24 Aralık 2015, Perşembe 13:29:13

AHL'de kış hazırlıkları tamam

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), yolcuların kış aylarında kar ve buzlanmadan dolayı mağdur olmaması için tedbir aldı. DHMİ, havalimanlarında bin 250 ton buz önleyici-buz çözücü (de-icing) sıvı malzeme kullanacak.
  • Büyük değişim thy de gerçeklesti
  • Kullanılan sıvılar depoya mı akıyor ? Güldürdün beni...Bilgisizligin sınırı yok.
  • Nereden biliyorlar 1250 ton gerekecegini? Ellerinde 6 aylik hava raporu mu var? 1000 ton da olabilir 1500 ton da.
  • nasıl bir ülkeysek hiç ders almıyoruz...geçen sene uçakların ve körüklerin temizlenememesi yüzünden tek bir kar bile düşmeyen,yağışın hemen ertesi günü öğlene kadar sefer yapılamamasına rağmen 4 tane var yani uçak ve körük temizleme aracı hala..çok güzel
  • Dhmi'nin yaptığı iş uçakların de-icing , anti-icing uygulamaları değil arkadaşlar. Fotoğraf yanıltmasın sizi, o işi yer hizmet kuruluşları yapıyor, tgs, çelebi, havaş vb. Dhmi'ninki pist apron ve taksi yollarının kardan buzdan arındırılması işi.
  • de-icing, anti-icing uygulamaları çevre için ölümdür! yapmayın! yaşayan canlıları düşünün!
  • de-icing buzlanmayı eritmek için pist ve apron üzerinde kullanılır anti-icing uçak ve uçucu araçlar üzerinde buzlanmayı önlemek için kullanılır karıştırmayalım. ayrıca haberde kullanılacak de-icing miktar garanti değil kış şartlarına göre değişecek haybeye kullanmıyoruz bu sıvıları. kar mücadeleden sonra sabaha doğru genelde eksilere düşüyor. buzlanma olma ihtimalini değerlendirerek yapıyoruz de-icing uygulamasını .
  • Icin oneriniz
  • De-icing yapılan uçaklar açıkta, bu tonlarca su arıtılmadan doğaya salınıyor ve hepsi kimyasal.. Medeni ülkeler çözmüş olayı , giriyorsun hangara işlem yapılıyor çıkıyorsun..

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), yolcuların kış aylarında kar ve buzlanmadan dolayı mağdur olmaması için tedbir aldı. DHMİ, havalimanlarında bin 250 ton buz önleyici-buz çözücü (de-icing) sıvı malzeme kullanacak.

DHMİ Genel Müdürlüğü, havayolunu kullanan yolcuların kış aylarında kötü hava koşulları, kar ve buzlanmadan dolayı mağdur olmaması için tedbir aldı. Kış boyunca tüm havalimanlarında etkili ve hızlı bir karla mücadele çalışması yürütebilmek için hazırlıkları tamamlayan DHMİ, 2015-2016 kış sezonu için havalimanlarında bin 250 ton buz önleyici-buz çözücü sıvı malzeme kullanacak.

Bunun dışında karla mücadele için DHMİ'nin araç filosunda fod temizliği ve benzeri hizmetlerde kullanılan 17 kar küreme aracı, 4 uçak ve köprü altı kar mücadele aracı, 57 çekerli tip kombine kar mücadele aracı, 32 kompakt tip kar mücadele aracı, 9 greyder, 38 kar küreme ve de-icing sıvı serpme aracı, 99 pist frenleme ölçüm cihazı ve 8 pist frenleme ölçüm aracı bulunuyor.

AHL'de kış hazırlıkları tamam

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

neler oluyor ~ 8 yıl önce
Büyük değişim thy de gerçeklesti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deicing_ist ~ 8 yıl önce
Kullanılan sıvılar depoya mı akıyor ? Güldürdün beni...Bilgisizligin sınırı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 8 yıl önce
Nereden biliyorlar 1250 ton gerekecegini? Ellerinde 6 aylik hava raporu mu var? 1000 ton da olabilir 1500 ton da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 8 yıl önce
Cok basıt . Yıllık ortalama kullanım ve ortalama hava sartları sonuclarını estimated işleme alıp kullanım olarak oluşturuluyordur
sözelci ~ 8 yıl önce
arkadaşlar sözelciyim anlayacağım dilden anlatsanız????
gecen sene ~ 8 yıl önce
nasıl bir ülkeysek hiç ders almıyoruz...geçen sene uçakların ve körüklerin temizlenememesi yüzünden tek bir kar bile düşmeyen,yağışın hemen ertesi günü öğlene kadar sefer yapılamamasına rağmen 4 tane var yani uçak ve körük temizleme aracı hala..çok güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deicing ~ 8 yıl önce
Dhmi'nin yaptığı iş uçakların de-icing , anti-icing uygulamaları değil arkadaşlar. Fotoğraf yanıltmasın sizi, o işi yer hizmet kuruluşları yapıyor, tgs, çelebi, havaş vb. Dhmi'ninki pist apron ve taksi yollarının kardan buzdan arındırılması işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çevreci ~ 8 yıl önce
de-icing, anti-icing uygulamaları çevre için ölümdür! yapmayın! yaşayan canlıları düşünün!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üstad ~ 8 yıl önce
kullanılan sıvılar depoya akıyor. biliyormuydunuz!
Mhnds ~ 8 yıl önce
Depoyu bildiğine göre kaç tonluk olduğunuda biliyorsundur, nekadar sıkıldığınıda. Aldır bakalım o depoya yere sıkılanları;)
@çevreci ~ 8 yıl önce
De-icing ve anti-icing yapmayalım uçaklar düşsün değil mi? Hatta nefes almayalım. Çünkü karbondioksit verip küresel ısınmaya katkıda bulunuyoruz.
asl ~ 8 yıl önce
de-icing buzlanmayı eritmek için pist ve apron üzerinde kullanılır anti-icing uçak ve uçucu araçlar üzerinde buzlanmayı önlemek için kullanılır karıştırmayalım. ayrıca haberde kullanılacak de-icing miktar garanti değil kış şartlarına göre değişecek haybeye kullanmıyoruz bu sıvıları. kar mücadeleden sonra sabaha doğru genelde eksilere düşüyor. buzlanma olma ihtimalini değerlendirerek yapıyoruz de-icing uygulamasını .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üstad ~ 8 yıl önce
biri buzdan arındırma , diğeri buzlanmayı önleme işlemidir. karışım ve uygulama mantalitesi farklıdır. sıvı aynı sıvıdır.
Mühendis ~ 8 yıl önce
Uçaklara sıkılan de icing sıvısına ADF (aircraft deicing fluid), DHMI nın apronda pistlere geçiş yollarına kullandığına Ground Deicing fluid denir. İkisi birbirinden farklıdır.
3. Havalimani ~ 8 yıl önce
Icin oneriniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
de-icing ~ 8 yıl önce
De-icing yapılan uçaklar açıkta, bu tonlarca su arıtılmadan doğaya salınıyor ve hepsi kimyasal.. Medeni ülkeler çözmüş olayı , giriyorsun hangara işlem yapılıyor çıkıyorsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De icing ~ 8 yıl önce
Gercekten bunu onemseyen biri olmasina cok sevindim. O kadar kimyasalin dogaya salinmasi cidden insanin icini acitiyor. Keske bu tur seylere daha oncelik verip alternatif yollar gelistirmeye calisacak insanlarimiz olsa. Cidden yazik
üstad ~ 8 yıl önce
doğaya salınmıyor, dhmı stoklayıp imha ediyor. medeni ülkelerde de aynı uygulama vardır. hangara girilen bir havalimanı vardır.
tk ~ 8 yıl önce
yapma baba ne toplanması :)
Mühendis ~ 8 yıl önce
Dünyada Toplamda 3 tane var, kimse kimseyi kandırmasın. inşallah 3. Meydana yaparlar
Selim ~ 8 yıl önce
ABD'de de apronda yapiliyor, hangara girmek filan yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000