27 Ocak 2012, Cuma 12:01:58

AHL'DE DE-ICING ZAMANI...

Atatürk Havalimanı'nda uçaklara de-icing işlemi uygulanarak olası buzlanmaya karşı tedbir alınıyor...
  • Burdakı yorumlara gulsemmı aglasammı bılemedım bı kabın memuru olarak benı guldurdunuz ve bu kadar sıg dusuncelerınızle uzdunuz ucaga alkolle yıkandıgı ıcın bınmeyen zıhnıyet peygamber efendımız de butun seferlerını yolculuklarını yuruyerek yapmıs bu sebeple sen otobusede bınme alim allah alkolludur sofor bu yuzden tabana kuvvet ayrıca saudıa nın ucaklarıda bu ıslemlerden gecmektedır umreye hacca yakınlarını gonderenler bu yuzden hala bu dusuncedeysenız yakınlarınızıda deveye yukleyın hacca cumbur cemaat gıdersınız....
  • herkese ayrı ayrı teşekkurler,hem keyiflendim hem bilgilendim.
  • yorumları okudukça cumartesi sabahım neşelendi aziz turk milletinin daha ileri görüşlü olacağına daha geriye gidişine tanık olmak durmak yol yola devam
  • alkole gerek yok iki kulhü bir elham okuyun allaha sığının hristiyanlarda alkolle kutsuyor çucuklarını siz topluca kutsuyorsunuz munafıklar:)
  • Sanki üzüm suyu ile yıkanıyor bu uçaklar glikoz şekerin bir türüdür. Bileşimin adı GLiKOL (CLYCOL)
  • TGS 'de görev alan arkadaşlara kazasız belasız bir kış dönemi geçirmelerini dilerim..
  • Ben bu konuyu basbakanimiza kadar tasiyacagim, o durust bir adam, kesin bir cozum bulacaktir. Baska bir musluman ulkede gormedim ben boyle bir uygulama, alkolle ucak mi yikanirmis? Surda umreye giden yavrularimizi alkolle yikanan ucaga bindirmeye kac annenin kac muminin yuregi elverir soyler misiniz bana?
  • sen ciddimisin eger oyleyse birsey demiyecegim allah bazisina vermez cunku .yok espiri ise o zaman guzelmis
  • Soru diye yazana: Arkadaşım elbette içebilirsin. Enerji içeceği ile hatta camsil ile bile karıştırıp içebilirsin. Ama tek dikkat edeceğin konu gaz yapmamak. GAz yaparsan seni JAponya dan toplarlar Mazallah. Alkolle yıkanıyorsa binmem diyenlere: Müsterih olun. Biz pilotlar ön tarafta bir çanağa işiyoruz. Bu çişi bir miktar suyla karıştırıp tazyikli olarak uçağa sıkıyorlar. Biraz amonyak kokabilir. Ama idare edin. Alkol değil. Gönül rahatlığıyla koklayabilirsiniz. Abdestinizi de bozmaz. Rahat rahat uçun. Allah hepinize akıl fikir versin. Başka dileğim yoktur.
  • Yok sormuyoruz. Dünyada bir akıllı sen varsın. Biz eşantiyondan uçuyoruz. Sen olmasan ne yapardık? Gel de uçaklara danışmanlık yap. Kendin gibi birkaç akıllı daha bul.... Şuraya yorum yazmış olmak için yazan; 3 kuruşluk bilgisiyle 100 lerce gereksiz insan.... Pes yahu...
Atatürk Havalimanı apronunda uçaklara soğuk hava ve olumsuz hava koşulları nedeniyle de-icing adı verilen işlem uygulanıyor. Alkol ve glikoz karışımı oluşan sıvıyı uçaklara püskürten yer işletme şirketlerinin forklift araçları, uçakların olası buzlanma vakasına önlem alıyor.
 
Kanatlar ve gövde üzerindeki gizli buzlanmayı çözen alkol ve glikoz karışımı sıvı, sefere gidecek uçağa forklift üzerindeki operatör tarafından püskürtülüyor. Bu işlemle, uçağın özellikle kanat, motor, kuyruk ve gövdesi buzlanmanın olumsuz etkilerinden korunuyor. 
 
İstanbul'da özellikle dün gece etkisini artıran ve hala -1 ila -2 arasında olan soğuk hava ve kar nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklara da bugün de-icing işlemi uygulandı. De-Icing işlemi yapılan uçaklar daha sonra sefere çıkmak üzere pistin yolunu tuttu.





















©AirportHaber 
AHL'DE DE-ICING ZAMANI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 12 yıl önce
Burdakı yorumlara gulsemmı aglasammı bılemedım bı kabın memuru olarak benı guldurdunuz ve bu kadar sıg dusuncelerınızle uzdunuz ucaga alkolle yıkandıgı ıcın bınmeyen zıhnıyet peygamber efendımız de butun seferlerını yolculuklarını yuruyerek yapmıs bu sebeple sen otobusede bınme alim allah alkolludur sofor bu yuzden tabana kuvvet ayrıca saudıa nın ucaklarıda bu ıslemlerden gecmektedır umreye hacca yakınlarını gonderenler bu yuzden hala bu dusuncedeysenız yakınlarınızıda deveye yukleyın hacca cumbur cemaat gıdersınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
herkese ayrı ayrı teşekkurler,hem keyiflendim hem bilgilendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumları okudukça cumartesi sabahım neşelendi aziz turk milletinin daha ileri görüşlü olacağına daha geriye gidişine tanık olmak durmak yol yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
alkole gerek yok iki kulhü bir elham okuyun allaha sığının hristiyanlarda alkolle kutsuyor çucuklarını siz topluca kutsuyorsunuz munafıklar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sanki üzüm suyu ile yıkanıyor bu uçaklar glikoz şekerin bir türüdür. Bileşimin adı GLiKOL (CLYCOL)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TGS 'de görev alan arkadaşlara kazasız belasız bir kış dönemi geçirmelerini dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben bu konuyu basbakanimiza kadar tasiyacagim, o durust bir adam, kesin bir cozum bulacaktir. Baska bir musluman ulkede gormedim ben boyle bir uygulama, alkolle ucak mi yikanirmis? Surda umreye giden yavrularimizi alkolle yikanan ucaga bindirmeye kac annenin kac muminin yuregi elverir soyler misiniz bana?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen ciddimisin eger oyleyse birsey demiyecegim allah bazisina vermez cunku .yok espiri ise o zaman guzelmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Soru diye yazana: Arkadaşım elbette içebilirsin. Enerji içeceği ile hatta camsil ile bile karıştırıp içebilirsin. Ama tek dikkat edeceğin konu gaz yapmamak. GAz yaparsan seni JAponya dan toplarlar Mazallah. Alkolle yıkanıyorsa binmem diyenlere: Müsterih olun. Biz pilotlar ön tarafta bir çanağa işiyoruz. Bu çişi bir miktar suyla karıştırıp tazyikli olarak uçağa sıkıyorlar. Biraz amonyak kokabilir. Ama idare edin. Alkol değil. Gönül rahatlığıyla koklayabilirsiniz. Abdestinizi de bozmaz. Rahat rahat uçun. Allah hepinize akıl fikir versin. Başka dileğim yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yok sormuyoruz. Dünyada bir akıllı sen varsın. Biz eşantiyondan uçuyoruz. Sen olmasan ne yapardık? Gel de uçaklara danışmanlık yap. Kendin gibi birkaç akıllı daha bul.... Şuraya yorum yazmış olmak için yazan; 3 kuruşluk bilgisiyle 100 lerce gereksiz insan.... Pes yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000