29 Nisan 2009, Çarşamba 14:57:22

"AHL'de herhangi bir vakaya rastlanmadı"

Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Aykut Yener Kavak, Atatürk Havalimanı'nda şu ana kadar domuz gribi vakasıyla karşılaşmadıklarını söyledi...
  • Ankara dan, Antalya dan, Izmir den girebilirsin. Sorun yok. Domuz gribiysen sadece Istanbul yasak....
  • ABD YİNE ÇIKARDI Bİ VİRÜS MİLLETİ KIRIYOR . HER SENE Bİ SEY ÇIKARIYORLAR ..

Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Aykut Yener Kavak, Atatürk Havalimanı'nda şu ana kadar domuz gribi vakasıyla karşılaşmadıklarını söyledi. Bu arada, Termal kamera ile yolcuların vücut ısı kontrolüne dün akşamdan itibaren başlandı. Riskli ülkelerin yanı sıra bütün ülkelerden gelen yolcular, dış hatlar terminali geliş katı pasaport kontrol noktası önüne kurulan Termal kamera sistemi ile kontrol ediliyor. 

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Aykut Yener Kavak, riskli bölgelerden gelen uçak yolcularının bir doktor ve iki sağlık görevlisi tarafından kontrol edildiğini ikinci aşama olarak da bütün yolcuların Termal kamera önünden geçmesini sağlayarak, vücut ısı kontrollerinin yapıldığını ifade etti. Kavak, ''Akşam itibariyle körüklerden gelen denetimden geçen yolculara ikinci bir denetim uyguluyoruz. Vücut ısısına hassas kamera ile 38.5 derecenin üzerinde ateşi olan yolcuların tespitini yapıyoruz. Şu ana kadar şüpheli bir vakaya rastlamadık. Tespitlerimiz devam ediyor. Öncelikle ABD, İspanya, Fransa, Portekiz'den gelen uçaklara risk değerlendirmesi yapıyoruz. Meksika yolcuları da bu ülkelerden aktarmalı olarak geliyor. Termal kamerada rek skalası var. Kamerayı 38.5 derecenin üzerine yeşil renge ayarladık. Ekranda yeşil renk görüldüğünde söz konusu kişi sorgulanacak. Risk tespit edildiğinde ise karantina tedbirlerini uygulayacağız.'' dedi.

Bu arada, Termal kamera ile yolcuların vücut ısı kontrolüne dün akşamdan itibaren başlandı. Riskli ülkelerin yanı sıra bütün ülkelerden gelen yolcular, dış hatlar terminali geliş katı pasaport kontrol noktası önüne kurulan Termal kamera sistemi ile kontrol ediliyor.

"AHL'de herhangi bir vakaya rastlanmadı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ankara dan, Antalya dan, Izmir den girebilirsin. Sorun yok. Domuz gribiysen sadece Istanbul yasak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ABD YİNE ÇIKARDI Bİ VİRÜS MİLLETİ KIRIYOR . HER SENE Bİ SEY ÇIKARIYORLAR ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000