15 Mart 2012, Perşembe 11:13:14

AHL'DE NELER DEĞİŞTİ?

Atatürk Havalimanı’nda open gate uygulaması başladı.
  • AHL mülki idare amirinin Bölge trafik Amirliği üzerinde tasarrufu olamaz.Çünkü onlar direk il valisine bağlılar.
  • Arama yapıldıktan sonraki bölgede cafeler var. metal çatal-bıçaklar var, mutfaklarda kullanılan büyük bıçaklar, döner kılıçları, şişler var. Bunların çalışanlara zimmetlenmesi ile çözüm bulunmaya çalışılmış. Bölge arındırılmış olmaktan çıkmış. Onun içindir ki "emniyetsiz". Rahmetli Sabancı'yı firmaya temizlikçi olarak sızan bir kızın güvenliği delmesiyle öldürmüşlerdi. Dışarıdan kesici-delici alet getirmeye gerek yok, içeride var çünkü.
  • ahl dis trafigine bolge trafik in bakmasi vali bey in sorumlulugunu kaldirmaz sonucta o bolgenin mulki idare amiri ve ordaki her turlu olumsuzlugu cozmek zorunda..arar bolge trafik amirini diker oraya 4-5 trafik polisi cozer park sorununu...nasil ki devlet buyukleri geldiginde oralarda 1 tane arac kalmiyor o zaman da kalmaz...istenirse olur bu rezil goruntuden kurtuluruz cunku bu futursuzca park sorunu yuzunden ulkemiz ve ahl prestiji yerle bir durumda ama kimin umrunda acaba???
  • All Close Gate veya Open gate denilen sistem anca yolcuya yaradı.Sadece bir defa kuyruğa girecek.En az bir yarım saat karları olacak.Olan yine marabaya oldu.Her giriş çıkışta aranma (((( Ama apronda çalışanlar bilir.A veya B kapısında yıllardır böyle zaten.Bütün personel her giriş-çıkış ında aranır....
  • Bildiğim kadarıyla trafik havalimanının iç kısmında yetkili.Oraya Bölge Trafik bakması lazım:Vali bey in de suçu kabahati yok.Şeker gibi adam neden adamla uğraşıyorsunuz ki?
  • her yerde arama var.Herkes aranıyor.Neden emniyetsiz olsun ki?
  • Pasaport bankolarının önünde personel eksikliğinden kaynaklanan kuyruklar artık olmayacak .Çünkü X-Ray araması da Pasaport işlem süresi de ortalama 1-2 dk.
  • İlk yabancı denetlemede bu uygulama hakkındaki rapor alınır, "emniyetsiz havalimanı" etiketi yendikten sonra bu uygulamadan vazgeçilir; alınan bu nişandan kurtulmak için 40 akıllı uğraşır, milyarlarca para tekrar harcanır; amir de birşey yaptım diyerek gururla ortalıkta dolaşır. Olay budur, kesinle "istemezük" değildir.
  • Demek ki bunu kuyrukları dert edinmeyenler yapmış. Ben gördüm SAW da tam tersi ve insanlar sadece bir kere bekliyor**
  • Bunca değişikliği neden yaptılar acaba? Kuyrukları azaltmak için mi? Pasaportun kuyrukları her zamanki gibi ama bu sefer güvenliğin içine kadar girmiş. Yolcular güvenlik kontrolünden geçebilmeleri için pasaport kuyruğundaki ilerlemeyi beklemeleri gerekitiği çok açık. Bu biraz yanlış olmamış mı? Havuz problemiçözen ve 4 işlem bilen herkes tersinin doğru olacağını görürdü... Buna rağmen neden çok su akıtan musluk az su akıtanın önüne geçmiş bilen var mı?
Bugün başlayan uygulama hakkında Mülki İdari Amiri Ahmet Aydın, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı Terminali’nde açıklamalarda bulundu.

Aydın “Atatürk Havalimanı Avrupa ve Dünya’da genişleyen bir havalimanımız. Her yıl gelişen havalimanımızda yolcuların rahatlığı için ne gibi yenilikler yapabiliriz diye düşünerek tüm dünyada kullanılan open gate uygulamasını başlatmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz Eylül ayında kararını verdiğimiz bu sistemle yolcuların uçaklara binmek amacıyla kullandığı 36 kapı iptal edilerek tek bir kapı haline getirildi. Bu kapsamda yolcular X-Ray’de arandıktan sonra steril alanda alışverişini yapacak, lokantaya gidecek ve gezebilecek” diye konuştu.

Aydın “İçeride bulunan çatal, bıçak gibi delici ve kesici maddeler hakkında ne yapılacak?” sorusuna şu şekilde cevap verdi; “Yolcuya sunum yapılırken yine metal çatal ve bıçak kullanılacak. Fakat keskinliği çok az olan maddelerden yapılan bu materyallerin haricindeki kesici ve delici aletler personele zimmetlenecek" dedi.

Amerika uçuşlarında özel bir arama olacak mı sorusuna ise Aydın; “İsrail, Amerika ve Kanada uçuşlarında zaten şirketlerin özel bir arama yapacak güvenlik ekipleri var. Bu şekilde devam edecek” diyerek herhangi bir değişiklik yaşanmayacağını ifade etti.

ESKİDEN PERSONELLERİN GİRİŞ YAPTIĞI KAPI KAPATILDI
 

PERSONEL GİRİŞLERİNDE ARAMA YAPILACAK


TRANSİT YOLCULAR ARINDIRILMIŞ SALONA GİRİŞLERİNDE DE ARAMAYA TABİ TUTULACAK


ESKİDEN X-RAY BULUNAN UÇAK GİRİŞİNDEKİ CİHAZLAR KALDIRILDI


POLİS BANKOLARI YENİLENEREK YOLCUYLA AYNI HİZAYA GELDİ


HAVA ALANINA GİRİŞTE YOLCULAR KEMER, CÜZDAN, BOT VB METAL EŞYALARIN HEPSİNİ ÇIKARTMAK ZORUNDA




KABİN EKİPLERİ DE BİR SÜRE YOLCULARLA AYNI GİRİŞLERİ KULLANACAK





AHL'DE NELER DEĞİŞTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
AHL mülki idare amirinin Bölge trafik Amirliği üzerinde tasarrufu olamaz.Çünkü onlar direk il valisine bağlılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arama yapıldıktan sonraki bölgede cafeler var. metal çatal-bıçaklar var, mutfaklarda kullanılan büyük bıçaklar, döner kılıçları, şişler var. Bunların çalışanlara zimmetlenmesi ile çözüm bulunmaya çalışılmış. Bölge arındırılmış olmaktan çıkmış. Onun içindir ki "emniyetsiz". Rahmetli Sabancı'yı firmaya temizlikçi olarak sızan bir kızın güvenliği delmesiyle öldürmüşlerdi. Dışarıdan kesici-delici alet getirmeye gerek yok, içeride var çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ahl dis trafigine bolge trafik in bakmasi vali bey in sorumlulugunu kaldirmaz sonucta o bolgenin mulki idare amiri ve ordaki her turlu olumsuzlugu cozmek zorunda..arar bolge trafik amirini diker oraya 4-5 trafik polisi cozer park sorununu...nasil ki devlet buyukleri geldiginde oralarda 1 tane arac kalmiyor o zaman da kalmaz...istenirse olur bu rezil goruntuden kurtuluruz cunku bu futursuzca park sorunu yuzunden ulkemiz ve ahl prestiji yerle bir durumda ama kimin umrunda acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
All Close Gate veya Open gate denilen sistem anca yolcuya yaradı.Sadece bir defa kuyruğa girecek.En az bir yarım saat karları olacak.Olan yine marabaya oldu.Her giriş çıkışta aranma (((( Ama apronda çalışanlar bilir.A veya B kapısında yıllardır böyle zaten.Bütün personel her giriş-çıkış ında aranır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bildiğim kadarıyla trafik havalimanının iç kısmında yetkili.Oraya Bölge Trafik bakması lazım:Vali bey in de suçu kabahati yok.Şeker gibi adam neden adamla uğraşıyorsunuz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her yerde arama var.Herkes aranıyor.Neden emniyetsiz olsun ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pasaport bankolarının önünde personel eksikliğinden kaynaklanan kuyruklar artık olmayacak .Çünkü X-Ray araması da Pasaport işlem süresi de ortalama 1-2 dk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İlk yabancı denetlemede bu uygulama hakkındaki rapor alınır, "emniyetsiz havalimanı" etiketi yendikten sonra bu uygulamadan vazgeçilir; alınan bu nişandan kurtulmak için 40 akıllı uğraşır, milyarlarca para tekrar harcanır; amir de birşey yaptım diyerek gururla ortalıkta dolaşır. Olay budur, kesinle "istemezük" değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Demek ki bunu kuyrukları dert edinmeyenler yapmış. Ben gördüm SAW da tam tersi ve insanlar sadece bir kere bekliyor**

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunca değişikliği neden yaptılar acaba? Kuyrukları azaltmak için mi? Pasaportun kuyrukları her zamanki gibi ama bu sefer güvenliğin içine kadar girmiş. Yolcular güvenlik kontrolünden geçebilmeleri için pasaport kuyruğundaki ilerlemeyi beklemeleri gerekitiği çok açık. Bu biraz yanlış olmamış mı? Havuz problemiçözen ve 4 işlem bilen herkes tersinin doğru olacağını görürdü... Buna rağmen neden çok su akıtan musluk az su akıtanın önüne geçmiş bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000