10 Nisan 2012, Salı 14:40:54

AHL'DE 'OPEN GATE' DEĞİŞİYOR...

Atatürk Havalimanı’nda 15 Mart 2012 tarihinde başlatılan 'Open Gate' uygulamasında değişikliğe gidiliyor.
  • önceki sistemde tum yolcu güvenlik sırasına giriyordu, şimdi en azından pasaporttan geçen yolcular güvenlik sırasına girecek. eskisine göre daha az sıra olacağı kesin ama sıra beklemeden geçiş olup olamayacağı x ray sayısına bağlı olarak değişecektir. illaki open gate uygulaması olacaksa, bu seferki uygulama öncekine göre çok daha efektiftir. ilk baştan beri uygulansa şu ana kadar ince ayarlarıda yapılımış olur, yaza dertsiz tasasız girilebilirdi.
  • Bizi toy gördüler, sohbet ortamlarında "önce pasaport sonra güvenlik" olur dediğimde. Sözüm ona havayolu yetkilileri yok tersi yapılır demişti. Eeeh, lafıma gelmişler. Pasaportta sorun yaşayan insanlar boşuna güvenlikten geçiyor, ya da tekrar tekrar geçiyor. Bu hali zaten saçmalıktı. Çok gezen mi bilir ne gezen ne okuyan mı?
  • Allah rızası için yazık-günah.. Hem Pasaportta hem de X-Ray de sıra bekleyen yolcular uçaklarına zamanında yetişemeyecekleri için uçaklar rötara girecek. X-Ray ler mutlaka Pasaport öncesinde olması lazım....
  • Yap-Boz devam ediyor ama parçalar yerine oturmadı.Çünkü yanlış parçalar üzerinde düşünülüyor.Uygulama da sadece X-Ray de sıra bekleyip Pasaporttan hızlıca geçerken; yeni uygulama ile hem pasaportta hem de X-Ray de sıra bekleyeceğiz... 55-60 pasaport noktasından geçen yolcu 20-25 X-Ray den nasıl geçecek???????
  • Yaklaşık 50 pasaport noktası varken 20 X_Ray kontrolünden yolcular nasıl geçebilecek.. Akıl var mantık var... Haftada 3 defa Almanya'ya gidiyorum. Lütfen bu işi çözün.. X-Ray mutlaka Pasaport öncesinde olması lazım...
  • Pasaporttan sonra Gümrüklü Alan olduğu için Sıvı Kısıtlamasına dahil ''Anzer Balımız'', yolcu uçuşundan vazgeçse bile Çöpe gidecek......;)
  • AYT nin 8 ayda gelen-giden yolcu sayısı ile İST in 12 aylık yolcu sayısı arasına uçurum YOKTUR... AYT'de de X-Ray sayısı ile Pasaport sayısı aynı... İST'de bu uygulama nasıl olacak bütün samimiyetimle merak ediyorum.
  • "Dileğim sesi çok çıkanın değil eğil olanın sözlerinin dinleneceği günlerin gelmesi..." keske olabilse idi. Yolcunun en cok zaman kaybedecegi,en cok bekleyecegi ve en mantiksiz sisteme gecildi.ilerleyen zamanda pasaport arkasinda ki balik istifi vatandaslari görecegimize eminiz. O zaman tepeden inme,zoraki,rantiye sebebi ile yapilan bu uygulamadan nasil dönülecek? Ama durun,bu degisikligi isteyenler zaten bunun olacagini biliyor,buna ragmen bu degisiklik yapildi ise geri dönüsü de yoktur. Bu "open gate" eski sisteme coooooook rahmet okutacak....
  • Yorumlara bakınca kimin hangi pencereden baktığı anlaşılıyor. Çok seslilik elbette güzel. Ancak ne yolcuların ne de çalışanların bu tür büyük değişimlerin "deneme yanılma" yöntemiyle yapılmasına tahammülü yok. Doğru olanın her pencereden başka görünmesi, sesi çok çıkanın dediğinin yapılması milletimize zaman kaybettiriyor. Dileğim sesi çok çıkanın değil eğil olanın sözlerinin dinleneceği günlerin gelmesi...
  • Avrupa'da mesela İngiltere'de giden yolcularda pasaport kontrolü yapılmıyor, direkt güvenlikten geçip uçağa biniyorsunuz.
Halen devam eden uygulamaya göre bilet ve bagaj işlemlerini (check-in) bitiren yolcular, önce güvenlik aramasından, ardından da pasaport kontrolünden geçerek, arındırılmış salona girerken, yeni uygulama bunun tersi olacak. Yani yolcular önce pasaport, sonra güvenlik kontrolünden geçecek. Değişiklik bir hafta içerisinde uygulamaya girecek.
 
Değişiklik kararı ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, kararın Güvenlik komisyonunda alındığını belirterek, "Open gate uygulamasına başladığımız gün yaptığımız açıklamada, sistemin bir ay süreyle deneneceğini ve aksayan yönlerini gördükten sonra gerekli değişikliklerin yapılabileceğini söylemiştim" dedi.
 
Uygulamanın titizlikle değerlendirildiğini ifade eden Ahmet Aydın, "Aradan geçen yaklaşık bir aylık uygulama, Güvenlik Komisyonu’muzda geniş bir şekilde değerlendirildi. Varılan karar gereğince arındırılmış salona geçişlerde, pasaport bankoları ile güvenlik kontrol noktasının yer değiştirmesi uygun görüldü. Değişiklikle ilgili başlattığımız çalışmalar bir hafta içerisinde tamamlanarak uygulamaya geçilecek. Amacımız, uçuş ve terminal güvenliğini üst seviyede tutarken, hizmetlerin de en hızlı ve doğru şekilde yürütülmesini sağlamak" diye konuştu.

AHL'DE 'OPEN GATE' DEĞİŞİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 12 yıl önce
önceki sistemde tum yolcu güvenlik sırasına giriyordu, şimdi en azından pasaporttan geçen yolcular güvenlik sırasına girecek. eskisine göre daha az sıra olacağı kesin ama sıra beklemeden geçiş olup olamayacağı x ray sayısına bağlı olarak değişecektir. illaki open gate uygulaması olacaksa, bu seferki uygulama öncekine göre çok daha efektiftir. ilk baştan beri uygulansa şu ana kadar ince ayarlarıda yapılımış olur, yaza dertsiz tasasız girilebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizi toy gördüler, sohbet ortamlarında "önce pasaport sonra güvenlik" olur dediğimde. Sözüm ona havayolu yetkilileri yok tersi yapılır demişti. Eeeh, lafıma gelmişler. Pasaportta sorun yaşayan insanlar boşuna güvenlikten geçiyor, ya da tekrar tekrar geçiyor. Bu hali zaten saçmalıktı. Çok gezen mi bilir ne gezen ne okuyan mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Allah rızası için yazık-günah.. Hem Pasaportta hem de X-Ray de sıra bekleyen yolcular uçaklarına zamanında yetişemeyecekleri için uçaklar rötara girecek. X-Ray ler mutlaka Pasaport öncesinde olması lazım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yap-Boz devam ediyor ama parçalar yerine oturmadı.Çünkü yanlış parçalar üzerinde düşünülüyor.Uygulama da sadece X-Ray de sıra bekleyip Pasaporttan hızlıca geçerken; yeni uygulama ile hem pasaportta hem de X-Ray de sıra bekleyeceğiz... 55-60 pasaport noktasından geçen yolcu 20-25 X-Ray den nasıl geçecek???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yaklaşık 50 pasaport noktası varken 20 X_Ray kontrolünden yolcular nasıl geçebilecek.. Akıl var mantık var... Haftada 3 defa Almanya'ya gidiyorum. Lütfen bu işi çözün.. X-Ray mutlaka Pasaport öncesinde olması lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pasaporttan sonra Gümrüklü Alan olduğu için Sıvı Kısıtlamasına dahil ''Anzer Balımız'', yolcu uçuşundan vazgeçse bile Çöpe gidecek......;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AYT nin 8 ayda gelen-giden yolcu sayısı ile İST in 12 aylık yolcu sayısı arasına uçurum YOKTUR... AYT'de de X-Ray sayısı ile Pasaport sayısı aynı... İST'de bu uygulama nasıl olacak bütün samimiyetimle merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Dileğim sesi çok çıkanın değil eğil olanın sözlerinin dinleneceği günlerin gelmesi..." keske olabilse idi. Yolcunun en cok zaman kaybedecegi,en cok bekleyecegi ve en mantiksiz sisteme gecildi.ilerleyen zamanda pasaport arkasinda ki balik istifi vatandaslari görecegimize eminiz. O zaman tepeden inme,zoraki,rantiye sebebi ile yapilan bu uygulamadan nasil dönülecek? Ama durun,bu degisikligi isteyenler zaten bunun olacagini biliyor,buna ragmen bu degisiklik yapildi ise geri dönüsü de yoktur. Bu "open gate" eski sisteme coooooook rahmet okutacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumlara bakınca kimin hangi pencereden baktığı anlaşılıyor. Çok seslilik elbette güzel. Ancak ne yolcuların ne de çalışanların bu tür büyük değişimlerin "deneme yanılma" yöntemiyle yapılmasına tahammülü yok. Doğru olanın her pencereden başka görünmesi, sesi çok çıkanın dediğinin yapılması milletimize zaman kaybettiriyor. Dileğim sesi çok çıkanın değil eğil olanın sözlerinin dinleneceği günlerin gelmesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Avrupa'da mesela İngiltere'de giden yolcularda pasaport kontrolü yapılmıyor, direkt güvenlikten geçip uçağa biniyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000