07 Mayıs 2010, Cuma 10:27:07

AHL'DE KORKUTAN İNİŞ!

Jade Cargo International'e ait Boeing 747-400 F tipi dev jumbojet, Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında büyük tehlike atlattı.
  • lufthansa 25% sahipmis bu jade cargoya. 51%cin 25%lufthansa 24%alman ortaklar
  • zamanında thy'nin kargo pazarına girmesini engelleyen, geleceği göremeyen tüm yöneticilerin kulakları çınlasın.elin çinlisi şangaydan istanbula yardırarak gelir sen de hala 310'larla uğraş dur bakalım.
  • Çinli Jade Kargo firmasına ait Boeing 747-400 ERF tipi kargo uçağının gövdesi Shangai kalkışta zarar gördüğü ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na kadar böyle uçtuğu öğrenildi. Arka iniş takımlarının üstünde bulunan bölgede yer yer parçalanmalar olduğu dikkat çekti. Jade Kargo firmasına ait Boeing 747-400 ERF modeli uçağın lastik kaplamasının Shangai’dan kalkışta gövdeyi parçaladığı anlaşıldı. Pilotun sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’na indikten sonra yaptığı kontrolde uçağın iniş takımlarının hemen üstünde bulunan bölgedeki hasarı gördüğü belirtilirken yakıt tankının zarar görmemesi de şans olarak değerlendirildi. Uçağın uçup uçamayacağına teknik ekipler incelemeden sonra karar verecek.
  • uçak IST a inerken değil, kalkış esnasında lastik patlatmış, kopan lastik parçaları gövdeye zarar vermiş ancak uçuş ekibi bunu farketmediği için IST a kadar uçak gelmiştir. IST inişinde olay farkedilmiştir. Olay kopan lastik kaplamasının gövdeye zarar verme hadisesidir.
  • jade cargo'nun ucaklarinin hepsi fabrikadan teslim ve gicir gicir ucaklardir. filosundaki en yasli ucak 4 yasinda. 747-400 ucaginin yolcu versiyonu artik yapilmamakla berbaer kargo versiyonu hala uretimdedir. yeni model 747-8 bu yil sonunda piyasaya cikana kadar da uretimde kalacaktir.
  • 747-400 un uretiminin durdugunu nereden cikardiniz 10 yildir anlamadim.. Jade in ucaklari yeni teslim ucaklardir. Ayrica UPS daha gecen seneye kadar yeni 747-400 leri filolarina katiyordu..
  • 47-400 uçak yeni olur mu hiç birbirimizi kandırmayalım artık üretimi bile 10yıllardır olmayan bi uçaktan bahsediyoruz.
  • ucaklar hepizi 0 yeni
  • Bu Kargo Uçaklarının(Özellikle Rus Bayraklı) Çoğu Zaman Overload Kalkış Yaptığını Çoğu Kişi Biliyor Zaten Bu Şekilde Kazanın Ucuz Atlatılması Büyük Şans Doğrusu.
  • bunlar uctugun beri saudi durdu peki yerli tasiyicilar ne yapiyor kocaman hic THY atak ta bulunmali

Çin Halk Cumhuriyeti merkezli hava kargo şirketi Jade Cargo International'e ait dev jumbojet, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı sırada sağ arka iniş takımlarında bulunan lastik kaplama parçası koptu. Parçanın gövdeye çarpması sonucu uçakta ağır hasar meydana geldi.

Jade Cargo International'a ait dev uçak Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nin önüne çekilirken, kopan parçaların 18-36 pistine dağıldığı kısa ve süre içerisinde temizlendiği belirtildi.

18-36 pistine iniş ve kalkışlarda herhangi bir aksama meydana gelmezken, uçakta bulunan kaptan pilot ve yardımcı pilot olaydan yara almadan kurtuldu.





AHL'DE KORKUTAN İNİŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
lufthansa 25% sahipmis bu jade cargoya. 51%cin 25%lufthansa 24%alman ortaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zamanında thy'nin kargo pazarına girmesini engelleyen, geleceği göremeyen tüm yöneticilerin kulakları çınlasın.elin çinlisi şangaydan istanbula yardırarak gelir sen de hala 310'larla uğraş dur bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çinli Jade Kargo firmasına ait Boeing 747-400 ERF tipi kargo uçağının gövdesi Shangai kalkışta zarar gördüğü ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na kadar böyle uçtuğu öğrenildi. Arka iniş takımlarının üstünde bulunan bölgede yer yer parçalanmalar olduğu dikkat çekti. Jade Kargo firmasına ait Boeing 747-400 ERF modeli uçağın lastik kaplamasının Shangai’dan kalkışta gövdeyi parçaladığı anlaşıldı. Pilotun sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’na indikten sonra yaptığı kontrolde uçağın iniş takımlarının hemen üstünde bulunan bölgedeki hasarı gördüğü belirtilirken yakıt tankının zarar görmemesi de şans olarak değerlendirildi. Uçağın uçup uçamayacağına teknik ekipler incelemeden sonra karar verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak IST a inerken değil, kalkış esnasında lastik patlatmış, kopan lastik parçaları gövdeye zarar vermiş ancak uçuş ekibi bunu farketmediği için IST a kadar uçak gelmiştir. IST inişinde olay farkedilmiştir. Olay kopan lastik kaplamasının gövdeye zarar verme hadisesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
jade cargo'nun ucaklarinin hepsi fabrikadan teslim ve gicir gicir ucaklardir. filosundaki en yasli ucak 4 yasinda. 747-400 ucaginin yolcu versiyonu artik yapilmamakla berbaer kargo versiyonu hala uretimdedir. yeni model 747-8 bu yil sonunda piyasaya cikana kadar da uretimde kalacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
747-400 un uretiminin durdugunu nereden cikardiniz 10 yildir anlamadim.. Jade in ucaklari yeni teslim ucaklardir. Ayrica UPS daha gecen seneye kadar yeni 747-400 leri filolarina katiyordu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
47-400 uçak yeni olur mu hiç birbirimizi kandırmayalım artık üretimi bile 10yıllardır olmayan bi uçaktan bahsediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucaklar hepizi 0 yeni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu Kargo Uçaklarının(Özellikle Rus Bayraklı) Çoğu Zaman Overload Kalkış Yaptığını Çoğu Kişi Biliyor Zaten Bu Şekilde Kazanın Ucuz Atlatılması Büyük Şans Doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunlar uctugun beri saudi durdu peki yerli tasiyicilar ne yapiyor kocaman hic THY atak ta bulunmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000