20 Ağustos 2011, Cumartesi 09:40:04

AHL TAKSİCİLERİ HAVAŞ'A İSYAN ETTİ

Havalimanlarından yolcu taşıma ihalesini Günaydın Turizm'in kazanmasına rağmen, Havaş'ın servisten çekilmemesine bir tepki de Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nden geldi...
  • havas sıze ve havataşa tahamullu vardı .bunlar yarın sızıde kovacaklar bunlar sızın ıcın havaştan farkı varmı ? yok. bunlar ıstanbulu ele geçırecekler.
  • Sayın taksi koop. başkanı sanırım günaydın turizmin ortağı, niye bu kadar savunuyor anlamadım bir de tamamen mevzuat bilgisinden yoksun SHY-22 ve KUGM 23 sayılı genelgeler var hatırlatırım bi okusun .... ekmeğini de kimsenin elinden aldıkları yok havaalanına gelen yolcu florya, yeşilköy yada yeşilyurt istikametine gidecekse yandı taksi şoförü ya gidene kadar söyleniyor ya da gidene kadar yüzüne bakıp küfretmese de sana bunu hissettiriyor. sn başkan önce bu şoförleri eğitimini sağlasın vatandaşa insanca davransınlar
  • 25 sayfa şikayet ve hepsi taksicilerden. Artık birileri birşeyler yapmalı... Yeterrrr
  • Bir de utanmadan Havaştan şikayet ediyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabı. Taksiciler bu meydandan gitmeden insanlar rahata kavuşamaz.
  • Artık havalımanından taksıye bınmeye cekınıyor ınsanlar hele ataköy yeşilköy denildiği zaman yapmadıkları artistlik kalmıyor ki bunu sadece yolcuya degil ekibe de yapıyorlar turıstlerı dolandırmaları da cabası...
  • Allah gözünüzü doyursun korsan hv limanı taksicileri.Dünyanın hiçbiryerinde vatandaşını böylesine kural tanımaz ,yolcu seçen aç gözlü taksicilere tekel gibi veren bir belediye yoktur heralde..en güzeli havalimanı taxi durağı kaldırılsın ,bu arı kovanı dağıtılsın,herkes rahat eder..
  • Evet gerçek plaka sahiplerinin tek tek ismini açıklayın sayın kooperatif başkanı ......
  • Kooperatif Başkanı plaka sahiplerinin isimlerini,ama hakiki isimlerini açıklasın her şey ortaya çıkacaktır.Neden bunlara karşı hiç bir otoritenin bir şey yapmadığı anlaşılacaktır. Açıklayın bakalım da öğrenelim plakalar kimlerin elindeymiş.Mübarek ramazan günü dua ediyorum inşallah tamamen kaldırılırlar.Kaldırılırlar da millet rahata huzura kavuşur.Şehir içinde çalışan taksicilerin canı yok mu?
  • Allah rızası için sayın mülki amir bu konuya bir el atabilir mi ? Her gün binlerce insan taksicilerden şikayet ediyor. Burası derebeylik olmuş. Hepsi serseri gibi gezinip ona buna laf atıyor. Bağırış çağırış cabası. Neden kimse bu adamlara bir el atmaz ? Neden kimse kalkıp gelip bunları görmez ? Yoksa başka bir korku mu var ? Valla anlamakta zorlanıyorum. İzah edecek biri var mı ?
  • Sayin Airport haber yetkilileri 1975 senesinde yurtdisindan donusumde Atakoy e beni getiren havalimani taksisi soforunun fazla para almak icin bavullarimi gasp etmesini hala unutmadim. 32 senedir havacilik camiasinin icindeyim. 2011 senesinde hala ayni seyler konusuluyor. Bu devletin ayibidir. Bu haberle ilgili yorumlari gerekli mercilere iletmek sizin goreviniz olmalidir.
Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can, "Adadaki faytonun bile ruhsatı var, Havaş ise ruhsatsız çalışıyor" dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı havalimanlarından şehirdeki bazı noktalara yolcu taşıma ihalesini Günaydın Turizm 10 yıllığına kazanmasına rağmen, Atatürk Havalimanı'nda Havaş'ın servis çekmeyi bırakmaması kurum ve kuruluşların tepkisini çekmişti. Bu duruma bir tepki de Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nden geldi. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can, İstanbul'da korsan taksi sayısının resmi taksilerin 2 misli olduğunu vurgularken özellikle bir konu üzerinde duruyor: 'Havaş korsanlık yapıyor'

SİVİL HAVACILIK BÖYLE YETKİ VERMEZ
 
Can, bu haksız rekabetin önüne geçmek için verdikleri mücadeleyi anlatırken, 2007'de Büyükşehir Belediyesi'ne müracat ettiğini söyledi ve konunun UKOME'ye taşındığını belirtti. İlgili dönemde Havaş'ın Büyükşehir'i tanımadığını savunan Can, "Havaş Sivil Havacılık Yönetmeliği'ne göre çalışıyordu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü  zaten adı üzerinde sivil havacılıkla ilgili. 'İstanbul'da şehiriçinde yolcu taşıyın' demez. Devlet Hava Meydanları da sadece Havaş'a yer hizmetleri görevini verebilir. Uçaktan yolcuları alıp perona getirir ya da bagaj taşıyabilirler. Havaş şehiriçinde belediyenin yetkisinde olmasına rağmen, ücretli yolcu taşıyor. " dedi.
 
KANUNLAR ORTADA DURUYOR
 
Belediyeler Kanunu'na göre, toplu taşımacılığı belediyelerin yapabileceğini ya da yaptırabileceğini ifade eden Can, bu yetkinin de ancak ihale yoluyla bir başka kuruma verilebileceğinin altını çiziyor. "Kanunun olduğu yerde, genelgelerle iş yapılmaz" diyen Can, Havaş'ın buna uymadığını vurguladı.
 
10 BİN KİŞİ EKMEK YİYOR
 
Ortalama 560 araç ve 2 bine yakın çalışanlarının olduğunu belirten Can, Atatürk Havalimanı'nda 10 bin kişinin taksiden ekmek yediğine işaret etti. " Belediye Kanunu'na göre Havaş ne Kadıköy ne de Taksim'de çalışabilir." diyen "Başta mahkemeler olmak üzere, valilik ve Ulaştırma Bakanlığı'na bu konuda müracatlarımız oldu. Olay döndü dolaştı UKOME'de düğümlendi. Vatandaşın talebi dediler. Ancak soruyorum size hukusuz biçimde vatandaşın talep ettiği olur mu? Bir hukuk devletinde firma ve şahıslara göre kanun olur mu? Taksim hattının açılmasından 1,5 yıl sonra Büyükşehir'in Havaş'a Kozyatağı hattını açtığı bilgisini veren Can, "Buna dava açtık. Devam eden iki dava var. Adalet yerini bulacak çünkü burası güçlülerin devleti değil" şeklinde konuştu.
 
BELEDİYE BUNLARA İZİN VERMEMELİ
 
"2008'e kadar UKOME'den izni yoktu bu şirketin. Adadaki at arabalarının ruhsatı var, bunlar ruhsatsız çalışıyor" diyen Can, davalar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin harekete geçtiğini söyleyerek yaklaşık 8-9 ay önce ihale yapıldığını, İhaleye gözlemci olarak katıldıklarını belirtti. İhaleyi Günaydın Turizm'in kazandığını kaydeden Can, "Bize, 'bu firma gelince Havaş çekilecek' dendi. Ama çalışıyor. Günaydın Turizm 'Havataş' adıyla hizmet veriyor. Belediye ikisinin de çalışmasına çözüm bulmalı" dedi

HUKUKEN TAKSİM'E GİDEMEZ
 
Büyükşehir sınırları içinde toplu taşımacılığın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanında olduğuna işaret eden Can, "Kooperatifimizin ısrarlı duruşumuz ve çabalarımız sonucu 2007 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne gittik. Sıkıntımızı sözlü ve yazılı olarak defalarca dile getirdik. Taşımacılık belediyenin yetkisinde ama bu adamlar diyor ki, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün izniyle yolcu taşıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yolcuların fiziki şartlarından dolayı Havaş'ın, Taksim'e servis götürmesine müsade etti. Yoksa hukuken Taksim'e de yolcu taşıyamaz" diye konuştu.
AHL TAKSİCİLERİ HAVAŞ'A İSYAN ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Misafir ~ 12 yıl önce
havas sıze ve havataşa tahamullu vardı .bunlar yarın sızıde kovacaklar bunlar sızın ıcın havaştan farkı varmı ? yok. bunlar ıstanbulu ele geçırecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın taksi koop. başkanı sanırım günaydın turizmin ortağı, niye bu kadar savunuyor anlamadım bir de tamamen mevzuat bilgisinden yoksun SHY-22 ve KUGM 23 sayılı genelgeler var hatırlatırım bi okusun .... ekmeğini de kimsenin elinden aldıkları yok havaalanına gelen yolcu florya, yeşilköy yada yeşilyurt istikametine gidecekse yandı taksi şoförü ya gidene kadar söyleniyor ya da gidene kadar yüzüne bakıp küfretmese de sana bunu hissettiriyor. sn başkan önce bu şoförleri eğitimini sağlasın vatandaşa insanca davransınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
25 sayfa şikayet ve hepsi taksicilerden. Artık birileri birşeyler yapmalı... Yeterrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir de utanmadan Havaştan şikayet ediyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabı. Taksiciler bu meydandan gitmeden insanlar rahata kavuşamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık havalımanından taksıye bınmeye cekınıyor ınsanlar hele ataköy yeşilköy denildiği zaman yapmadıkları artistlik kalmıyor ki bunu sadece yolcuya degil ekibe de yapıyorlar turıstlerı dolandırmaları da cabası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah gözünüzü doyursun korsan hv limanı taksicileri.Dünyanın hiçbiryerinde vatandaşını böylesine kural tanımaz ,yolcu seçen aç gözlü taksicilere tekel gibi veren bir belediye yoktur heralde..en güzeli havalimanı taxi durağı kaldırılsın ,bu arı kovanı dağıtılsın,herkes rahat eder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet gerçek plaka sahiplerinin tek tek ismini açıklayın sayın kooperatif başkanı ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kooperatif Başkanı plaka sahiplerinin isimlerini,ama hakiki isimlerini açıklasın her şey ortaya çıkacaktır.Neden bunlara karşı hiç bir otoritenin bir şey yapmadığı anlaşılacaktır. Açıklayın bakalım da öğrenelim plakalar kimlerin elindeymiş.Mübarek ramazan günü dua ediyorum inşallah tamamen kaldırılırlar.Kaldırılırlar da millet rahata huzura kavuşur.Şehir içinde çalışan taksicilerin canı yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah rızası için sayın mülki amir bu konuya bir el atabilir mi ? Her gün binlerce insan taksicilerden şikayet ediyor. Burası derebeylik olmuş. Hepsi serseri gibi gezinip ona buna laf atıyor. Bağırış çağırış cabası. Neden kimse bu adamlara bir el atmaz ? Neden kimse kalkıp gelip bunları görmez ? Yoksa başka bir korku mu var ? Valla anlamakta zorlanıyorum. İzah edecek biri var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayin Airport haber yetkilileri 1975 senesinde yurtdisindan donusumde Atakoy e beni getiren havalimani taksisi soforunun fazla para almak icin bavullarimi gasp etmesini hala unutmadim. 32 senedir havacilik camiasinin icindeyim. 2011 senesinde hala ayni seyler konusuluyor. Bu devletin ayibidir. Bu haberle ilgili yorumlari gerekli mercilere iletmek sizin goreviniz olmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000