25 Ağustos 2008, Pazartesi 17:19:15

AHL'DE GİZLİ TEHLİKE!

Atatürk Havalimanı’ndaki oto parkta LPG’li araçların çokluğu adeta faciaya davetiye çıkarıyor. LPG’li araçlar, birçok kapalı otoparka park ettirilmezken Atatürk Havalimanı otoparkına serbestçe park edebiliyor.
  • Şenlik rumuzlu arkadaş sayesinde burası Şenlik yerine dönüşecek.Yahu otopark kapalı değil diyoruz siz halen neyin peşindesiniz.
  • rezalet vede skandal...+ tavın para hırsı
  • cama yazmamış ama mavi 3 te duruyor genelde ilgilenenlere...
  • yaa theater ben de merak ettım bu polonun fıyatını:) barı kacıncı katta oldugunu soyleselerdı de gıdıp baksaydık:) ben de aırporter a katılıyorum, otopark yanlardan acık oldugu ıcın havalandırması gayet ıyı ve son sıstem lpglerde patlama ya da kacak rıskı cook az. ama sakınca olur dıye bır dusunce varsa, en ust kat tamamıyla acıktır, musaıttır...
  • Polo kaçaymış bilen var mı.Açık duvarların resmini yayınlayıp kapalı otoparkta lpg tehlikesinden bahsedildiğine göre bu tezatlıktan alınması gereken başka bir mesaj olmalı.bence haber satılık Polo ile alakalı :))
  • bu konu sadece AHL'ye has değil, izmir ve ankara havaalanı kapalı otoparklarında da LPG'li araç dolu her yer.. burada oluşabilecek bir tehlike geçen senelerdeki AHL yangını gibi bir durumu yeniden yaşatabilir. çok titiz davranılması gerekiyor...
  • daha önce konuyu detaylı anlattığım bir yorum göndermiştim, ama sanırım biraz uzun bulunduğu için yayınlanmadı. bari şunu yineleyeyim dedim. ''AHL OTOPARKI KAPALI OTOPARK DEĞİL'' yeterli havalanmayı sağlayacak şekilde yan duvarları açık bırakılmış çok akıllıca bir proje uyguklanmış, yani LPG li araçların bir sorun oluşturması mümkün değil.
  • Neden LPG li araclar tehlikeli bilen var mi?
  • Keşke kontrol edilse. Ama hangi birini kontrol edeceksin. Allah kolaylık versin TAV çalışanlarına

Tehlikeli oldukları gerekçesiyle birçok kapalı otoparka girişlerine izin verilmeyen  LPG’li (likit petrol gaz) araçların Atatürk Havalimanı’ndaki kapalı otoparka rahatça park edebilmeleri tartışma yarattı. Güvenlik seviyesi yüksek bazı markaların dışında LPG’li araçların kapalı otoparklara girişlerine izin verilmiyor. Ancak bu konuda kesin bir talimat bulunmuyor. 

Mevzuattaki boşluğa rağmen özellikle büyük bazı alışveriş merkezlerinde marka ayrımı gözetilmeksizin bütün LPG’li araçların otoparklara girişine izin verilmiyor. Söz konusu kapalı otoparkların girişinde bulunan güvenlik görevlileri bagaj kontrolü yaparak tespit ettikleri LPG’li araçları içeri almıyor.

Ancak Türkiye’nin en büyük kapalı otoparklarından biri olan Atatürk Havalimanı Otoparkı girişinde hiçbir araç LPG kontrolüne tabi tutulmuyor. Sayısız LPG’li araç rahatlıkla otoparka giriş yapabiliyor. Binlerce aracın park ettiği otoparkta LPG’li araçların bulunması tepkiye neden olurken konuyla ilgili olarak TAV’ın nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor.

Türkiye’de kaçak montaj işlemi gerçekleştirilen araçların tamamı, bu işlem ruhsatlarına işlenmediği için tehlike oluşturuyor. Patlama tehlikesi taşıyan bu tür araçlar, kapalı otoparkta tespit edilse bile herhangi bir ceza uygulanamıyor. Otoparkın havalandırma sisteminin standart dışı olması halinde ise bu şekildeki araçların gaz sızıntısı halinde patlama tehlikesi artıyor.

LPG

LPG

LPG

LPG

LPG

AHL'DE GİZLİ TEHLİKE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Theater ~ 16 yıl önce
Şenlik rumuzlu arkadaş sayesinde burası Şenlik yerine dönüşecek.Yahu otopark kapalı değil diyoruz siz halen neyin peşindesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şenlik ~ 16 yıl önce
rezalet vede skandal...+ tavın para hırsı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
cama yazmamış ama mavi 3 te duruyor genelde ilgilenenlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medjai ~ 16 yıl önce
yaa theater ben de merak ettım bu polonun fıyatını:) barı kacıncı katta oldugunu soyleselerdı de gıdıp baksaydık:) ben de aırporter a katılıyorum, otopark yanlardan acık oldugu ıcın havalandırması gayet ıyı ve son sıstem lpglerde patlama ya da kacak rıskı cook az. ama sakınca olur dıye bır dusunce varsa, en ust kat tamamıyla acıktır, musaıttır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 16 yıl önce
Polo kaçaymış bilen var mı.Açık duvarların resmini yayınlayıp kapalı otoparkta lpg tehlikesinden bahsedildiğine göre bu tezatlıktan alınması gereken başka bir mesaj olmalı.bence haber satılık Polo ile alakalı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
checker... ~ 16 yıl önce
bu konu sadece AHL'ye has değil, izmir ve ankara havaalanı kapalı otoparklarında da LPG'li araç dolu her yer.. burada oluşabilecek bir tehlike geçen senelerdeki AHL yangını gibi bir durumu yeniden yaşatabilir. çok titiz davranılması gerekiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporter ~ 16 yıl önce
daha önce konuyu detaylı anlattığım bir yorum göndermiştim, ama sanırım biraz uzun bulunduğu için yayınlanmadı. bari şunu yineleyeyim dedim. ''AHL OTOPARKI KAPALI OTOPARK DEĞİL'' yeterli havalanmayı sağlayacak şekilde yan duvarları açık bırakılmış çok akıllıca bir proje uyguklanmış, yani LPG li araçların bir sorun oluşturması mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 16 yıl önce
Neden LPG li araclar tehlikeli bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 16 yıl önce
Keşke kontrol edilse. Ama hangi birini kontrol edeceksin. Allah kolaylık versin TAV çalışanlarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000