07 Mart 2015, Cumartesi 08:15:17

AHL'DE DOĞUM YAPTI

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda aktarmalı uçağını bekleyen 7 aylık hamile Diouf Gansiry, bir anda sancılanarak bir erkek çocuk dünyaya getirdi.
  • Hem saçını günah diye örterler, hemde her fotoğraf karesinde görünmekten kaçınacak tedbiri almazlar. Eee, biz senin bayan olduğunu, saçının, başının, elinin, yüzünün, kaşının, gözünün ve buraya yazamayacağımız daha çok uzvunun olduğunu bilmiyormuyuz. Uzaydan gelmedin ya, sen de insanoğlunun dişi cinsiyetisin. Madem namahrem diyor, vücudunun kıllı kısımlarını örtüyorsun, diğer yerlerin namahrem değilmi? Gir evine, görünme kimseye, ne işin var günde binlerce insanın gelip geçtiği, gözler önündeki yerlerde. Anlamakta gerçekten zorlanıyoruz şu kafayı gözü ET filmindeki yaratığı saklamak için örtülmesi gibi giyinen örtülüleri. Dikkatlerden kaçamıyorsunuz ki. Hayal dünyası malzemesi yapmayın kendinizi. Değiştirin bu kafayı. Bunun dinle imanla, inançla alakası yok. Altı üstü bez parçadı. Dondan da daha kutsal değil.
  • Çok güzel bir olay ancak merakımız bu hamile yolcuyu tüm kuralların aksine geldiği yerden uçağa alan havayolu şirketine. Bir de aktarmalı imiş. Bakın bu konuda kural diyor ki 28 hafta yani 7 aylık hamilelik üstü doktor raporu istenir. Bunun sebebi yolculuk esnasında doğum gerçekleşmeyeceğine emin olmak için. Konu havayolunun kendini kurtarması için değil, yolcunun mağdur olmaması için. Eğer havayolu doktor raporuna istinaden bu yolcuyu kabul ettiyse hiç kimse o havayolundan bu durumun tazmini isteyemez. Olan bu yolcuya evinden uzak diyarlarda doğum yapmak durumunda kaldığı için çekeceği çile nedeni ile olur. Birazcık duyarlılık bekliyoruz bu şirketlerden. Para kazanacaklar diye insanları karşı karşıya koydukları hale bakın. Ama pardon bu ülkede kadınlar katlediliyordu değil mi? Havaalanında doğum yaptıysa n'olmuş ki diye düşünenlerde olur şimdi. Hatta bunu çok matrak görenler bile vardır... Bu arada tüm hanımların kadınlar günü kutlu olsun.
  • Portclinic Ekibini tebrik ediyorum. Olmasalardı ne olurdu acaba?
  • Dubai-dakar yolcusu istanbul aktarmali thy ile ucuyor. Cok guzel bir sey...
  • Doğum bir süreçtir,başlar ve biter.Allah anali babali büyütsün.
  • Zeytin gozlu, TC vatandasimiz oldu, hayirli olsun. Adini Istanbul koyarlarmi acaba?
  • Güzel bir haber. Aklıma şu soru geldi; Bu çocuk ve annesi Türk vatandaşlığı alabiliyor mu?
  • Kimliğinde doğum yeri AHL yazar artık

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda aktarmalı uçağını bekleyen 7 aylık hamile Diouf Gansiry, bir anda sancılanarak bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle dün Dubai’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen ve transit olarak Senegal’in başkenti Dakar’a gidecek 28 yaşındaki Diouf Gansiry uçağının kalkış saatini beklemeye başladı. Dış hatlar terminalindeki 216 numaralı salonda beklemeye başlayan ve 7 aylık hamile olan Gansiry doğum sancıları tuttu. Terminal işletmeci firması TAV’ın görevli memurlarının durumdan haberdar olması üzerine Gansiry hemen havalimanı kliniğine kaldırıldı.

Gansiry burada bir erkek çocuk dünyaya getirdi ve yapılan işlemlerin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hamile yolcular 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar kendi doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporla seyahat edebiliyor. 36 hafta ve sonrasında ise doktor raporu olsa dahi hamile yolcuların seyahatine izin verilmiyor.



AHL'DE DOĞUM YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Namahrem ~ 9 yıl önce
Hem saçını günah diye örterler, hemde her fotoğraf karesinde görünmekten kaçınacak tedbiri almazlar. Eee, biz senin bayan olduğunu, saçının, başının, elinin, yüzünün, kaşının, gözünün ve buraya yazamayacağımız daha çok uzvunun olduğunu bilmiyormuyuz. Uzaydan gelmedin ya, sen de insanoğlunun dişi cinsiyetisin. Madem namahrem diyor, vücudunun kıllı kısımlarını örtüyorsun, diğer yerlerin namahrem değilmi? Gir evine, görünme kimseye, ne işin var günde binlerce insanın gelip geçtiği, gözler önündeki yerlerde. Anlamakta gerçekten zorlanıyoruz şu kafayı gözü ET filmindeki yaratığı saklamak için örtülmesi gibi giyinen örtülüleri. Dikkatlerden kaçamıyorsunuz ki. Hayal dünyası malzemesi yapmayın kendinizi. Değiştirin bu kafayı. Bunun dinle imanla, inançla alakası yok. Altı üstü bez parçadı. Dondan da daha kutsal değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 9 yıl önce
Çok güzel bir olay ancak merakımız bu hamile yolcuyu tüm kuralların aksine geldiği yerden uçağa alan havayolu şirketine. Bir de aktarmalı imiş. Bakın bu konuda kural diyor ki 28 hafta yani 7 aylık hamilelik üstü doktor raporu istenir. Bunun sebebi yolculuk esnasında doğum gerçekleşmeyeceğine emin olmak için. Konu havayolunun kendini kurtarması için değil, yolcunun mağdur olmaması için. Eğer havayolu doktor raporuna istinaden bu yolcuyu kabul ettiyse hiç kimse o havayolundan bu durumun tazmini isteyemez. Olan bu yolcuya evinden uzak diyarlarda doğum yapmak durumunda kaldığı için çekeceği çile nedeni ile olur. Birazcık duyarlılık bekliyoruz bu şirketlerden. Para kazanacaklar diye insanları karşı karşıya koydukları hale bakın. Ama pardon bu ülkede kadınlar katlediliyordu değil mi? Havaalanında doğum yaptıysa n'olmuş ki diye düşünenlerde olur şimdi. Hatta bunu çok matrak görenler bile vardır... Bu arada tüm hanımların kadınlar günü kutlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Portclinic Ekibini tebrik ediyorum. Olmasalardı ne olurdu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dubai-dakar yolcusu istanbul aktarmali thy ile ucuyor. Cok guzel bir sey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cokoprens ~ 9 yıl önce
Doğum bir süreçtir,başlar ve biter.Allah anali babali büyütsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Vatandas ~ 9 yıl önce
Zeytin gozlu, TC vatandasimiz oldu, hayirli olsun. Adini Istanbul koyarlarmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tnc ~ 9 yıl önce
Yasalara göre Türkiye'de doğan yabancı uyruklu anne-babaya sahip biri Türk vatandaşlığı kazanmaz. (İstisnai olarak; Çocuğun Türkiye'de doğmasından dolayı ebeveylerinin ülkeleri vatandaşlık vermiyorsa, o zaman Türk vatandaşlığı kazanabilir.) Sadece bilgilendirmek istedim. :) Yoksa renkli hoş birşey, sağlıklı büyümesi dileğiyle İstanbul doğumlu bebek :)
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güzel bir haber. Aklıma şu soru geldi; Bu çocuk ve annesi Türk vatandaşlığı alabiliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 9 yıl önce
Maalesef hayir. Turkiye'de yabanci aileden doganlara TC vatandasligi otomatik olarak verilmiyor.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kimliğinde doğum yeri AHL yazar artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000