26 Aralık 2015, Cumartesi 09:08:16

AHL'de park kapasitesi 145'e yükseldi

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan uçak park sorununu gidermek için bir süredir yoğun çalışma başlatan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı. Yeni yapılan park alanlarının hizmete girmesiyle Atatürk Havalimanı'nda 101 olan uçak park 145’e çıkarıldı.
  • havadan resimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.iyi çalışmalar.
  • Eyyy hdp eyy paralel ey chp sen simdi bunada karsi cikarsin ! O havalimanina hendeklere alkole izin vermeyecegiz
  • Kapasite artıyor ama yenilenen yerler tekrar çöküyor. Bukadar eziyete ve harcanan paralara yazık. Milli Servet heba oluyor. Dostlar alışverişde görsün.
  • Bakim bittimi? Peki 203 nolu korugun karsisindaki 2 kepce saat 16.30 dedi durdu. Su anda her taraf kazili nasil calismak bu 24 saat? Su anda ne calismasi yapiyorlar bilen varmi?
  • Tk hangar onu tek basina 50 ucak
  • -kaptan: Teknik motor çalıştıracağız yağ seviyemiz düşük -teknik: Ekip yolladık geliyorlar efendim. uçak 15 dkka bekledikten sonra -kaptan: ıııı Teknik sanırım arkadaşlar burayı bulamadı.
  • bence battı çıktı yapsınlar pistin altına nasıl fikir amaa :)
  • Kargo ve genel havacılık Atatürk'ten taşınsa rahatlama olmaz mı? Gerçi kargo için çok harcama yapıldı ama...
  • Bu çalışmalar bitmez Allah bitmez. Asıl önemli iş 05/23 pistini Z taksiyolana bağlayan çıkışlar. Onlar neden yapılmıyor? O bağlantılar güya kasım ayında pist kapatılıp tek seferde yapılacaktı, hani Serdar Hüseyin YILDIRIM elini masaya vurup bu pisti kapatıp derhal yapın diye talimat vermişti? Hergün kat edişler nedeniyle onlarca uçağın hatalı gp ve localizer yayınına maruz kaldığı ve büyük bir emniyetsizlik yaşandığı bir ortamda daha neyi bekliyorsunuz? Yaz trafiğini mi ? İş bilmez ... lar, döner kendini ....lar!
  • sana hakaret etmeden acıklayayım havalimanında 15 dk cok degerli ve uzun bir süredir. limaya ben gitmiyorum zaten yolcular otobüsle gidiyor ikram kamyonlarla gidiyor teknik alet edavatla gidiyor. ekipleri ucu ucuna mesailerinden bahsetmiyorum bile. anladınmı? an la ya maz sın !

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan park sıkıntıları ve pistlerdeki bakım onarım çalışmalarını hava trafiğini aksatmadan 24 saat çalışarak bitirdi. Atatürk Havalimanında yeni uçak park alanlarının tamamlanmasının ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi yazılı bir açıklama yaptı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin açıklaması şöyle: “Son yıllarda dünyanın en önemli havalimanlarından birisi konumuna gelen Atatürk Havalimanı’nda, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen PAT sahaları genişletme ve onarım çalışmaları aralıksız sürüyor. Çalışmalar kapsamında derz dolgu ve onarımı tamamlanan 17-35 sol pisti hava trafiğine açıldı.

Günlük ortalama bin 300 uçağın iniş kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı’nda uçak park yeri sayısının artırılması, mevcut pist ve taksi yollarının onarımı ile hızlı çıkış taksi yollarının yapımı için devam eden çalışmalar büyük bir oranda tamamlandı. Teneke mahallesi olarak bilinen bölgede yapılan 15 uçaklık park yerinin tamamlanarak hizmete açılmasının ardından, 25 gün notamlanarak kapatılan 17-35 sol pistinde de derz dolgu ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Mevcut PAT Sahaları Onarım ve Tevsii işi kapsamında 101 olan Uçak Park yerine ilaveten 26 adet Uçak kapasiteli Y apronu, 15 Uçak kapasiteli Yeni T Apronu ve 3 uçak kapasiteli Genel Havacılık Apronu eklenmiştir. Atatürk Havalimanımızda oluşturulan ilave 44 adet uçak park yeri alanıyla birlikte apron uçak kapasitesi 145’e ulaşmıştır. Çalışmalar kapsamında Pist ışıklarında ise yenileme ve düzenlemeler gerçekleştirildi. Ayrıca onarımı tamamlanan bütün taksi yollarının merkez hattı ışıkları da tamamlandı.

Hava trafiğinin aksamaması ve uçakların daha emniyetli iniş kalkması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Genel Müdürlüğümüz, 2016 yılı içerisinde Atatürk Havalimanı’nda devam eden çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.”

AHL'de park kapasitesi 145'e yükseldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Halil Kocataş ~ 8 yıl önce
havadan resimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.iyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yyy ~ 8 yıl önce
Eyyy hdp eyy paralel ey chp sen simdi bunada karsi cikarsin ! O havalimanina hendeklere alkole izin vermeyecegiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
free shop ~ 8 yıl önce
kardeş yeni jack aldım valla free'den. gel beraber dibini görelim.
Free Shop ~ 8 yıl önce
Onlar jack içmez. Baksana ne içtikleri belli değil ama bu kafa nasıl oluyor anlamak zor tabii.
hakan ~ 8 yıl önce
adını bile yazamayan zavallı. sen de az değilsin , eski içicilerdensin anlaşılan.
Üzgün kaptan ~ 8 yıl önce
Kapasite artıyor ama yenilenen yerler tekrar çöküyor. Bukadar eziyete ve harcanan paralara yazık. Milli Servet heba oluyor. Dostlar alışverişde görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yolcu ~ 8 yıl önce
Bakim bittimi? Peki 203 nolu korugun karsisindaki 2 kepce saat 16.30 dedi durdu. Su anda her taraf kazili nasil calismak bu 24 saat? Su anda ne calismasi yapiyorlar bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Tk hangar onu tek basina 50 ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yankeee ~ 8 yıl önce
-kaptan: Teknik motor çalıştıracağız yağ seviyemiz düşük -teknik: Ekip yolladık geliyorlar efendim. uçak 15 dkka bekledikten sonra -kaptan: ıııı Teknik sanırım arkadaşlar burayı bulamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
ya bırak yaaaa......
battı çıktı ~ 8 yıl önce
bence battı çıktı yapsınlar pistin altına nasıl fikir amaa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
berbattt!!!!!
Etkin kullanım ~ 8 yıl önce
Kargo ve genel havacılık Atatürk'ten taşınsa rahatlama olmaz mı? Gerçi kargo için çok harcama yapıldı ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
olmaz....
kargo ~ 8 yıl önce
kargo'nun %65 i yolcu uçaklarında taşınmaktadır.
Bitmez ~ 8 yıl önce
Bu çalışmalar bitmez Allah bitmez. Asıl önemli iş 05/23 pistini Z taksiyolana bağlayan çıkışlar. Onlar neden yapılmıyor? O bağlantılar güya kasım ayında pist kapatılıp tek seferde yapılacaktı, hani Serdar Hüseyin YILDIRIM elini masaya vurup bu pisti kapatıp derhal yapın diye talimat vermişti? Hergün kat edişler nedeniyle onlarca uçağın hatalı gp ve localizer yayınına maruz kaldığı ve büyük bir emniyetsizlik yaşandığı bir ortamda daha neyi bekliyorsunuz? Yaz trafiğini mi ? İş bilmez ... lar, döner kendini ....lar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olduya ~ 8 yıl önce
sana hakaret etmeden acıklayayım havalimanında 15 dk cok degerli ve uzun bir süredir. limaya ben gitmiyorum zaten yolcular otobüsle gidiyor ikram kamyonlarla gidiyor teknik alet edavatla gidiyor. ekipleri ucu ucuna mesailerinden bahsetmiyorum bile. anladınmı? an la ya maz sın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000