18 Ocak 2012, Çarşamba 09:20:28

AHL'DE "OPEN GATE" UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

2011’i rekorlarla kapatan Atatürk Havalimanı'nı, 2012 için çok önemli gelişmeler bekliyor. Yolcu ve uçak trafiğinde çift haneli büyüme kaydeden Atatürk Havalimanı, 2011’de yaklaşık 37 milyon 500 bin yolcu tarafından kullanıldı.
  • peki transit bölgeden gelip , gate e geçenler ne olacak , onlar nerede aranacak?
  • öncelikle bu konuda yapılan tüm yorumlarda avrupa ve başka ülkelerdeki güvenlik kontrollerinden bahsedilmekte ve örnekler verilmektedir.Öncelikle "OPEN GATE"uygulaması avrupada ve ülkemizde genelde dış hat uçuşlarında uygulanan sıvı kısıtlamasıyla çelişmekte yolcuyu freeshop alışverişe yönlendirmektedir,bir diğer konu ise 2 kontrol noktasının bulunmasıyla ilgili, bu uygulamalar belirlenirken uluslar arası mevzuat cerçevesinde havaalanı ve bu güvenlik noktalarında kurallara uymak tüm yolcuların uçuş güvenliği içindir havalimanının bulunduğu konum itibariyle terör gibi tehditler değerlendirilerek oluşturulu
  • Basitce open gate nedir? Butun koruklerde ve salonlarda yapilan aramanin pasaport kontrolunden sonra tek bir noktada toplanmasi. Yani terminal giris kontrolu devam ediyor.Ve pasaporttan sonra bir kontrol daha.
  • elbette havacılık kültürü de var open gate olmamasında ama bana göre en önemlisi diken üstü olması. çünkü bizi sarsmak için kullanılabilecek en nokta yer ahldir. yani girişte mutlaka arama olmalı sonra olmamalı.
  • dünyada sadece bizim ülkemizde var havalimanına girişte arama daha sonra uçağa geçerken ikinci bir arama...ingilterede yada diğer avrupa ülkelerinde sadece uçağa geçerken bir defa arıyorlar tam arıyorlar ama havalimanına girerken bir arama yok istediğin gibi git kullan orayı gez kimse birşey demez zaten sürekli kemara kontrolü var,hangisi doğru diyeceksiniz bizim kisi doğru değil ancak bizim ülkemizdeki havacılık kültürü olmadığı için doğru olan bizim ülkemiz için bu şimdilik...saygılar.
  • harika bir uygulama...fakat ..iki kontrol sacma...bir binis kartindan önce yapiliyor. birde ucaga binmeden önce... en dogrusu tek kontrol ve pasaport konrolünden gectikten sonra veya hemen önce ...Dünyanin en büyük hava limanlari bunu yapiyor... Frankfurt+Bangkok....
  • Amsterdam' da trenden inip hiçbir güvenlik geçmeden çantanı teslim edip pasaporta geçebiliyorsun. Bizde ise bi donumuzu çıkarttırmıyorlar. Açıkcası hangisi doğru bende karar veremiyorum?
  • diğer ülkeler olarak bahsetmiş oldugunuz ülkeler herhangi bir şekilde terör riskinin pek olamdığı, türkiyeden daha güvenli ülkeler.ülkemizdeki bu uygulama hepimizin güvenliği için .....
  • İyi de bu uygulama zaten AHL ilk yapıldığında vardı. Duty free alanından hemen sonra bir güvenlikten geçilirdi, sonra da kapıdan uçağa binilirdi. Bunu kaldırdılar. Zira amerikalılar, ingilizler ve israilliler kendi kapılarına ilave güvenlik koydular. Ben hiç zannetmiyorum bu üç ülke için open gate uygulanabileceğini.
  • Bir çok ülkede havalimanına güvenlik olmadan girilerek direk olarak check-in bankolarına gidebiliyorsunuz.
Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV’ın İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, günlük yolcu sayısı 100 bini bulan havalimanında önümüzdeki mart ayında Open Gate uygulamasına geçilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 23 milyondan fazla yolcunun geçiş yaptığı dış hatlar terminalinde yolcular pasaport kontuarlarından hemen sonra güvenlik işlemlerine tabi tutulacak. Uzun zamandır tartışılan ve daha önce güvenlik sebebiyle izin verilmeyen uygulama sonrasında uçağa binerken kapılarda sıkıntılar yaşanmayacak. Dünyada birçok meydanda uygulanan bu sistemle yolcular, terminalde stressiz ve daha kaliteli zaman geçirecek.

SIKINTILAR AZALACAK

Kemal Ünlü konuyla ilgili şunları söyledi: Son güvenlik ve pasaport bankolarını birbiri peşi sıra ekleyeceğiz. Yani yolcu bir anda hem pasaporttan hem de nihai güvenlik taramasından geçecek ve yolculuk öncesinde daha özgür hareket edebilecek. Open Gate uygulamasına mart ayı itibariyle geçmek istiyoruz böylece terminal içerisinde hem operatörler hem yolcular rahatlayacak.

Bunun dışında inovasyon anlamında da çalışmalarımız var. Yolcunun tamamen kendi başına, kendi check-in’ini yapabileceğini Self check-in kiosklarını çoğaltacağız. Ayrıca yolcuya havalimanı veya uçuşla ilgili bilgiler vermek için bilgilendirme kioskları koymayı planlıyoruz.

KAPASİTESİ ARTACAK

2011’de uçak iniş-kalkış kapasitesi Devlet Hava Meydanları’nın yaptığı çalışmalarla saatte 50 uçağa çıkarılan Atatürk Havalimanı'nın yeterli gelmeyen kapasitesinin 2012'de daha da arttırılması hedefleniyor. Dış hatlarda 116 havayolu 226 destinasyona uçuş yaparken geçen yıl aralarında Asiana, China Southern, Air Transat ve Hainan’ın da bulunduğu 11 yeni havayolu Atatürk Havalimanı’na uçmaya başladı.

Türkiye’nin dışa açılan kapısı 2012’de de gözde olmayı sürdürecek. Çok sayıda havayolunun Atatürk Havalimanı’na uçmak istediğini belirten Kemal Ünlü, “Slot sıkıntısı ve ikili anlaşmalarda karşılıklı konulmuş frekans kısıtlamaları gibi sorunların çözülmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye'de geçtiğimiz sene itibariyle ilk olarak open gate uygulamasına Dalaman ATM Havaalanı geçiş yapmıştı.

(Habertürk)

AHL'DE "OPEN GATE" UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
peki transit bölgeden gelip , gate e geçenler ne olacak , onlar nerede aranacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
öncelikle bu konuda yapılan tüm yorumlarda avrupa ve başka ülkelerdeki güvenlik kontrollerinden bahsedilmekte ve örnekler verilmektedir.Öncelikle "OPEN GATE"uygulaması avrupada ve ülkemizde genelde dış hat uçuşlarında uygulanan sıvı kısıtlamasıyla çelişmekte yolcuyu freeshop alışverişe yönlendirmektedir,bir diğer konu ise 2 kontrol noktasının bulunmasıyla ilgili, bu uygulamalar belirlenirken uluslar arası mevzuat cerçevesinde havaalanı ve bu güvenlik noktalarında kurallara uymak tüm yolcuların uçuş güvenliği içindir havalimanının bulunduğu konum itibariyle terör gibi tehditler değerlendirilerek oluşturulu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Basitce open gate nedir? Butun koruklerde ve salonlarda yapilan aramanin pasaport kontrolunden sonra tek bir noktada toplanmasi. Yani terminal giris kontrolu devam ediyor.Ve pasaporttan sonra bir kontrol daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
elbette havacılık kültürü de var open gate olmamasında ama bana göre en önemlisi diken üstü olması. çünkü bizi sarsmak için kullanılabilecek en nokta yer ahldir. yani girişte mutlaka arama olmalı sonra olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dünyada sadece bizim ülkemizde var havalimanına girişte arama daha sonra uçağa geçerken ikinci bir arama...ingilterede yada diğer avrupa ülkelerinde sadece uçağa geçerken bir defa arıyorlar tam arıyorlar ama havalimanına girerken bir arama yok istediğin gibi git kullan orayı gez kimse birşey demez zaten sürekli kemara kontrolü var,hangisi doğru diyeceksiniz bizim kisi doğru değil ancak bizim ülkemizdeki havacılık kültürü olmadığı için doğru olan bizim ülkemiz için bu şimdilik...saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
harika bir uygulama...fakat ..iki kontrol sacma...bir binis kartindan önce yapiliyor. birde ucaga binmeden önce... en dogrusu tek kontrol ve pasaport konrolünden gectikten sonra veya hemen önce ...Dünyanin en büyük hava limanlari bunu yapiyor... Frankfurt+Bangkok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amsterdam' da trenden inip hiçbir güvenlik geçmeden çantanı teslim edip pasaporta geçebiliyorsun. Bizde ise bi donumuzu çıkarttırmıyorlar. Açıkcası hangisi doğru bende karar veremiyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
diğer ülkeler olarak bahsetmiş oldugunuz ülkeler herhangi bir şekilde terör riskinin pek olamdığı, türkiyeden daha güvenli ülkeler.ülkemizdeki bu uygulama hepimizin güvenliği için .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İyi de bu uygulama zaten AHL ilk yapıldığında vardı. Duty free alanından hemen sonra bir güvenlikten geçilirdi, sonra da kapıdan uçağa binilirdi. Bunu kaldırdılar. Zira amerikalılar, ingilizler ve israilliler kendi kapılarına ilave güvenlik koydular. Ben hiç zannetmiyorum bu üç ülke için open gate uygulanabileceğini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir çok ülkede havalimanına güvenlik olmadan girilerek direk olarak check-in bankolarına gidebiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000