20 Aralık 2011, Salı 17:01:52

AHL'DE İSRAİL'E 'GAYRİİHTİYARİ' CEVAP!

İsrail Başkonsolosu, 'gayriihtiyari' olarak alçak bir koltukta oturtuldu. Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, olayda bir kasıt olmadığını ve tamamen tesadüf olduğunu belirterek, "Özel bir ayarlama yok ama 'eden bulur' sözü çok doğru" dedi...
  • 1. İsraile siyasi mesaj ve cevap vermek vali yrd.görevi değildir. 2. Vali yrd.Protokol kurallarını bilmemektedir. 3. cehaletini örtmek telaş ve girişimidir. 4. Asıl amacı AHL'yi sıçrama tahtası yapıp Vali olmaktır.
  • sen onu bunu bırak da ahl magandalarla dolu çiftlik olmuş herkes uyuyor..taksicleri anlatmaya gerek yok ne oldukları malum..ahl nin her tarafı açık otopark olmuş kimin unrunda? koskoca thy nin genel müdürlük binasının önüne kamyonlar,arabalar park ediyor içlerinde allah muhafaza bomba olmadıkları ne malum?? dünya ticaret merkezinden ahl ye gelen yolun üstü de başka bir rezalet..park eden araç sahipleri tuvaletlerini bile oraya yapar hale gelmişler ama ortada allah için 1 tane trafik polisi vb yok..devlet yok yani sayın vali yardımcısı duyuyor musunuz?????
  • AHL TARİHİNDE BU KADAR KARİZMATİK,YAKIŞIKLI BİR VALİ YARDIMCISI GÖRMEMİŞTİ...))))
  • VALİYİ MAKAMINDA BAŞKALARI DA ZİYARET EDİYOR VE AYNI KOLTUKTA OTURUYORLAR... TAMAM DA FOTOĞRAFTAKİ OTURANLAR İSRAİLLİ... BİZİM TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİNİN OTURDUĞU YERE DE BİR ÇOK KİŞİ AYNI ŞEKİLDE OTURMUŞTUR... OTURAN İSRAİLLİ OLUNCA DURUM DEĞİŞİYOR. MANTIK YERLERİNİZLE DÜŞÜNÜN DİYEN ÇOK BİLMİŞE CEVABIMDIR
  • Arkadaş bu gazetecilerin kıvrak zekası beni deli ediyor. Adam valinin diğer misafirleri gibi aynı seviyede koltukta oturuyor. Oysa kıyas yaptığınız İsrail'deki olayda odadaki herkes yüksekte otururken bizim konsolos aşağıda kalmıştı. Haber yapacaksanız illa mantık yerlerinizle düşünüp doğru yerlerinizle yazın.
  • ne ettin ne buldun tabi biraz insanın zoruna gidiyor dimi
  • kisasa kisastir karsi taraf ne yapiyorsun aynisini yapacaksin ne fazlasi ne de azi olacaktir, cevap hazirdir guvenlik sebebinden dolayi kurallar vardir farkli ulkedesiniz herkes bu kurala tabidir sizler yabanci olarak ayak bastiginiz ulkenin kurallarina uymak zorundasiniz karsilik esasina goredir bu is boyle.. ama entel dantel takimi yapamaz bunlari..
Atatürk Havalimanı yetkililerine nezaket ziyaretinde bulunan İsrail Başkonsolosu, 'gayriihtiyari' olarak alçak bir koltukta oturtuldu. Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, olayda bir kasıt olmadığını ve tamamen tesadüf olduğunu belirterek, "Özel bir ayarlama yok ama 'eden bulur' sözü çok doğru" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, bundan iki yıl önce Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u makamına çağırıp kendi koltuğundan çok daha aşağıda bir koltuğa oturtmuş ve olay diplomatik krize yol açmıştı. Bu olayın bir benzeri de Atatürk Havalimanı'nda yaşandı. 14 Aralık'ta beraberinde vizelerden sorumlu Konsolos Yardımcısı Anat Evyatar ve Güvenlik Müdürü Ronen Eylam ile birlikte İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafta İsrail Başkonsolosu ve beraberindeki heyetin Mülki İdare Amiri Ahmet Ayın'dan daha alçak bir koltukta misafir edildikleri görüldü. 
 
NEZAKET ZİYARETİNE GELDİLER 
 
Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, İsrail İstanbul Başkonsolosu'nun kendisine 3 hafta önce randevu alarak nezaket ziyaretine geldiğini doğrulayarak, "Görüşmede dost hane bir ortam oldu. Yaklaşık 40 dakika görüştük. Başkonsolos kendisinin de İstanbul'da doğup büyüdüğünü daha sonra İsrail'e gittiğini söyledi. İstanbul'u çok sevdiğini söyledi, İstanbul'un tarihi ile ilgili güzel bir sohbet oldu" diye konuştu. 
 
ETTİKLERİNİ BULDULAR 
 
Aydın konun heyetin alçak koltukta oturtulmasının önceden ayarlanıp ayarlanmadığını sorulması üzerine ise "İki sene önce İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un bizim büyükelçimize yaptığını sindirmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi olan Büyükelçimizi çağırıp çok alçak bir koltukta oturttu, arkasından da basını çağırıp 'bakın Türk heyetine böyle yaptım' demesi çok büyük terbiyesizlik ve nezaketsizlikti. Bizim İsrail Başkonsolosu ile görüşmemiz tam tersiydi. Onlar nezaket ziyareti talebinde bulundular biz de kabul ettik. Ortada bir konu da yoktu sadece nezaket ziyareti çerçevesinde görüştük ama kaderin bir cilvesi midir nedir iki sen sonra aynısı kendi büyükelçilerine oldu. Özel bir ayarlama yok ama 'eden bulur' sözü çok doğru demek ki. Bize yaptıklarının aynısı kendi büyükelçilerini başına geldi. Kur'an-ı Kerim'de bir ayet var. Ayette 'kötü niyetli insanlar plan kurarken Allah (cc)'ta bir plan kurar. Onlar boşuna uğraşmasın Allah (cc)'ın planı her zaman en üstündür' diyor.

İsrail'in yaptığı kötülükleri uluslar arası camia biliyor. Bizim büyükelçimize yaptığını hem idareci olarak hem de Türk vatandaşı olarak hakikaten sindiremedim. Buna karşın inanın bizim İsrail Başkonsolosuna bir kastımız yoktu. Geldi nezaket ziyaretinde bulundu fakat fotoğrafa bakınca sanki ayarlama gibi bir durum da gözüküyor ama bu sadece tesadüften ibaret" şeklinde konuştu. 
 
BU BİR RÖVANŞ DEĞİL 
 
Aydın bu fotoğrafın bir rövanş olarak görülüp görülemeyceğinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:
 
"Hayır bir rövanş almadık ama fotoğraf baktığınız zaman öyle bir izlenim veriyor. Biz bir ayarlama yapmadık ama kendi yaptıklarını buldular. İki sene önce bize yaptıklarını kendileri çekmiş oldu. Bize de bu fotoğraftaki durumu web sitemizi ziyaret eden basın mensupları fark ettirdi. Bunu biz bir hafta önce yayınladık, farklı bir niyetimiz olsaydı 'gidin bakın' derdik. Şunun altını tekrar çizmek istiyorum. Bu görüşmede özel bir kastımız yok."
 
Vali Aydın bütün yaşananlara rağmen bütün Musevi vatandaşlara ellerinde gelen kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 



AHL'DE İSRAİL'E 'GAYRİİHTİYARİ' CEVAP!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
1. İsraile siyasi mesaj ve cevap vermek vali yrd.görevi değildir. 2. Vali yrd.Protokol kurallarını bilmemektedir. 3. cehaletini örtmek telaş ve girişimidir. 4. Asıl amacı AHL'yi sıçrama tahtası yapıp Vali olmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen onu bunu bırak da ahl magandalarla dolu çiftlik olmuş herkes uyuyor..taksicleri anlatmaya gerek yok ne oldukları malum..ahl nin her tarafı açık otopark olmuş kimin unrunda? koskoca thy nin genel müdürlük binasının önüne kamyonlar,arabalar park ediyor içlerinde allah muhafaza bomba olmadıkları ne malum?? dünya ticaret merkezinden ahl ye gelen yolun üstü de başka bir rezalet..park eden araç sahipleri tuvaletlerini bile oraya yapar hale gelmişler ama ortada allah için 1 tane trafik polisi vb yok..devlet yok yani sayın vali yardımcısı duyuyor musunuz?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL TARİHİNDE BU KADAR KARİZMATİK,YAKIŞIKLI BİR VALİ YARDIMCISI GÖRMEMİŞTİ...))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
VALİYİ MAKAMINDA BAŞKALARI DA ZİYARET EDİYOR VE AYNI KOLTUKTA OTURUYORLAR... TAMAM DA FOTOĞRAFTAKİ OTURANLAR İSRAİLLİ... BİZİM TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİNİN OTURDUĞU YERE DE BİR ÇOK KİŞİ AYNI ŞEKİLDE OTURMUŞTUR... OTURAN İSRAİLLİ OLUNCA DURUM DEĞİŞİYOR. MANTIK YERLERİNİZLE DÜŞÜNÜN DİYEN ÇOK BİLMİŞE CEVABIMDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaş bu gazetecilerin kıvrak zekası beni deli ediyor. Adam valinin diğer misafirleri gibi aynı seviyede koltukta oturuyor. Oysa kıyas yaptığınız İsrail'deki olayda odadaki herkes yüksekte otururken bizim konsolos aşağıda kalmıştı. Haber yapacaksanız illa mantık yerlerinizle düşünüp doğru yerlerinizle yazın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne ettin ne buldun tabi biraz insanın zoruna gidiyor dimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kisasa kisastir karsi taraf ne yapiyorsun aynisini yapacaksin ne fazlasi ne de azi olacaktir, cevap hazirdir guvenlik sebebinden dolayi kurallar vardir farkli ulkedesiniz herkes bu kurala tabidir sizler yabanci olarak ayak bastiginiz ulkenin kurallarina uymak zorundasiniz karsilik esasina goredir bu is boyle.. ama entel dantel takimi yapamaz bunlari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000