27 Nisan 2012, Cuma 19:11:07

AHL'DE KAYIT BAŞLADI!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yenilenen pasaport bankolarında artık yolcu ve polis arasındaki konuşmalar kayıt altına alınmaya başlandı...
  • aklım başımda çok şükür. böyle bir olaya şahit olmadan neden yazayım? polis, bizim polisimiz değil mi? şahsen çok utandım bu duruma şahit olduğum için. yaklaşış 3 ay önce oldu bahsettiğim olay. hiçkimsenin günahı almıyorum çünkü gördüğümü yazdım. belki o 400 kişiden birisiniz ama benim içim rahat. birde çok tecrübesiz yeni mezun polisleri doldurmuşlar ahl'ye bence bu meslekte uzun yıllar geçirmiş polisler olmalı.
  • guten tag..bu haberi gorunce bir yorum yapmak istedim. ben ileriki yillarda bir turkiye yapmak istiyorum gezmek icin. yasim 23. alman pasaportunu 2 seneye alacagim. fakat su an askerlik problemim var sanirim. ne yoklama ne baska bir seye gittim. acaba gitsem havalimaninda polisler beni askere alir mi? riski oluyor mu?
  • Gümrükçüler kartsız şartsız, x-raysiz geçip giriyor AHL ye ..bu adamlar bukadar güvenilirde...neye göre güvenilirdir ? Gümrük yolsuzluklarının ayyuka çıktığı bu ülkede...kaç kez gördüm adamlar elini kolunu sallaya sallaya geçip giriyor içeri...polis te ööööyle bakıyor...ne iştir bu...Valilik uyuyormu yoksa bir nedenle gözmü yumuyor....__???
  • iyi bir uygulama olacak.zira rastladığım bir olayı anlatayım.pasaport kontrol sırasında önümdeki 60 yaşlarında bir adam kabindeki polise 'geçen haftaki yakışıklı memur bey yok mu ' gibi sözler söyledi.kabindeki polis iyi tuttu kendini aslında.yani çeşitli tipten insanlarla muhatap oluyorlar bazen
  • Ferah ülke dedigin yerlerde sana 3. Sinif insan muamelesi yapilmasini, "lanet kontrol" de 1. sinif insan muamelesi yapilmasina yegliyorsun yani. Atalarimiz bosuna dememis "deveye diken yaranirmis..." diye.
  • evet cahil kardeşim hem yasak, hemde suç. Bu arada polisin önüne gelen herhangi birine böyle bir teklif yaptığına inanmıyorum. Kim olduğunu bilmediği insanlara böyle tekliflerde bulunabilmesi için aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Bir hakimin veya emniyet müdürünün çocuğu, eşi de olabilir o sırada bankodan geçen.
  • karakolda kamera vardi ya Izmir'de kadini doverken goruntulendiler. Ne ise yaradi?
  • o yuzden su lanet olasi kontrol yerinden gecip ulke disina ferah ulkelere cikana kadar kontrol noktasinda konusmayin sesinizi cikarmayin,cep telefonu ile sakin ozel konusmayin.
  • adam sormuş olur veya olmazzz.. rahatsız oluyorsan gider amirine söylersin..Bu konuları da burada gereksiz tartışma konusu yapma.Teşekkür ederim..
  • Hem polise hemde vatandasa iftiraya karsi güzel bir uygulama.Örnegin "cep telefonu kaydi" mesajini atan kisi,ses kayit 1 aydir var,test edildi.Sikayet et de örnek olsun digerlerine, cürükler temizlensin. Ha eger böyle bir olayi yasamadiysan,iftira atiyorsan da 400 pasaport polisinin günahi boynuna...

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki pasaport bankolarına sensörlü ses kayıt cihazları yerleştirildi. Cihazlar sayesinde, yolcular ile polis arasındaki tüm konuşmalar kayıt altına alınıyor. Pasaport bankolarının tümü ses kayıt cihazları ile donatıldı.

Teknolojik yenilikleri takip eden polis, bu sayede yolcu ile arasındaki konuşmaları kayıt altına alıyor ve delil olarak kullanabiliyor. Pasaport bankolarındaki mikrofon sayesinde, yolcular ile polis arasındaki diyalogu kaydeden cihaz sayesinde yaşanabilecek olası tartışmalarda kimin haklı olduğu da ispat edilebilecek. Ses kayıtları bir veri deposunda toplanıyor. Yolcu pasaport işlemini yaptırdığı sırada sensör yardımı ile ses kaydı başlıyor. (Zaman)

AHL'DE KAYIT BAŞLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
aklım başımda çok şükür. böyle bir olaya şahit olmadan neden yazayım? polis, bizim polisimiz değil mi? şahsen çok utandım bu duruma şahit olduğum için. yaklaşış 3 ay önce oldu bahsettiğim olay. hiçkimsenin günahı almıyorum çünkü gördüğümü yazdım. belki o 400 kişiden birisiniz ama benim içim rahat. birde çok tecrübesiz yeni mezun polisleri doldurmuşlar ahl'ye bence bu meslekte uzun yıllar geçirmiş polisler olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
guten tag..bu haberi gorunce bir yorum yapmak istedim. ben ileriki yillarda bir turkiye yapmak istiyorum gezmek icin. yasim 23. alman pasaportunu 2 seneye alacagim. fakat su an askerlik problemim var sanirim. ne yoklama ne baska bir seye gittim. acaba gitsem havalimaninda polisler beni askere alir mi? riski oluyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gümrükçüler kartsız şartsız, x-raysiz geçip giriyor AHL ye ..bu adamlar bukadar güvenilirde...neye göre güvenilirdir ? Gümrük yolsuzluklarının ayyuka çıktığı bu ülkede...kaç kez gördüm adamlar elini kolunu sallaya sallaya geçip giriyor içeri...polis te ööööyle bakıyor...ne iştir bu...Valilik uyuyormu yoksa bir nedenle gözmü yumuyor....__???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iyi bir uygulama olacak.zira rastladığım bir olayı anlatayım.pasaport kontrol sırasında önümdeki 60 yaşlarında bir adam kabindeki polise 'geçen haftaki yakışıklı memur bey yok mu ' gibi sözler söyledi.kabindeki polis iyi tuttu kendini aslında.yani çeşitli tipten insanlarla muhatap oluyorlar bazen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ferah ülke dedigin yerlerde sana 3. Sinif insan muamelesi yapilmasini, "lanet kontrol" de 1. sinif insan muamelesi yapilmasina yegliyorsun yani. Atalarimiz bosuna dememis "deveye diken yaranirmis..." diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet cahil kardeşim hem yasak, hemde suç. Bu arada polisin önüne gelen herhangi birine böyle bir teklif yaptığına inanmıyorum. Kim olduğunu bilmediği insanlara böyle tekliflerde bulunabilmesi için aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Bir hakimin veya emniyet müdürünün çocuğu, eşi de olabilir o sırada bankodan geçen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
karakolda kamera vardi ya Izmir'de kadini doverken goruntulendiler. Ne ise yaradi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o yuzden su lanet olasi kontrol yerinden gecip ulke disina ferah ulkelere cikana kadar kontrol noktasinda konusmayin sesinizi cikarmayin,cep telefonu ile sakin ozel konusmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adam sormuş olur veya olmazzz.. rahatsız oluyorsan gider amirine söylersin..Bu konuları da burada gereksiz tartışma konusu yapma.Teşekkür ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hem polise hemde vatandasa iftiraya karsi güzel bir uygulama.Örnegin "cep telefonu kaydi" mesajini atan kisi,ses kayit 1 aydir var,test edildi.Sikayet et de örnek olsun digerlerine, cürükler temizlensin. Ha eger böyle bir olayi yasamadiysan,iftira atiyorsan da 400 pasaport polisinin günahi boynuna...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000