08 Kasım 2017, Çarşamba 17:18:09

AHL'de kule ile pilot arasında 'radyo yayını’ diyaloğu

Atatürk Havalimanı’nda pilotlar ile Hava Trafik Kontrolörlerinin iletişim için kullandığı frekansa radyo yayını karıştı.
  • Pilot kardeşim, uçuş hayatında ilk defa mı frekansına radyo karıştı. Sana daha iyi tanımla derken, çalan parça, radyo adı falan varmı diye soruyor. Çalan şarkı varsa şu şarkı diyeceksin ki, kontrolör teknik birimin radyoyu tespit etmesi için bilgi verecek. İlgili radyonun yayını düzenlenecek.artis artis konuşmuşsun ama işi bilmediğin aklına gelmemiş.
  • Pilot ve kule whatsap tan yazışsa olmazmı?
  • haehh heahh heah diye ilahi sesleri geliyordu radyodan
  • Yine mi hortladı bunlar ? Aklıma, 20 - 25 yıl önce, o zamanlar daha 18 olan pistin ILS sinyallerini bozan TEM bağlantı yolu üzerindeki tekstil fabrikalarının RF kurutucuları geldi. Şimdiki gibi bir havacılık tutkunu olarak kendi yaptığım alıcı ile 118.1' i dinlerken pilotların şikayetlerini duymuş, o fabrikalara servis veren bir elektronik mühendisi olduğum için, bu kurutucuların harmonik frekanslarının ILS frekansı ile çakıştığını anlamış ve ihbarda bulunmuştum. Bunun üzerine o bölgedeki fabrikalar yarım gün durdurulmuş ve gerçekten ILS'in düzeldiği görülmesi üzerine, tüm kurutucuların ayarları yaptırılıp, filtre takılmıştı. O dönemde herhalde pilotların dualarını almışımdır. Artık, 17 pistlerine iniş olmadığı, fabrikalar da buralardan taşındığı için, sorun kendiliğinden bitmiş oldu. Herkese Hindistan'dan saygılar.
  • Tanımlanamayan bir cisim yaklaşıyor efendim. :)) Ara ara olur böyle şeyler. Bugün olan bişey değil ki...
  • Atatürk Havalimanında bu olay çok sık yaşanmakta neden acaba? Niye herhangi bir önlem alınmıyor daha önce de onlarca kez yunan radyosu karışmıştı.
  • Acaba mesajlasarak kule-pilot ilişkisi kurulabilir mi
  • radyocularda tazminat alsın o zaman
  • Çok ilginç olmuş.
  • Radyo frekansı karışması benim gozlemledigim bi olay. Kaldı ki benim bire bir Michael Jackson Beat it duyan arladaşım var ben sana onu da getiricem.

Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında yer alan Atatürk Havalimanı’nda Hava Trafik Kontrol Kulesi ile bir uçağın pilotu arasında ilginç bir radyo diyaloğu yaşandı. Kule görevlileriyle irtibata geçen pilot, iletişim için kullandıkları frekansa radyo frekansının karıştığını belirtti.

Kule ve pilot arasında konuya ilişkin yaşanan o diyaloglar telsiz konuşmalarına da yansıdı. Pilot hava trafik kontrolörünü konu hakkında uyararak, “Radyo frekansı karışıyor bilginize" diye bilgi verdi.

Kule görevlisi ise,"Radyo frekansı karıştığını aldım bilgi vereceğim, daha net tanımlayabiliyor musunuz?" şeklinde konu hakkında detay istedi. Bunun üzerine pilot, "Radyo frekansını tam tanımlayamıyorum" dedi.

AHL'de kule ile pilot arasında 'radyo yayını’ diyaloğu

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Atc ~ 6 yıl önce
Pilot kardeşim, uçuş hayatında ilk defa mı frekansına radyo karıştı. Sana daha iyi tanımla derken, çalan parça, radyo adı falan varmı diye soruyor. Çalan şarkı varsa şu şarkı diyeceksin ki, kontrolör teknik birimin radyoyu tespit etmesi için bilgi verecek. İlgili radyonun yayını düzenlenecek.artis artis konuşmuşsun ama işi bilmediğin aklına gelmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçan kelle ~ 6 yıl önce
Pilot ve kule whatsap tan yazışsa olmazmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reyis fm ~ 6 yıl önce
haehh heahh heah diye ilahi sesleri geliyordu radyodan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dd ~ 6 yıl önce
Din dusmani. Senin gibileri...
Sürücü ~ 6 yıl önce
Yine mi hortladı bunlar ? Aklıma, 20 - 25 yıl önce, o zamanlar daha 18 olan pistin ILS sinyallerini bozan TEM bağlantı yolu üzerindeki tekstil fabrikalarının RF kurutucuları geldi. Şimdiki gibi bir havacılık tutkunu olarak kendi yaptığım alıcı ile 118.1' i dinlerken pilotların şikayetlerini duymuş, o fabrikalara servis veren bir elektronik mühendisi olduğum için, bu kurutucuların harmonik frekanslarının ILS frekansı ile çakıştığını anlamış ve ihbarda bulunmuştum. Bunun üzerine o bölgedeki fabrikalar yarım gün durdurulmuş ve gerçekten ILS'in düzeldiği görülmesi üzerine, tüm kurutucuların ayarları yaptırılıp, filtre takılmıştı. O dönemde herhalde pilotların dualarını almışımdır. Artık, 17 pistlerine iniş olmadığı, fabrikalar da buralardan taşındığı için, sorun kendiliğinden bitmiş oldu. Herkese Hindistan'dan saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 6 yıl önce
Tsk ederiz herkes sizin gibi düşünceli olsa...
sürücüye ~ 6 yıl önce
Abi bir tgs Hrkt ops olarak sizin gibi gerçekten tecrübeli ve bu mesleğe ilgili insanların bu işlerle uğraşması gerekliliğini düşünmekteyim malesef şu anda pek cok arkadaşımız kule yer uçuş işltme vs gibi birimlerde antenin ne oldugunu uhf vh vhf gibi terimlerin bile ne anlama geldiğinden bir haber li on batarya ayrımı yapamayacak derecedeler bunu kötülemek amacı ile yazmıyorum fakat bu meslek gerçektende gönüllülük esası ve ilgi isteyen bir meslek 20 25 yıl önce olası bir faciayı önlediğiniz için teşekkür ederim
Sende kimsin ~ 6 yıl önce
Tanımlanamayan bir cisim yaklaşıyor efendim. :)) Ara ara olur böyle şeyler. Bugün olan bişey değil ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Atatürk Havalimanında bu olay çok sık yaşanmakta neden acaba? Niye herhangi bir önlem alınmıyor daha önce de onlarca kez yunan radyosu karışmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 6 yıl önce
Acaba mesajlasarak kule-pilot ilişkisi kurulabilir mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 6 yıl önce
Kuleden ziyade, normal rotada ilerlerken kullanilan mesajlasma sistemi hali hazirda var; CPDLC.
radyocu ~ 6 yıl önce
radyocularda tazminat alsın o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birçok ~ 6 yıl önce
Kaçak yayın korsan yayın yapan dini radyo var... btk bunları tespit edip temizlemeli.
İlginç diyalog. ~ 6 yıl önce
Çok ilginç olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinerji ~ 6 yıl önce
Radyo frekansı karışması benim gozlemledigim bi olay. Kaldı ki benim bire bir Michael Jackson Beat it duyan arladaşım var ben sana onu da getiricem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000