05 Ekim 2011, Çarşamba 08:11:49

AHL'DE CEZALAR EL YAKIYOR...

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapılarından olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Türkiye'nin en ağır trafik kulları uygulanırken, araç sürücülerine uygulanan trafik cezaları 50 ile 5000 bin dolar arasında değişiyor...
  • AHL 'DE YAPILAN UYARILAR TAMAMEN İYİ NİYETLİDİR AMA KİŞİNİN KENDİNE SAYGISI YOKSA BAŞKASINADA OLMAZ .BİZYERENLER GÜNÜNDE CEZA ALIP KUYRUK ACISI OLANLARDIR DEMEKKİ AZ YAPMIŞIZ DEMEKKİ İYİ NİYET KULLANMIŞIZ. FİRMALARI; BU İNSANLARI İÇİNİZDE NASIL BARINDIRIYYORSUNUZ'Kİ
  • DISARDA ARAC KULLANAMIYACAK KADAR ACIZ İNSANLAR TGS VE CELEBİ DE SÖFORLUK YAPSIN SONRADA DOCO SUNU VERİYO YOK DOCO YA CEZA KESİLMİYO DİYE KONUŞŞUN .AYIP BÖYLE LAFLAR ZORUNUZU GİDEN BİRSEYMİ VAR AYRICA APRONDA EN FAZLA CEZA ÖDEYEN ŞİRKET DOCO ÇALIŞANLARIDIR.
  • Evet gerektiğinde 280 le de gider dedim ama denildiği gibi kantine giderken değil görev icre ederken. Zaten bizlerde o arkadaşların görevlerini düzgün yapmaları, şirket ayırımı yapmamaları,(fındık,fıstığa tav olanları temizlemeye çalışıyoruz ve temizleneceklerde) adam gibi çalışmaları için uğraşıyoruz.
  • o gerektiğinde 180 de 280 de yapar diyen arkadaş sen hiç bu araçların bırak 25i 40 50 ile gittiğini gördün mü ? allah için yeminle söyle. görev zamanı evet 200 de bassın . ama her zaman böyleler . hep mi hızlı gitmeleri gerekiyor. kaç kere gördün dur yazısında durup trafiği seyreden arkalarından giden bir doblo. azcık gerçekci ol ya bu kurumda çalıştıgın belli . kantine giderken bile 100le gittiğinizi siz de biliyorsunuz .. çıkmışlar bir de airporthabere reklamlarının yaptırıyorlar.
  • Do & Co ve TGS en tehlikeli şirketler. Bunları gördüğünüzde sağa çekip bekleyin geçsinler. Yoksa sizi harcarlar.
  • bu sıkı denetımlerden olsa gerek apron trafıgı ıstanbul trafıgını aratmıyor, herkes trafık magandası ordada zaten kazalardan anlasılmıyormu
  • TGS KADAR KAFANIZA TAŞ DÜŞSÜN
  • en kıyak şirkette do co nerde sıkıştı yada dhm çevirdi iki fındık bir meyve suyu işlem tamam dhmi dekiler ne zaman çekse çeviriyorlar hemen bir tane ......
  • Apron trafik görevini yapmakta malesef çok vasat kalıyor. Verdikleri eğitim ve 70 alınan bir sınav.Ama tüm eğitim orda kalıyor. Öncelikle Yayalar taksiyolunda karşıya geçiyor, Kontröllü geçişlerde ise araç trafiği tam bir muamma. beklemede iken 2 ci hatta 3 cü şeridi yapanlar, fırlamalık yaparak hemen uçağın arkasından öndekileri sollayıp geçenler var. Servis araçları yol çizgilerine uymuyor, kargo terminalinde küçük araçlar terör estiriyor. her yere yola bile kargo bırakıyor. Follow me ve emniyet avantajını kullanıp aşırı sürat yapıyor. yetkilileri göreve davet ediyorum. Verdikleri güzel eğitimi ve sınavı, apronda harfiyen uygulatmaları gerek. Buda biraz ceza ile duyarlı hale getirilerek öğretilir bence.
  • 1. Apr.Trf.Yetkili Devrim AKMAZ değil adı geçen sadece memur, herhangi bir sıfatla açıklama yapamaz. 2. Yaptıkları işin reklamını yapmasınlar zaten görevleri. 3. Şapkadan tavşan çıkarmıyacaklar sadece görevlerini yapacaklar fazlasını değil... 4. Diğer yorumlardaki gibi şirket ayırımı yapmıyacaklar. 5. Bilmeyenlere Apr.Trf. Araçları gerekirse 180 değil 280 yapar karıştırılmasın.
Her gün yüzlerce uçağın iniş- kalkış yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda şehir içi trafiği aratmayan bir yoğunluk yaşanıyor. Uçaklara kargo ve yolcu taşıyan araçlar, yakıt tankerleri, merdiven araçları derken binlerce araç aynı anda apronda bir yerden bir yere yetişmeye çalışıyor. Zaman çok önemli çünkü en ufak bir aksaklık günde 900 uçağa hizmet veren operasyonun tamamını sekteye uğratabiliyor. Apronda bagaj taşıyan araçlar zaman zaman park veya seyir halindeki uçaklara çarpabiliyor.

Bu tür kazalarda yakıt aprona boşaldığı durumlarda liman saatlerce uçak trafiğine kapalı tutuluyor. Bütün bu aksiliklerin havalimanı otoritesine verdiği zarar milyon dolarları buluyor. Bütün bu keşmekeşi önlemek için tıpkı karayolunda olduğu gibi havalimanında da çok sıkı bir trafik denetimini zorunlu kılıyor. Bu denetlemelerde hata yapan sürücülere 50 ile 5 bin dolar arası ceza kesiliyor.

Bu amaçla kurulan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Apron Devriyeleri muhtemel bir kazaya mahal vermemek için sıkı bir denetim uyguluyor. Gün boyunca gerçekleştirilen takiplerde, Atatürk Havalimanı apronunda faaliyet gösteren çeşitli firmalara ait araçların içerisinde mutlaka bulunması gereken söndürme tüpü, işaretleyici, trafik levhalarının olup olmadığını kontrol ediliyor. Bunun yanı sıra sürücülerinin ehliyetleri, özel sertifikalı araçlarla ilgili belgeleri ve apronda hız limitine uyup uymadıkları titizlikle kontrol ediliyor.
 
Aprondaki araç trafiğinin daha güvenli işlemesi için ve uçakların hareketlerini daha rahat ve güvenli bir şekilde devam ettirebilmesi için hayati derecede önemli olan bu kontroller de, uyulması gereken kullara uymayan sürücülere ağır cezalar kesiliyor. İhmal ve kusurların büyüklüğüne göre 50 dolar ile 5 bin dolara arası cezalar kesiliyor. Para cezalarına karşın aynı olumsuz davranışları tekrar eden sürücülerin havalimanında görev yapması için kendisine verilen apron terminal kartları iade edilmemek üzere geri alınıyor.
 
DHMİ İstanbul Atatürk Havalimanı Apron Trafik Kontrol yetkilisi Devrim Akmaz, uçakların havalimanındaki hareketlerini daha güvenli yapmaları adına, bütün firmaların araçlarının kontrolünü yaptıklarını ifade ederek, "Bu hizmetimiz, haftanın 7 günü 24 saat şeklinde olan bir hizmettir. Apron da 25 km bir hız sınırı vardır. Bu normal şartlar bir karayolunun hız sınırından çok düşük, ancak havalimanının güvenliği için makul bir hız limitidir. Apron da hız sınırını geçenler için, yönerge gereği çeşitli cezalar uygulanıyor.

Bu işlemler, 50 dolardan başlayıp, bin dolara, hatta 5 bin dolara kadar çıkabiliyor. Yönetmeliğe göre bir yıl içerisinde 3 kere, veya yılına bakılmaksızın toplamda 5 kere hız sınırını ihlal edenlere bir daha apron terminal kartı verilmiyor. Burada araçların hız limitlerini kontrol ediyoruz. Apron terminal kartları veya araç kullanma belgelerinin olup olmamasına bakıyoruz. Kullandıkları özel sertifikalı araçlar ile ilgili gerekli belgelerinin olup olmadığına bakıyoruz. Araçlarda söndürme tüpü,
işaretleyici gibi levhalarının olup olmadığına kontrol ediyoruz" dedi.

Öte yandan, Atatürk Havalimanı apronun da araç kullanabilmek için, ehliyet yeterli değil. DHMİ yetkilileri tarafından apronda araç kullanacak sürücü adaylarına verilen kurslardan 70 ve üzeri not alması gerekiyor. Bu kurslarda iki kez başarısız olanlara apron ehliyeti verilmiyor ve bu kişiler bir daha kursa giremiyor.

AHL'DE CEZALAR EL YAKIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
AHL 'DE YAPILAN UYARILAR TAMAMEN İYİ NİYETLİDİR AMA KİŞİNİN KENDİNE SAYGISI YOKSA BAŞKASINADA OLMAZ .BİZYERENLER GÜNÜNDE CEZA ALIP KUYRUK ACISI OLANLARDIR DEMEKKİ AZ YAPMIŞIZ DEMEKKİ İYİ NİYET KULLANMIŞIZ. FİRMALARI; BU İNSANLARI İÇİNİZDE NASIL BARINDIRIYYORSUNUZ'Kİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DISARDA ARAC KULLANAMIYACAK KADAR ACIZ İNSANLAR TGS VE CELEBİ DE SÖFORLUK YAPSIN SONRADA DOCO SUNU VERİYO YOK DOCO YA CEZA KESİLMİYO DİYE KONUŞŞUN .AYIP BÖYLE LAFLAR ZORUNUZU GİDEN BİRSEYMİ VAR AYRICA APRONDA EN FAZLA CEZA ÖDEYEN ŞİRKET DOCO ÇALIŞANLARIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet gerektiğinde 280 le de gider dedim ama denildiği gibi kantine giderken değil görev icre ederken. Zaten bizlerde o arkadaşların görevlerini düzgün yapmaları, şirket ayırımı yapmamaları,(fındık,fıstığa tav olanları temizlemeye çalışıyoruz ve temizleneceklerde) adam gibi çalışmaları için uğraşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o gerektiğinde 180 de 280 de yapar diyen arkadaş sen hiç bu araçların bırak 25i 40 50 ile gittiğini gördün mü ? allah için yeminle söyle. görev zamanı evet 200 de bassın . ama her zaman böyleler . hep mi hızlı gitmeleri gerekiyor. kaç kere gördün dur yazısında durup trafiği seyreden arkalarından giden bir doblo. azcık gerçekci ol ya bu kurumda çalıştıgın belli . kantine giderken bile 100le gittiğinizi siz de biliyorsunuz .. çıkmışlar bir de airporthabere reklamlarının yaptırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Do & Co ve TGS en tehlikeli şirketler. Bunları gördüğünüzde sağa çekip bekleyin geçsinler. Yoksa sizi harcarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu sıkı denetımlerden olsa gerek apron trafıgı ıstanbul trafıgını aratmıyor, herkes trafık magandası ordada zaten kazalardan anlasılmıyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TGS KADAR KAFANIZA TAŞ DÜŞSÜN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en kıyak şirkette do co nerde sıkıştı yada dhm çevirdi iki fındık bir meyve suyu işlem tamam dhmi dekiler ne zaman çekse çeviriyorlar hemen bir tane ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Apron trafik görevini yapmakta malesef çok vasat kalıyor. Verdikleri eğitim ve 70 alınan bir sınav.Ama tüm eğitim orda kalıyor. Öncelikle Yayalar taksiyolunda karşıya geçiyor, Kontröllü geçişlerde ise araç trafiği tam bir muamma. beklemede iken 2 ci hatta 3 cü şeridi yapanlar, fırlamalık yaparak hemen uçağın arkasından öndekileri sollayıp geçenler var. Servis araçları yol çizgilerine uymuyor, kargo terminalinde küçük araçlar terör estiriyor. her yere yola bile kargo bırakıyor. Follow me ve emniyet avantajını kullanıp aşırı sürat yapıyor. yetkilileri göreve davet ediyorum. Verdikleri güzel eğitimi ve sınavı, apronda harfiyen uygulatmaları gerek. Buda biraz ceza ile duyarlı hale getirilerek öğretilir bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. Apr.Trf.Yetkili Devrim AKMAZ değil adı geçen sadece memur, herhangi bir sıfatla açıklama yapamaz. 2. Yaptıkları işin reklamını yapmasınlar zaten görevleri. 3. Şapkadan tavşan çıkarmıyacaklar sadece görevlerini yapacaklar fazlasını değil... 4. Diğer yorumlardaki gibi şirket ayırımı yapmıyacaklar. 5. Bilmeyenlere Apr.Trf. Araçları gerekirse 180 değil 280 yapar karıştırılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000