27 Aralık 2011, Salı 07:54:56

AHL'DE KALDI YARDIM BEKLİYOR

Mardinli eşi ile birlikte gittiği Belçika'da sığınma talebi kabul edilmeyen Suriyeli gelin Diljin, krize neden oldu. Türk vatandaşı olmadığı için ülkeye girişine izin verilmeyen ve Belçika'ya geri gönderilen Diljin, adeta iki ülke arasında mekik dokudu...
  • bunlar yurtdisina irtica ederken Turkiye hakkinda demedikleri iftira yok yalanin biri bin para uckagit desen dizboyu .uyanik midyata pirince giderken evdeki hatundanda oldu ...
  • cin olmadan adam çarpmaya çalışmışlar,işler yolunda gitmeyince aman devlet yardım etsin..
  • hocam basta uckagitcilik yaparken iyi. isler yolunda gitmeyince "aman yetkililerimiz yardim etsin""".. madem ilk asamada senegale gitmek istiyorlardi. ceplerine iki senegal bileti koyup bu sefer direk yollayip gondereceksin.merhametten maraz dogar demisler.
  • Pasaport Belcikada kayboldugu icin görev ordaki Suriye Konsoloslugundan baslar. Önce 'Emergency Travel Document' denilen acil bir seyahat belgesini kendi vatandaslarina vermeleri gerekir (Havaalanina gelerek). Bu belgeyle bu bayan Türkiyeye 'deport', yani iade ediler. (Belcika icin gecerli vizesi olmadigindan). Bu belgeyle (ve Türk vatandasiyla evli olma statüsünden faydalanarak) Türkiyeye giris yapilir.
  • pasaportumuzu kaybettik ifadesi klasiktir uzun yillar once turk pasaportuna sahip ... ucaga atlayip avrupa ulkelerine indiklerinde tc pasaportlarini ucagin tuvaletine veya havaalani tuvaletine atarak yirtarak yok ederek cope atarak iltica taleplerinde bulunmuslardi klasik bir olaydir pasaportumuzu kayip ettik.. burada yapilacak sey kizin ulkesine donmesidir oglan turk tr ye dondu kiz da ulkesine donecek baska caresi yoktur..
Günlerdir Atatürk Havalimanı'nda kalan Diljin, yetkililerden yardım bekliyor. 

Suriye'ye ticaret için gittiği dönemlerde, Diljin Muhammed isimli bir Suriyeli ile tanışarak aşık olan Mardinli Şehmuz, genç kız ile 6 ay boyunca görüştü. Suriyeli ailenin kızlarını vermek istememesi üzerine genç kızı kaçıran Şehmuz, Türkiye'de nikah yaptı. Bir süre Mardin'de yaşayan çift, Diljin Muhammed'in ailesinin peşlerini bırakmaması üzerine İstanbul'a kaçtı. Burada da rahat edemeyen ve Suriyeli ailenin tehditlerinden kurtulamayan çift, soluğu yurt dışına aldı. 
 
Belçika aktarmalı Senegal uçuş bileti alan çift, Brüksel'e geldiklerinde uçmaktan vazgeçti. Belçika'ya sığınma talebinde bulunan ve Senagal'e gitmeyen Şehmuz ve Diljin, iddiaya göre pasaportlarını da kaybetti. Belçika'ya giriş izni verilmeyen ve 4 ay boyunca Belçika Havalimanı'nda yatıp kalkan genç çift, polis tarafından Türkiye'ye geri gönderildi. 6 gün önce Atatürk Havalimanı'na gelen çifti bir sürpriz de burada bekliyordu. Türk vatandaşı olan Şehmuz Kıraç, pasaportu olmamasına rağmen ülkeye giriş yaptı ancak eşi Diljin'in girişine izin verilmedi. 
 
Başından geçenleri anlatan Şehmuz, "4 ay boyunca Belçika havalimanında kaldık. Sonra Belçika bizi sınır dışı etti. Belçika havalimanında pasaportumuz kaybettiğimiz ve pasaportsuz giriş yaptığımız için Türkiye'ye giriş yapamadık. Belçika makamları ile görüşerek mülteci olarak giriş yapmak istedik. Ancak bizi kabul etmediler. 4 ay boyunca bizi reddettiler. Bizde 4 ay boyunca her gün itiraz ettik. Sonunda dayanamadık. 3 - 4 kez daha bizi sınır dışı etmek istediler. Ancak biz karşı koyduk. Çok
zorlandık. En sonunda dayanamadım ve bizi Türkiye'ye göndermelerini istedim" dedi
 
5 GÜNDÜR EŞİNİ GÖREMİYOR
 
6 gün önce Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Kıraç, kendisinin pasaportu olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olduğu için yurda giriş yapabildiğini ancak eşinin Suriye vatandaşı olmasından dolayı yurda giriş yapamadığını ifade ederek, "5 gündür eşimle görüşemiyorum. Eşim bu süre zarfında sürekli ağlıyor, dayanamıyor. Ne yapacağını bilmiyor. Türk makamları her akşam eşimi pasaportu olmadığı için Belçika'ya gönderiyor, Belçika'da pasaportu olmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye iade ediyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çalmadığımız kapı kalmadı. Türk polisi eşimin Suriye'ye gitmesi gerektiğini ve pasaport çıkartması gerektiğini söylüyor. Ancak eşim Suriye'ye gidemez. Orada şuan problemler çok. Hem savaş var, hem de Suriye'ye giderse ailesi ona zarar verir. Ben bu duruma bir çözüm istiyorum. Yeter ki eşim yanıma gelsin, başkada bir şey istemiyorum" diye konuştu. 
 
Şehmuz Kıraç, Belçikalı bir avukat aracılığı ile Belçika hükümeti hakkında dava açtıklarını da ifade etti.
AHL'DE KALDI YARDIM BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
bunlar yurtdisina irtica ederken Turkiye hakkinda demedikleri iftira yok yalanin biri bin para uckagit desen dizboyu .uyanik midyata pirince giderken evdeki hatundanda oldu ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cin olmadan adam çarpmaya çalışmışlar,işler yolunda gitmeyince aman devlet yardım etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hocam basta uckagitcilik yaparken iyi. isler yolunda gitmeyince "aman yetkililerimiz yardim etsin""".. madem ilk asamada senegale gitmek istiyorlardi. ceplerine iki senegal bileti koyup bu sefer direk yollayip gondereceksin.merhametten maraz dogar demisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pasaport Belcikada kayboldugu icin görev ordaki Suriye Konsoloslugundan baslar. Önce 'Emergency Travel Document' denilen acil bir seyahat belgesini kendi vatandaslarina vermeleri gerekir (Havaalanina gelerek). Bu belgeyle bu bayan Türkiyeye 'deport', yani iade ediler. (Belcika icin gecerli vizesi olmadigindan). Bu belgeyle (ve Türk vatandasiyla evli olma statüsünden faydalanarak) Türkiyeye giris yapilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pasaportumuzu kaybettik ifadesi klasiktir uzun yillar once turk pasaportuna sahip ... ucaga atlayip avrupa ulkelerine indiklerinde tc pasaportlarini ucagin tuvaletine veya havaalani tuvaletine atarak yirtarak yok ederek cope atarak iltica taleplerinde bulunmuslardi klasik bir olaydir pasaportumuzu kayip ettik.. burada yapilacak sey kizin ulkesine donmesidir oglan turk tr ye dondu kiz da ulkesine donecek baska caresi yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000