28 Mart 2016, Pazartesi 13:08:16

AHL'de kule ile pilot arasında ilginç diyalog

Atatürk Havalimanında indikten sonra park alanına giden THY uçağının pilotu iki uçak arasından geçen bir aracı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor etti.
  • Apronun kovboyları onlar herşey serbest onlara, kafalarına göre ceza kesenler egolarını tatmin etmek için milletin ehliyetini toplayanlar aralarında çok kaliteli insanlarda var onları tenziye ederim. Eyyy dhmi bu apron sizede kalmaz hepiniz sıralya gidersiniz birgün
  • çok ilginçmiş gerçekten çok şaşırdım airpothaber her gn beni şaşırtıyorsun
  • yok efendim ikram arabası peşinden gidiyormuş,vay efendim ceza kesecek kimse yok muymuş,kulenin ifadesine dikkat edin kontrollü şekilde geçmiştir diyor görmediği halde tebrik ediyorum pilot da sadece bilgi için aradık diyor.abuk sabuk mesaj atanlar kuyruk acısı var herhalde, bu araçlar zaten uçakların önünde durmdan fink atıyor görevleri bu adı üstünde follow-me.böyle konuşan kişilere iki tane koyun versen güdemez.DHMİ gerek kule,gerek ramp,gerekse apron birimi ile kocam havalimanında uçuş güvenliği için canını dişin takıyor.
  • Kuleci diyememiş mi " Follow me aracıdır o , ikram aracının arkasında avantasının peşindedir..."
  • Kulenin sorduğu soru ,inanamıyorum.Amerikada apron içinde görev yapan trafik polisleri var ve yanlış yapan araçlara ceza kesiyorlar,bizde varmı acaba merak ettin.
  • Pilotlar efendim diye mi konusuyor kuleyle
  • DHMİ ali babanın çiftliği sanıyor limanı
  • plakayı veriyorum dhmi follow me...
  • DHMI aracıdır. Krallar ya meydanda...
  • kedidir o kedi bu pilotlarda her yeri kendilerinin zannediyor kardeşim sizin havanız yerde biter gidin havada atın havanızı.. egosu tavan yapmış psikolojisi bozuk pilotların yüzünden thy yi ne hale getirdiniz

Atatürk Havalimanında indikten sonra park alanına giden THY uçağının pilotu iki uçak arasından geçen bir aracı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor etti. O anlar ise ses kayıtlarına yansıdı.

Atatürk Havalimanı'na saat 09.36'da iniş yapan Türk Hava Yolları'nın Bişkek İstanbul uçuşunu yapan Boeing 737-800 tipi uçağın pilotu ile Hava Trafik Kontrol Merkezi arasındaki konuşmalar dikkat çekti. TC-JVG kuyruk tescilli uçağın pilotu, Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne park yerine gitmek için pist ile apronu birbirine bağlayan Eco5'de (taksiyolu) durduktan sonra önündeki uçakla aralarından bir araç geçtiği bilgisini verdi. O anlar anbean ses kayıtlarına da yansıdı.

İŞTE O KONUŞMALAR

THY pilotu: Eco5'den(taksiyolu) döndükten sonra durmuş trafikte arada bekliyorduk. O sırada önümüzdeki trafikle aramızdan bir tane bir araç geçti. Sarı bir araç. Takip edebildiniz mi?

Kontrolör: Hayır efendim. Negatif. Plaka alabildiniz mi? Follow me'(DHMİ'nin apron aracı) ikaz edelim,

Pilot: Şu anda yeni yapılan inşaat sahasına girdi, orada dolaşıyor. Bizimle, önümüzdeki iki duran uçak arasından geçti efendim
Kontrolör: Efendim o muhtemelen Follow me aracı olabilir. Apronda çalışanların kullandığı. Muhtemelen odur. Kontrollü bir şekilde geçmiş olabilir. Ben yine de ikaz edeceğim. Şu an 226 körüğe doğru geliyor sanırım.

Pilot : Doğrudur efendim. Çok yakındık, biz öndeki uçağa. İki uçak arasından geçti. Sadece bilgi vermek için aradık".

AHL'de kule ile pilot arasında ilginç diyalog

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Dhmi ~ 8 yıl önce
Apronun kovboyları onlar herşey serbest onlara, kafalarına göre ceza kesenler egolarını tatmin etmek için milletin ehliyetini toplayanlar aralarında çok kaliteli insanlarda var onları tenziye ederim. Eyyy dhmi bu apron sizede kalmaz hepiniz sıralya gidersiniz birgün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok ilginç ~ 8 yıl önce
çok ilginçmiş gerçekten çok şaşırdım airpothaber her gn beni şaşırtıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron Memuru ~ 8 yıl önce
yok efendim ikram arabası peşinden gidiyormuş,vay efendim ceza kesecek kimse yok muymuş,kulenin ifadesine dikkat edin kontrollü şekilde geçmiştir diyor görmediği halde tebrik ediyorum pilot da sadece bilgi için aradık diyor.abuk sabuk mesaj atanlar kuyruk acısı var herhalde, bu araçlar zaten uçakların önünde durmdan fink atıyor görevleri bu adı üstünde follow-me.böyle konuşan kişilere iki tane koyun versen güdemez.DHMİ gerek kule,gerek ramp,gerekse apron birimi ile kocam havalimanında uçuş güvenliği için canını dişin takıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gayet net... ~ 8 yıl önce
Kuleci diyememiş mi " Follow me aracıdır o , ikram aracının arkasında avantasının peşindedir..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Kulenin sorduğu soru ,inanamıyorum.Amerikada apron içinde görev yapan trafik polisleri var ve yanlış yapan araçlara ceza kesiyorlar,bizde varmı acaba merak ettin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
var ~ 8 yıl önce
var. muhtemelen geçen zaten o cezaları kesmesi gereken dhmi
Follow me ~ 8 yıl önce
Havacılıkta da aynı trafikte olduğu gibi kurallara uymayanlar ceza kesiyor mustafa kardeş :)) yani evet uygulama var..
Zirtpirt ~ 8 yıl önce
Pilotlar efendim diye mi konusuyor kuleyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 8 yıl önce
evet bilmiyormuydun
Önce Saygı ~ 8 yıl önce
Gerektiğinde onlar bize gerektiğinde biz onlara.. Saygı esas olduktan sonra gerisi hikaye birader.. Pushback arabasını kullanandan tuvaleti çeken kardeşimize kadar herkes bu işin bir parçası.
Serkan ~ 8 yıl önce
DHMİ ali babanın çiftliği sanıyor limanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
plakayı veriyorum dhmi follow me...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 8 yıl önce
DHMI aracıdır. Krallar ya meydanda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyalı ~ 8 yıl önce
kedidir o kedi bu pilotlarda her yeri kendilerinin zannediyor kardeşim sizin havanız yerde biter gidin havada atın havanızı.. egosu tavan yapmış psikolojisi bozuk pilotların yüzünden thy yi ne hale getirdiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyalıya ~ 8 yıl önce
loserr

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000