26 Mart 2015, Perşembe 13:25:36

AHL'DE BİR DRONE VAKASI DAHA

Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yine bir uzaktan kumandalı kameralı helikopter(drone) uçurma daha yaşandı.
  • Arkadaslar,herseyde oldugu gibi Turk milleti bu iside sapittirdi,yahu keyif alinacak,bircok yaraticilik imkani olan bu hos hobby yi bile sorun haline getirdik,arkadaslar bu Drone olayina fazlasiyle hassas davranmak gerekir,sorumlu bir sekilde,ikinci,ucuncu sahislarin mahremiyet ve ozel yasam alanlarina girmeden,guvenlik ve kamu alanlari dikkate alinarak,ucmak lazim,aksi taktirde,3-5 sorumsuz sebebi ile bu guzelim teknoloji yasaklanacak,veya kisitlanacak,gercekten iyi niyetli ucurmak isteyenler zor durumda kalacak,lutfen her durumda,her zaman karsinizdakininde yerine kendinizi koymayi unutmayin,kim caminin onunde veya catisinda veya ozel mulkunde bir ucan kamera ister? Cok daha dikkatli arkadaslar...
  • Bir Oerlikon veya bir Snipper bu olayı halleder. Derhal Drone lar kontrollü bir şekilde vurulmalı, ya da uçuran sahipleri. Bak bakalım bir daha uçuruyorlar mı. Sonra Taksim de 3 tanesini sallandırmaya geçeceğiz. Şaka olarak yazdım ama, ATC ile koordineli olarak, tehlike yaratan bu oyuncakların havada imhası, sorumlunun bulunarak ağır şekilde hapis ile cezalandırılması haricinde birçözüm göremiyorum. Bunlara azıcık plastik patlayıcı yükleyerek uçak motoruna yutturulması bir faciaya neden olabilir, kaldıki patlayıcı yüklemeye bile gerek yok.
  • Sonucta bu dronlar belli bir mhz den yayılan sinyallerle kontrol edilen cihazlar, ILS hattının 2 derece altına ve ustune 30-40 derece sağına soluna bloke edici sinyal vererek bunlardan kurtulun. Bunca insanın hayatını bir kaç geri zekanın eline bırakmayın.
  • Kuşlar oraya fiemek serveat ama uzaktan kumdalu helikoğter neden yasak anlamıyorum
  • Moda oldu bu be ya nasıl önlem alacaklarsa alsınlar artık bu kadar zormu.
  • Birgün Allah korusun bir drone FOD olunca bu işin boyutunu cümbür cemaat akıllanacağız daha değil ama birkaç milyon dolarlık zarar gelsin veya birkaç can gitsin.Bizim akıllanma sistemi bu
  • Arkadaşları bırakın uçursunlar, ne güzel eğleniyorlar işte. Şehir eşkiyadan geçilmiyor, siz RC aygıtların peşindesiniz. Ne oldu ?; Pazar günü bütün metrobüslerde pkk bayraklı, eşarplı, bileklikli ve flamalı koyun sürüleri vardı. Onlara neden tepki göstermiyorsunuz ?
  • DEvlet drone ucurma pisti yaptida mi ucurmadilar??
  • En ağır suçtan yargilanmalilar. Bir kontrolor olarak söylüyorum kuleden maalesef secmek cok zor bunları tel civarinda nobet tutan arkadaslari bilgilendirmek lazi
  • Kus ucarda dron ucamaz mi?

Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yine bir uzaktan kumandalı kameralı helikopter(drone) uçurma daha yaşandı.

Çarşamba günü Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir uçağın pilotu, uçakların iniş yaklaşma hattında uçurulan, görüntü alan uzaktan kumandalı bir drone görünce durumu, Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi’ne bildirdi. Drone gören pilotun uyarısı üzerine ilgililer harekete geçerken, yetkililer durumu polise haber verdi. Polis, drone uçuran kişiyi ve cihazın nereden uçurulduğuyla ilgili arama çalışmalarına başlarken, pilotun konuyla ilgili kuleye bilgi vermesinin ses kayıtları da ortaya çıktı.

Pilot, "Piste göre bir mil pist uzantısı tam yaklaşma hattı 250 ile 300 feet arasında bir tane uzaktan kumandalı fotoğraf çeken cihaz var" şeklinde kule görevlisine bilgilendirmede bulundu. Daha önce de Atatürk Havalimanı üzerinde insansız hava aracı ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü video paylaşım sitesi Youtube’a yükleyen bir kişi hakkında, uçuş emniyetini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle hukuki süreç başlatılmıştı.

AHL'DE BİR DRONE VAKASI DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Drone ~ 9 yıl önce
Arkadaslar,herseyde oldugu gibi Turk milleti bu iside sapittirdi,yahu keyif alinacak,bircok yaraticilik imkani olan bu hos hobby yi bile sorun haline getirdik,arkadaslar bu Drone olayina fazlasiyle hassas davranmak gerekir,sorumlu bir sekilde,ikinci,ucuncu sahislarin mahremiyet ve ozel yasam alanlarina girmeden,guvenlik ve kamu alanlari dikkate alinarak,ucmak lazim,aksi taktirde,3-5 sorumsuz sebebi ile bu guzelim teknoloji yasaklanacak,veya kisitlanacak,gercekten iyi niyetli ucurmak isteyenler zor durumda kalacak,lutfen her durumda,her zaman karsinizdakininde yerine kendinizi koymayi unutmayin,kim caminin onunde veya catisinda veya ozel mulkunde bir ucan kamera ister? Cok daha dikkatli arkadaslar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 9 yıl önce
Bir Oerlikon veya bir Snipper bu olayı halleder. Derhal Drone lar kontrollü bir şekilde vurulmalı, ya da uçuran sahipleri. Bak bakalım bir daha uçuruyorlar mı. Sonra Taksim de 3 tanesini sallandırmaya geçeceğiz. Şaka olarak yazdım ama, ATC ile koordineli olarak, tehlike yaratan bu oyuncakların havada imhası, sorumlunun bulunarak ağır şekilde hapis ile cezalandırılması haricinde birçözüm göremiyorum. Bunlara azıcık plastik patlayıcı yükleyerek uçak motoruna yutturulması bir faciaya neden olabilir, kaldıki patlayıcı yüklemeye bile gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sonucta bu dronlar belli bir mhz den yayılan sinyallerle kontrol edilen cihazlar, ILS hattının 2 derece altına ve ustune 30-40 derece sağına soluna bloke edici sinyal vererek bunlardan kurtulun. Bunca insanın hayatını bir kaç geri zekanın eline bırakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kuşlar oraya fiemek serveat ama uzaktan kumdalu helikoğter neden yasak anlamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Moda oldu bu be ya nasıl önlem alacaklarsa alsınlar artık bu kadar zormu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birgün ~ 9 yıl önce
Birgün Allah korusun bir drone FOD olunca bu işin boyutunu cümbür cemaat akıllanacağız daha değil ama birkaç milyon dolarlık zarar gelsin veya birkaç can gitsin.Bizim akıllanma sistemi bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsizlere mevzu ~ 9 yıl önce
Arkadaşları bırakın uçursunlar, ne güzel eğleniyorlar işte. Şehir eşkiyadan geçilmiyor, siz RC aygıtların peşindesiniz. Ne oldu ?; Pazar günü bütün metrobüslerde pkk bayraklı, eşarplı, bileklikli ve flamalı koyun sürüleri vardı. Onlara neden tepki göstermiyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
DEvlet drone ucurma pisti yaptida mi ucurmadilar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
En ağır suçtan yargilanmalilar. Bir kontrolor olarak söylüyorum kuleden maalesef secmek cok zor bunları tel civarinda nobet tutan arkadaslari bilgilendirmek lazi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kus ucarda dron ucamaz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EAGLE ~ 9 yıl önce
Yaa siz ne kadar düşüncesizsiniz !!!
kuş ~ 9 yıl önce
Kuşta bile beyin var ama sen de yok
mantikli ~ 9 yıl önce
ne kadar yanlis birsey olsada bu bana mantikli geliyor. yani tamamen bos dusunce degil tabbiki kuslar doganin eseri drone de insanlarin, droneyi durdurmak mumkun ama drone ucmayacaksa kuslar ucar bu kadar basit.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000