunuz...
  • kaç kaç , radyasyon var ...
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Japonya'dan gelen uçakların radyoaktif kontrolden geçirilmesiyle ilgili tedbirler artırılıyor. Alınacak önlemler ve yapılacak uygulama konusunda daha hassas olunması amacıyla Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen radyasyon bilgilendirme toplantısına Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Karantina Daire Başkanı Dr. Ahmet Zeki Hürdoğan, Küçükçekmece Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Gürsel Karahan ve havalimanındaki bütün birimlerin yöneticileri katıldı.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Aydın, iki haftadan beri uçak ve kabin ekipleri üzerinde radyasyon taraması yapıldığına dikkat çekerek, "Bugün burada yolculara, gıda ürünlerine ve kargoya yönelik yapılacak tarama çalışmalarını ele alacağız. Bu kontrolleri daha hassas nasıl yapabileceğimizi belirleyeceğiz. Ülkemize, insanımıza en ufak bir zarar bile gelmemesi ne yapmamız gerektiğini ele alacağız" dedi.

Kaymakamlık tezini "Çevre ve ekolojik dengenin korunmasında mülki idare amirine düşen görevler nedir?" konusunda verdiğini hatırlatan Aydın, "Nükleer enerji yine gündemde. Bazı çevreler 'nükleer enerji üretimi yapmayalım' diyor. Tamam yapmayalım ama gelişmiş ülkelerde yüzlercesi var. Bugün Türkiye nükleere geçmek istediğinde insan sağlığı daha önemli diye karşı çıkılıyor. Ona bakarsanız cep telefonu ve TV'de radyasyon yayıyor, o zaman onlar da zararlı. Önemli olan nükleer enerji üretiminde riskleri minimize etmektir. En az zararla en iyi yatırımı nasıl yaparız? Buna dikkat etmek lazım. Çünkü Türkiye güçlü bir ülke olacaksa, dünyaya ayak uydurmak zorunda. Biz tedbirlerimiz alacağız. Tedbir bizden takdir Allah'tan. Karşı görüşte olanlar gibi bu teknolojiyi tanımamak, dünyayı tanımamak büyük devlet olmayı tanımamak demektir" diye konuştu.


AHL'DE RADYASYON ÖNLEMLERİ KONFERANSI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
madem bu kadar korkuyorsunuz,neden hala tk nın ucakları narita ucuslarına devam ediyor,neden ekipler hala tokyoda yatılar yapıyor,radyasyonun suya süte besin maddelerine bulaştığı acıklanmasına ragmen neden hala tk nın ekipleri orada yatı görevi yapıyor,o uçuşlarda görevli ekiplerden kaç kişide radyasyon çıktığını niye acıklamıyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaç kaç , radyasyon var ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000