30 Mart 2012, Cuma 10:26:30

AHL'DE LODOS KABUSU SÜRÜYOR

Atatürk Havalimanı'nda iki gündür etkili olan lodos bugün de hava trafiğini aksatıyor.
  • kuledeki görevlilerin bu isi yapamadiklarini düsünüyorum.su alman lotselerden biraz egitim alsalar.
  • Bu kadar acizlik olmaz.. Dünya'nın en büyük havayollarına onay verip paralarını alıyorsun. Bu sayede ülkeye yüzbinlerce turist getirip para kazanıyor ve kazandırıyorsun. Bunun üzerine , Aldığın siparişi yapacak malzemesi olmayan bir işletmesin ne yazıkki..Bahaneler hep olur. Bahane üretmeden çözüm üretin artık.AHL hiçbirzaman bir HUB olamaz bu gidişle. Uçaklara ve yolculara KISA ''Groundtime'' sunamadan hiçbir şey olmayacaktır.Geç gelen uçağımızı, yolcular bağlantılarını kaçırmasın diye 35-45 dakikada çevirelim.Tüm birimler ordan oraya kan-ter içinde koşsun Fakat sonra uçak 1 saat 10 dakika taxi yapsın. Ne kadar adil bir düzen değil mi? .Biz yolcu için koşuyoruz sayın yetkililer.Sizde yolcu için çalışın artık.
  • Alay mı ediyorsunuz? Bu rüzgarla rötar mı olur? Bu kadar rüzgar var diye dua ederdiniz birazcık "havacı" olsaydınız.
  • Bu meydan yetmiyooooorrrr ...görün artık.Havadakine,kalkıştakine yolcuya ,kaptana ,hostese,occ ye daha aklıma gelmeyen etkilenenlere çile....
  • Kar yağdı, THY zarar açıkladı. Şimdi lodos oluyor, Tanrı bizi yeni zararlardan korusun. Getti A-330-200'ün parası getti. (TC-TUR)
  • Flyinn AVM ve çevresinde ki yapılar AHL sahasındadır esasında. Sadece THY nin taksi ve havada ki beklemelerden kaynaklanan yıllık yakıt zararı 100 milyon dolar tutarındadır. 17 Sağ Pist kullanılamamaktadır. Yıkın FLYini ve etrafında ki AHL sahasında giren yapıları, inanın 200 milyondolar masraf çıkar. AHL 'nin kapasitesi 50-55 milyona çıkar, çift pist ile işler kolaylaşır. Kimse beklemez. Dün 18 uçak saydım 17 sol için takside bekleyen, yazık günah. Freebirdünden tutta, Onuruna , THYsinden tutta, Lufthansasına hepsi beklemekte. En büyük zararıda THY dolayısıyla devlet dolayısıyla halk ödemektedir.
  • Şu anki durum çok net değilmi rezaleti görmek için daha ne lazım 12 kt rüzgarda bu kadar rötar olacak işmi.. Kafanızı bi kumdan çıkarıp bir dışarı bakın . Başka meydanlarda nasıl yapılıyo . Euro cont neler istedi niye yapmıyosunuz .Haklı olduğunuz konular var tabi meydanda verim düşüklüğü var .Bu giderilmeli ve bu verim artışından dogan parasal kazançların bir kısmı hava trafik e dağıtılmalı.
  • Burada yazılanları okuyunca havalimanının her konusunda iniş-kalkışlar taxi,park ,lodos,poyraz vb.. konusundaki tüm sorunları çözen yada kesinlikle çözebilecek kişiler DIŞARIDA bulunuyor İÇERİDE çalışanlar nedense hepsi yetersiz kişiler , beyler hakikaten şaka gibisiniz ya hani derler ya " bekara karı boşamak kolaydır " diye. İyi günler dilerim.
  • bu durum hiç değişmeyecek, bilimsel olarak mümkün değil. Alışın... rüzgara bakın, uçaklara bakın marmara denizine doğru kalkıyorlarsa bekleyeninizi arayıp varış saati+1 saat sonra ordayım deyin...takmayın kafaya o kadar... yada gideceğiniz yere bir önceki uçakla gitmeyi planlayın ...
  • AHL de Lodos kabusu başlığı yersiz çünkü kabus YAZ tarifesinin başlaması ile geldi. Herkesin planlamasını,tarifesini hiç bakmadan onaylayan kim gelir ise SLOT veren,olmadı "farketmez sen gel nasıl olsa ceza falan yok ama bize çaktırma" diye akıl veren yöneticiler olduğu müddetçe daha çookk kuyruk olur. Yaz tarifesi yapıldı ,DEVREYE GİRDİ,SLOT ALAN ALDI,ALAMAYAN YADA İSTEDİĞİ SAAT 'e tarife planlayamayan ne yapıyor. Ticaretinimi bitiriyor ,seferinimi icra etmiyor uçmuyormu,sattığı biletleri iade mi ediyor. Yahu işte BAL gibi uçuyor,planlı hareket edenin önünü tıkıyor.PİSTDEN KALKACAK UÇAK SAYISI BELLİ NEDEN BUNUN ÜZERİNDE UÇAĞA KALKIŞ SLOTLARI VERİLİR"KALKIŞDA TAHDİT YOK DENEREK" 21:00 SAAT GRUBUNDA thy 41 kalkış planlamış merak eden so
Atatürk Havalimanı'nda güneyden esen lodos bugün de hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos sebebiyle çok sayıda uçak kalkış için sıraya girdi. 20'nin üzerinde uçağın şu dakikalarda kalkış için sırada olduğu belirtildi.

Kalkış için sıra bekleyen uçaklardaki yolcular rötara tepki gösterirken, bazı uçakların henüz kalkmadan yeniden yakıt aldıkları kaydedildi.

Atatürk Havalimanı'na iniş için bekleyen uçakların da yakıt kritiğine girdiği ve bu durumdaki uçakların öncelik alarak inişlerini gerçekleştirdikleri bildirildi.

İlerleyen saatlerde lodosun etkisini arttıracağı belirtilirken, uçak kuyruklarının uzayabileceği ifade edildi.

Airporthaber.com

AHL'DE LODOS KABUSU SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 12 yıl önce
kuledeki görevlilerin bu isi yapamadiklarini düsünüyorum.su alman lotselerden biraz egitim alsalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu kadar acizlik olmaz.. Dünya'nın en büyük havayollarına onay verip paralarını alıyorsun. Bu sayede ülkeye yüzbinlerce turist getirip para kazanıyor ve kazandırıyorsun. Bunun üzerine , Aldığın siparişi yapacak malzemesi olmayan bir işletmesin ne yazıkki..Bahaneler hep olur. Bahane üretmeden çözüm üretin artık.AHL hiçbirzaman bir HUB olamaz bu gidişle. Uçaklara ve yolculara KISA ''Groundtime'' sunamadan hiçbir şey olmayacaktır.Geç gelen uçağımızı, yolcular bağlantılarını kaçırmasın diye 35-45 dakikada çevirelim.Tüm birimler ordan oraya kan-ter içinde koşsun Fakat sonra uçak 1 saat 10 dakika taxi yapsın. Ne kadar adil bir düzen değil mi? .Biz yolcu için koşuyoruz sayın yetkililer.Sizde yolcu için çalışın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Alay mı ediyorsunuz? Bu rüzgarla rötar mı olur? Bu kadar rüzgar var diye dua ederdiniz birazcık "havacı" olsaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu meydan yetmiyooooorrrr ...görün artık.Havadakine,kalkıştakine yolcuya ,kaptana ,hostese,occ ye daha aklıma gelmeyen etkilenenlere çile....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kar yağdı, THY zarar açıkladı. Şimdi lodos oluyor, Tanrı bizi yeni zararlardan korusun. Getti A-330-200'ün parası getti. (TC-TUR)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Flyinn AVM ve çevresinde ki yapılar AHL sahasındadır esasında. Sadece THY nin taksi ve havada ki beklemelerden kaynaklanan yıllık yakıt zararı 100 milyon dolar tutarındadır. 17 Sağ Pist kullanılamamaktadır. Yıkın FLYini ve etrafında ki AHL sahasında giren yapıları, inanın 200 milyondolar masraf çıkar. AHL 'nin kapasitesi 50-55 milyona çıkar, çift pist ile işler kolaylaşır. Kimse beklemez. Dün 18 uçak saydım 17 sol için takside bekleyen, yazık günah. Freebirdünden tutta, Onuruna , THYsinden tutta, Lufthansasına hepsi beklemekte. En büyük zararıda THY dolayısıyla devlet dolayısıyla halk ödemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu anki durum çok net değilmi rezaleti görmek için daha ne lazım 12 kt rüzgarda bu kadar rötar olacak işmi.. Kafanızı bi kumdan çıkarıp bir dışarı bakın . Başka meydanlarda nasıl yapılıyo . Euro cont neler istedi niye yapmıyosunuz .Haklı olduğunuz konular var tabi meydanda verim düşüklüğü var .Bu giderilmeli ve bu verim artışından dogan parasal kazançların bir kısmı hava trafik e dağıtılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burada yazılanları okuyunca havalimanının her konusunda iniş-kalkışlar taxi,park ,lodos,poyraz vb.. konusundaki tüm sorunları çözen yada kesinlikle çözebilecek kişiler DIŞARIDA bulunuyor İÇERİDE çalışanlar nedense hepsi yetersiz kişiler , beyler hakikaten şaka gibisiniz ya hani derler ya " bekara karı boşamak kolaydır " diye. İyi günler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu durum hiç değişmeyecek, bilimsel olarak mümkün değil. Alışın... rüzgara bakın, uçaklara bakın marmara denizine doğru kalkıyorlarsa bekleyeninizi arayıp varış saati+1 saat sonra ordayım deyin...takmayın kafaya o kadar... yada gideceğiniz yere bir önceki uçakla gitmeyi planlayın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL de Lodos kabusu başlığı yersiz çünkü kabus YAZ tarifesinin başlaması ile geldi. Herkesin planlamasını,tarifesini hiç bakmadan onaylayan kim gelir ise SLOT veren,olmadı "farketmez sen gel nasıl olsa ceza falan yok ama bize çaktırma" diye akıl veren yöneticiler olduğu müddetçe daha çookk kuyruk olur. Yaz tarifesi yapıldı ,DEVREYE GİRDİ,SLOT ALAN ALDI,ALAMAYAN YADA İSTEDİĞİ SAAT 'e tarife planlayamayan ne yapıyor. Ticaretinimi bitiriyor ,seferinimi icra etmiyor uçmuyormu,sattığı biletleri iade mi ediyor. Yahu işte BAL gibi uçuyor,planlı hareket edenin önünü tıkıyor.PİSTDEN KALKACAK UÇAK SAYISI BELLİ NEDEN BUNUN ÜZERİNDE UÇAĞA KALKIŞ SLOTLARI VERİLİR"KALKIŞDA TAHDİT YOK DENEREK" 21:00 SAAT GRUBUNDA thy 41 kalkış planlamış merak eden so

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000