26 Kasım 2008, Çarşamba 15:01:37

AHL’de HAVYAR operasyonu!

Atatürk Havalimanı yine ilginç bir kaçakçılık olayına sahne oldu. Moskova’dan İstanbul’a gelen Ermenistan uyruklu bir yolcunun valizinden 23 kilogram havyar çıktı.

Rusya’nın başkenti Moskova’dan İstanbul’a gelen Ermenistan uyruklu bir yolcunun bagajında yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık olarak 106 bin YTL olan 23 kilogram havyar ele geçirildi.

Sky Europe Havayolları’na ait yolcu uçağıyla Moskova’dan İstanbul’a gelen Ermeni asıllı V.A, gümrük kontrolünden geçerken şüpheli hareketleri dikkat çekti. Bunun üzerine gümrük ekipleri V.A’nın valizinde arama yapmak istedi.  Gümrük ekiplerince yapılan detaylı aramada V.A’nın yurda kaçak yollarla 23 kilogram siyah havyar sokmaya çalıştığı belirlendi.

Gözaltına alınan V.A, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildiği ve ele geçirilen havyarların piyasa değerinin yaklaşık olarak 106 bin YTL olduğu öğrenildi.

Dünyanın en pahalı besin maddesi olarak da bilinen havyarın, başta Rusya olmak üzere İran ile Hazar Denizi’ne kıyısı olan Azerbaycan’dan çıkartıldığı biliniyor.

Şifre

AHL’de HAVYAR operasyonu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000