30 Ocak 2015, Cuma 17:50:19

AHL ÜZERİNDE YENİ SKANDAL!

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz olarak uçurulan Air Drone'dan sonra bugün de bir hava aracı daha görüntülendi.
  • Bu tür uygulamaların bir an önce önüne gecılmesı gerekıyor her 1500 tl alana verılen bu tıp araclar ıstıhbarat acıgı olusturmaktadır bunların ızınsız bır sekılde kafalarına gore ucurulan alanlarda tehlıke arz edebılecek durumlar ortaya koymaktan cekınmıyorlar bır kac goruntu ugruna acıl olarak guvenlık zaafı olusturmamak kaydı ıle yasaklanmalıdır.
  • Çözümü hemen bulmuşlar. her türlü belgesi hazır da olsa shgmnin bu hantal yapısı içinde kimse gerekli izni alamayacağı için drone falan da uçuramaz :) Üstelik güzel bir gelir kaynağı, her bir izin için men az 1000 lira alırlar ve köşeyi dönerler
  • bir ara cep telefonu otobüse zarar verir filan diyorlardı... hatta şaka programları bile yapılmıştı... otobüste konuştun otobüs patlayacak filan diye... yaşadık yani bunları... şaka gibi ama... büyük boyutlu araçlar tamam... ama 1 kilodan daha hafif üstelik kuş gibi yoğun bir kütlesi de olmayan uçakla çarpıştığı an parçalara ayrılacak plastikten mamül bir şeyi çok abartıyorsunuz... önlem alınmalı mı evet... ama bu yasakla değil teknik önlemle yapılır... daha büyük bir drone'a yüksek infilakli patlayıcı yüklenerek terör eylemlerinde kullanılabilir... ama maksat terörse zaten rpg-7 roketi ile de uçak vurursunuz... neyse... kimisi diyor ki li-po pili patlar... li-po piller patlamıyor yanıyor en fazla... uçak bagajında daha tehlikeli... yüksek infilakli patlayıcı değil bu! merak etmeyin zarar filan vermez uçağa! netice 1 kg lık plastik şey jet motorunun pallerine zarar vermez... li-po pilin yaratacagı basınç motorun yanma odasındaki basıncın yanında önemsizdir... abartmayın yani...
  • Model uçakla uğraşanlar hapı yuttu. Model uçak uçurmak için shgm den özel izin alacaklar. Güzel memleketim vur deyince öldürüveririz.
  • Bu akşam 23 pist başı hizalarından saat 17:00 civarı arabamla geçerken kırmızı ışıkları yanan güneydoğu istikametinde yaklaşık 200 feetten uçan bir drone gördüm. Aracı yoğun trafikte durdurana kadar gözden kayboldu. Allah korusun rotası iniş hattına çok yakındı. Acilen önlem alınması gerekliliktir. Cpt.
  • Bulutlara ve Havanin kararmak uzere olduguna bakarsak sanki videosunu izledigimiz ayni drone olabilir. Oyleyse demek farkeden birileri varmis.
  • Tamam da bu kadar drone kullanımını kötüleyecek derecede haber yapmak nedir? Bununla ilgili yönetmelikte hazırlanıyor.Panik yok.
  • Biz heryerde goruyoruz almanyada,ama havalanida yasaklamislar! Cunku kokpid camindan iceri gire bilir, ve cami kira bilir. Hemen bulsunlar kim yapmis sa! Kulede olanlar gormuyosa videoda ceken cocuk hemen polizei aramalisin! Ozur dilederim ama bu kadar yeterli!
  • DHMI AV TUFEGI ILE INDIRSE BIR DAHA KIMSE UCURAMAZ, drone UCUZ BIR CIHAZ DEGIL SONUCTA...
  • Bunun Drone olduğunu açıkçası ben de pek düşünmüyorum.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz olarak uçurulan Air Drone'dan sonra bugün bir hava aracı daha görüntülendi.

AirportHaber'in ortaya çıkardığı skandal sonrası yetkililer harekete geçmiş ve drone'u uçuran şahıs hakkında işlem başlatıldığını açıklanmıştı. 

Söz konusu olay henüz sıcaklığını korurken, Atatürk Havalimanı üzerinde yine bir hava aracının uçtuğu tespit edildi. Bir pilot tarafından kaydedilen görüntülerde bir hava aracının Atatürk Havalimanı üzerinden uçtuğu görülüyor.

İşte o görüntüler:



©AirportHaber

AHL ÜZERİNDE YENİ SKANDAL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Giovanni Ozturk ~ 9 yıl önce
Bu tür uygulamaların bir an önce önüne gecılmesı gerekıyor her 1500 tl alana verılen bu tıp araclar ıstıhbarat acıgı olusturmaktadır bunların ızınsız bır sekılde kafalarına gore ucurulan alanlarda tehlıke arz edebılecek durumlar ortaya koymaktan cekınmıyorlar bır kac goruntu ugruna acıl olarak guvenlık zaafı olusturmamak kaydı ıle yasaklanmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 9 yıl önce
Çözümü hemen bulmuşlar. her türlü belgesi hazır da olsa shgmnin bu hantal yapısı içinde kimse gerekli izni alamayacağı için drone falan da uçuramaz :) Üstelik güzel bir gelir kaynağı, her bir izin için men az 1000 lira alırlar ve köşeyi dönerler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drone ~ 9 yıl önce
bir ara cep telefonu otobüse zarar verir filan diyorlardı... hatta şaka programları bile yapılmıştı... otobüste konuştun otobüs patlayacak filan diye... yaşadık yani bunları... şaka gibi ama... büyük boyutlu araçlar tamam... ama 1 kilodan daha hafif üstelik kuş gibi yoğun bir kütlesi de olmayan uçakla çarpıştığı an parçalara ayrılacak plastikten mamül bir şeyi çok abartıyorsunuz... önlem alınmalı mı evet... ama bu yasakla değil teknik önlemle yapılır... daha büyük bir drone'a yüksek infilakli patlayıcı yüklenerek terör eylemlerinde kullanılabilir... ama maksat terörse zaten rpg-7 roketi ile de uçak vurursunuz... neyse... kimisi diyor ki li-po pili patlar... li-po piller patlamıyor yanıyor en fazla... uçak bagajında daha tehlikeli... yüksek infilakli patlayıcı değil bu! merak etmeyin zarar filan vermez uçağa! netice 1 kg lık plastik şey jet motorunun pallerine zarar vermez... li-po pilin yaratacagı basınç motorun yanma odasındaki basıncın yanında önemsizdir... abartmayın yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artik ~ 9 yıl önce
Siz ne cok sey biliyorsunuz oyle? 15500 devir donen bir motorun core'una drone'u birakin sirf pili gitse ve tek bir HPC blade kopsa motorda titanyum yangini cikabilir. Titanyum yangini da motorun firex'leri ile sondurulemiyor. Cehaletinizle sacma sapan yorumlar yapmayin.
ivedik ~ 9 yıl önce
motorun onune izgara taksaniz :)) yorumlar baslamadan hemen saka yaptigimi belirteyim,buna insanlarin neden burada ucurmamasi konusunda bilgilendirmek haricinde onlem alinabileceginigini zannetmiyorum,bizim milletimiz her onlemi asar,gene allaha emanet kelle koltukta zaten her isimiz oyle degil mi?
Aptallık ~ 9 yıl önce
Akıl parayla satılmıyor ki bulup alıp takasın bunlara. Madem o plastik motorun pallerine zarar vermiyor diyorsun, hiç denedin mi de bu aklı veriyorsun. Hudson nehrine inmek zorunda kalan uçağın motorlarına da et, kuş tüyü ve birazcık ta içi hava dolu kemiklerden oluşan kuşlar girdiği zaman kaptan artislik olsun diye piste geri getirmedi değil mi? Öte yandan sen bir jet motorunun milyonlarca dolarlık parasını cebinden ödemek zorunda kalmadığın için bu girişimin sonuçlarını da umursamıyor olmalısın. Zamanında sigara kutusu jelatininden tribün kanatçıkları hasar görerek motoru elden çıkan hava aracını da bilmezsin cahillik mümessili. Bu sebeple acil durum yaşayacak ilk uçakta senin en sevdiklerin olsun diye beddua edeceğim ama başka masumları düşünerek demiyorum. Allah sana Akıl Fikir versin daha ne diyeyim.
atc ~ 9 yıl önce
Model uçakla uğraşanlar hapı yuttu. Model uçak uçurmak için shgm den özel izin alacaklar. Güzel memleketim vur deyince öldürüveririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
kardesim izin falan kimin umrunda.. kimse onla ugrasmaz..
23 pist başı ~ 9 yıl önce
Bu akşam 23 pist başı hizalarından saat 17:00 civarı arabamla geçerken kırmızı ışıkları yanan güneydoğu istikametinde yaklaşık 200 feetten uçan bir drone gördüm. Aracı yoğun trafikte durdurana kadar gözden kayboldu. Allah korusun rotası iniş hattına çok yakındı. Acilen önlem alınması gerekliliktir. Cpt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
Bulutlara ve Havanin kararmak uzere olduguna bakarsak sanki videosunu izledigimiz ayni drone olabilir. Oyleyse demek farkeden birileri varmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tamam da bu kadar drone kullanımını kötüleyecek derecede haber yapmak nedir? Bununla ilgili yönetmelikte hazırlanıyor.Panik yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DRO MU VAR DERD VAR ~ 9 yıl önce
Ay yazık senin dronun da mı var .Aman da buna ne dokunmus haber.Hanimis benim dron pilotum
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biz heryerde goruyoruz almanyada,ama havalanida yasaklamislar! Cunku kokpid camindan iceri gire bilir, ve cami kira bilir. Hemen bulsunlar kim yapmis sa! Kulede olanlar gormuyosa videoda ceken cocuk hemen polizei aramalisin! Ozur dilederim ama bu kadar yeterli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EN GUZELI ~ 9 yıl önce
DHMI AV TUFEGI ILE INDIRSE BIR DAHA KIMSE UCURAMAZ, drone UCUZ BIR CIHAZ DEGIL SONUCTA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
+1 ~ 9 yıl önce
Aynı fikirdeyim, yasak olduğunu bile bile yapıyorlarsa ve (güya) tespit edilemiyorsa engellemek için yapılabilir. (biliyorum drone yasak değil, ama git başka yerde uçur o bölgede yasak işte)
-1 ~ 9 yıl önce
burasi turkiye,tufegi vereceksin adama, havalimaninda kavga ettigi adami vuracak sonra onu ben drone zannettim deyip siyrilmaya calisacak.. drona nisan alir,arkasindaki adami,arabayi gormez kursun gider birisine gider.. tufekle falan olmaz, bilinc lazim, simdi egit ,30 sene sonra kimse drone falan ucurmaz
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunun Drone olduğunu açıkçası ben de pek düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000