18 Ocak 2016, Pazartesi 16:14:51

AHL'de 'kazma-kürekli' uçak kurtarma operasyonu!

Atatürk Havalimanı’nda bugün saat 13.10’da pistten çıkan özel jet, üç saattir kurtarılamadı.
  • arkadaşım öncelikle inşallah yazmayı öğren de sonra beddua et. herkes işini yapar felsefesi varsa bunu uygun dille anlatmalısın bence eğer itfaiyecisen veyahaut o meslek grubunu kollamaya calısıyosan bu sekilde senin evin yanar onlar dahi kurtatarmaz..
  • dhmyi bu sene ki kar yagislarinda hic bir yeede goremedim onlari tek gordugum yer ya birilerine ceza keserken yada psitin ortasinda son surat giderken hangi ucagi kurtarmis simdiye kadar thy nin ucaklarini park pozisyonundan yer hizmetleri tim kurmus kendi cabalari ile çıkartıyor
  • Bir zamanlar Air Alfaya ait A300 yanmişti. AHL itfaiyesi sonduremeyince IBB itfaiyesi gelip sondurmuştu. Nerden nereye ah ah.......
  • Çok büyük bir felaket bu
  • siz kimsiniz ya itfaiyecilere işini öğretme cüretini gösteriyorsunuz itfaiyeciye laf söyleyenin İŞALLAH EVİ YANSIN
  • Pilot dikkatli olması gerekiyor. Hava şartları ortada.
  • Havaalanının yanında ayamama deresi var, orada toprağı ekip biçen 60 yaşlarındabir amca var. Onu çağırsaydınız 10-15 dakikada açardı tekerlerin etrafını. Etfaiyeciler fos çıkmış, ne de olsa onlar uzay çağınn araçlarını kullanmaya alışkınlar. biri de mi kazma kürek sallamayı bilmiyor yazık yahu 3 saatte bir uçağı çıkaramamışlar.
  • İnişten sonra gaz mı açmış!!! Çok komik bi yorum olmuş uçağın pilotu sizmiydiniz?
  • dhminin olmazsa olmazları arff tazminat haktır hakkımızı istiyoruz gör bunları orhan birdal
  • Kazma kürek candir...

İşadamı Adnan Polat’ın da içinde bulunduğu Cessna Citation 550 tipi özel jet bugün saat 13.10’da pistten çıktı. Pilotun iniş sonrası gaz açması ile pist dışına çıkarak toprak zemine zaplanan uçağın iniş takımları toprak zemine saplandı.

Olay sonrası DHMİ ekipleri uçağı kurtarmak için çalışma başlattı. Ancak DHMİ’de küçük uçakların kurtarılması için gerekli ekipmanlar olmayınca kurtarma çalışmaları üç saate ulaştı.

Kazma ve kürekle uçağın iniş takımları saplandığı yerden çıkarılmak için çaba gösterilirken uçağı çekmek için gerekli olan halat da THY’den bulundu.

DHMİ yetkilileri, küçük uçakların çıkarılması için gerekli ekipmanların bulunmadığını ancak büyük uçakların kurtarılması için gerekli olan ekipmanların mevcut olduğunu bildirdi.

Uçak şu sıralarda halen pist sonunda kurtarılmak için bekliyor.



AHL'de 'kazma-kürekli' uçak kurtarma operasyonu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

BEDDUA ~ 8 yıl önce
arkadaşım öncelikle inşallah yazmayı öğren de sonra beddua et. herkes işini yapar felsefesi varsa bunu uygun dille anlatmalısın bence eğer itfaiyecisen veyahaut o meslek grubunu kollamaya calısıyosan bu sekilde senin evin yanar onlar dahi kurtatarmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
calisan dhmi ~ 8 yıl önce
dhmyi bu sene ki kar yagislarinda hic bir yeede goremedim onlari tek gordugum yer ya birilerine ceza keserken yada psitin ortasinda son surat giderken hangi ucagi kurtarmis simdiye kadar thy nin ucaklarini park pozisyonundan yer hizmetleri tim kurmus kendi cabalari ile çıkartıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtfaiye ~ 8 yıl önce
Bir zamanlar Air Alfaya ait A300 yanmişti. AHL itfaiyesi sonduremeyince IBB itfaiyesi gelip sondurmuştu. Nerden nereye ah ah.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ci ~ 8 yıl önce
Çok büyük bir felaket bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz ~ 8 yıl önce
siz kimsiniz ya itfaiyecilere işini öğretme cüretini gösteriyorsunuz itfaiyeciye laf söyleyenin İŞALLAH EVİ YANSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Pilot dikkatli olması gerekiyor. Hava şartları ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 8 yıl önce
Havaalanının yanında ayamama deresi var, orada toprağı ekip biçen 60 yaşlarındabir amca var. Onu çağırsaydınız 10-15 dakikada açardı tekerlerin etrafını. Etfaiyeciler fos çıkmış, ne de olsa onlar uzay çağınn araçlarını kullanmaya alışkınlar. biri de mi kazma kürek sallamayı bilmiyor yazık yahu 3 saatte bir uçağı çıkaramamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz saygı... ~ 8 yıl önce
Adamlar 3 saat kar altinda buz gibi havada calısmis ucaga zarar vermeden ucagı batakliktan cıkarmış tamam bu onların gorevi ama bu kadar da olmaz be kardesim nasil bir nefrettir bu yapmayın yazikkkk
Neyini ~ 8 yıl önce
Neyini savunuyorsun birader. Topu topu 3 tane 10-15 cm derinliğinde tekerlerin etrafını açacaklar. 3 kişi birer kazma birer kürek alsa 10 dakika sürmeyecek bir işten bahsediyoruz. Yazık günah 3 saat ne yapmışlar. Mng ve thy ciler devreye girip malzeme vermiş, nasıl yapacaklarını göstermiş de uçağı çıkarabilmişler. Adamlar üç saat karda buzda çalışmışlar diyorsun birde. İşlerini 10 dakikada bitirip gidip sıcak yataklarında yatsalarmış.
Havacı ~ 8 yıl önce
İnişten sonra gaz mı açmış!!! Çok komik bi yorum olmuş uçağın pilotu sizmiydiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal arff ~ 8 yıl önce
dhminin olmazsa olmazları arff tazminat haktır hakkımızı istiyoruz gör bunları orhan birdal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Kazma kürek candir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000