27 Ekim 2009, Salı 11:03:22

AHL TAKSİCİLERİ: "BİZ MAFYA DEĞİLİZ"

Pazartesi günlerinin vazgeçilmez programı Kara Kutu, dün akşam yine çok konuşulacak bir bölüme imza attı... Kara Kutu dün akşam AHL Taksicileri Kooperatifi yöneticilerini ağırladı...
  • Bir ara bunların hakkından Uğur Dündar gelmişt. Ama etkisi 6 ay sürdü. Alışmış kudurmuştan beterdir. Yine eski hallerine döndüler. Bunlar Taksici esnafının yüz karasıdır, utanç kaynağıdır. Rant bu rant. Boynu altında kalsın.
  • Arkadaşlar kooperatif başkanı çıkmış konuşuyor.Tabi biz ruh hastasıyız ya,kendimize eziyet ediyoruz,o yüzden yol yorgunu,ellerimizde çanta bavul,AHL taksi önümüzde ama nedense binmiyoruz.İt iti ısırmaz.Kim şikayet sonucu atılmış oradan?Bu kadar insan iftira atıyor sanki.MAFYASINIZ KABUL EDİN!
  • Sefa Bey, canım kardeşim, bir havayolunda yönetici olarak programlarınızı ilgiyle izlediğimizi bilmenizi isterim. Teşekkürler saygılar
  • Yurt disinda insanlar bir baska ulkeye gitmeden once mutlaka yanina tatil rehberi alir. Bakin Torontoda satilan tatil rehberlerinde AHL taksicileri icin ne yaziyor: " Mutlaka taksimetreyi actirin", "Gunduz yolculuk yapiyorsaniz taksimetrenin daha pahali olan gece tarifesinden acilmamis oldugunu kontrol edin", "Gideceginiz yeri haritada onceden belirleyin ve takip edin, farkli yoldan gittiginizi gorurseniz soforu uyarin", "Parayi verirken ve ustunu alirken dikkat edin, el cabuklugu ile eksik para ustu alabilirsiniz", deguisik kitaplarda daha baska orneklerde var. Guzel ulkemde kimisi bir gecede bankasini soyar, fatura vatandasa cikar, kimisi de ulkesine doviz birakan turisti bastan caydirir yavas yavas soyar, var mi bir farki?
  • sahıl yolunda adamlar ucuyor havaalanı gırısınde en solda gıderken bır anda en saga gırıyor. sonra kendılerıne korna çalanlara birde bagırıp çagırıyorlar onlar trafık mafyası
  • Sizinde taksi durağında aracınız var galiba ? Yazıdan o anlaşılıyor. Tavırdan da...
  • Dinsizin hakkından imansız gelirmiş... Bu işler böyledir... Göya cahil kurnazlığı ile bu insanları kandıracaksınız haa...? Önce aynaya bir bakın ne olduğunuzu anlarsınız... Sizi sırtlanlar sizi...
  • Ekmek edebiyatinin sefilleri size soruyorum 400-500 000 ytl olan plakalari nasil temin ediyorsunuz ? su sorulara cevap verdiginizde , inandirici olmak icin bir adimcik atmis olursunuz 1-)Taksi plakalarini alirken satarken ne matrah gosterdiniz , ne vergi odediniz. 2-)Bu tutarlari nasil odediniz !!! 3-) 5 Yildir gelir vergisi olarak ne tahakkuk ettirdiniz ve odediniz .
  • hakkaten artist bunlar nasıl da zavallı rolü yapıyorlar hayatta binmem ahl taxi sine ya yoldan geçen taxi yada korsan beş kuruş vermem bunlara
  • sizden mafya olamazki ,mafyada bile bir kalite var ,siz kim kalite kim,nefret ediyorum ahl taksicilerinden...hepsi maganda hepsi kültürsüz ve kiro tipler...yazik be...

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan tarafından hazırlanıp sunulan ve Pazartesi akşamlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Kara Kutu programının bu haftaki konukları, ‘AHL Taksicileri’ydi... Haklarında çıkan en ufak bir haberde dahi onlarca hatta yüzlerce olumsuz eleştiri alan havalimanı taksicileri bu sefer haklarındaki iddialara yanıt verdiler.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can ile Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tuna’nın konuk olduğu programda telefonlar adeta kilitlendi.

“DIŞARDAN GELEN BİZİM YOLCUMUZU ALAMAZ!”

Atatürk Havalimanı’nda görev yapan taksiler hakkında kısaca bilgi veren Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can, “Bizim belli bir üye sayımız var ve o sayıyı sabittir. 553 olan sayımızı 554 olarak değiştirme imkânımız yok. Kooperatif üyelerimiz, taksi sahipleridir. Aylık 150 TL üye parası öderler ve kooperatife üye olurlar. 2000’e yakın şoför arkadaşımız var. Onlarda kullandıkları hizmetlere karşılık olarak aylık 40 TL gibi bir katılım payı öderler” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi olmayan taksilerin dışarıdan gelip yolcu almasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Can, “Biz 50 yıldır oradayız. Ben bizzat 35 senedir oradayım. Dışarıdan gelen taksiciler yolcu alamıyoruz diyorlar. Tabii ki alamazlar.  Biz orada olabilmek için çok büyük paralar ödüyoruz. Onun dışında bizim taksilerimiz Sheraton Otel’in önünde durup yolcu bekleyebilir mi? Hayır... O yüzden onlarda bekleyip yolcu alamaz. Yolcu indirmeye gelmiş bir taksi, yolcusunu indirdikten hemen sonra yolcu alırsa da ona yapacak bir şey yok ama dediğim gibi bekleyip yolcu alamaz” şeklinde konuştu.

“KISA MESAFEDE YOLCUYA KÖTÜ DAVRANAN CEZA ALIR!”

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık da Kara Kutu programına telefonla bağlanarak, yolculardan sıkça gelen kısa mesafe sorununu gündeme getirdi. “Taksiye binen yolcu Ataköy, Bakırköy, Yenibosna gibi kısa mesafelere gitmek istediği zaman şoförlerin tepkisi çok kötü oluyor. Bu konuda ne yapıyorsunuz?” diye soran Kıdık’a Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tuna “Biz de bu tür şikâyetlerle sık sık karşılaşıyoruz. Eğer yolcuya kısa mesafeden dolayı kötü davranan, bu yüzden arabayı hızlı kullanan vb. davranışlar sergileyen taksici arkadaşlar varsa, yolcu tarafından şikâyet edilir. Bu durumda da ihraca kadar giden cezalar uygulanmaktadır. Kaldı ki cezai yaptırımlarımız gerçekten çok ağır” diyerek cevap verdi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can da konu hakkındaki görüşlerini “Yolcu kısa mesafede oturuyorsa da binecek uzak mesafede oturuyorsa da... Bunları kabul etmeyen taksici varsa zaten çalışmasın. Yolcu kısa mesafede oturuyor diye taksicinin gönlü olması için evini Kadıköy’e taşıyamaz ki. Ayrıca bize gelen her şikâyeti değerlendiriyoruz. Cezai uygulamalardan da kaçmıyoruz. Benim de taksimde çalışan 2 şoförüm kurallara uymadığı için ihraç edildi” şeklinde açıkladı.

“EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN ADAMDAN MAFYA OLUR MU?”

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’ın “Sizin için ‘bunlar mafya’ ifadesi kullanılıyor. Gerçekten mafya mısınız?” şeklindeki sorusuna cevap veren Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can, “Bizim oranın kuruluşundan bu yana çok fazla Sivaslı, Erzincanlı arkadaş bulunmuş. Hemşehricilikten dolayı da ‘bunlar mafya’ diyorlar. Kardeşim, evine ekmek götüremeyen adamdan mafya olur mu?” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tuna ise “Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Mafya zengin adamdan olur biz ekmeğimizi zor kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAKALI VARSA UYARI ALIR, DEVAM EDERSE İHRAÇ EDİLİR”

Taksicilerin giyim kuşamlarına ve özellikle sakal tıraşlarına dikkat etmediklerine dair iddialara da yanıt veren Tuna, “Biz perona sakallı olarak gelen arkadaşımız varsa uyarırız. Sakalını kesmesini söyleriz. Kaldı ki peronlarda her gün öğlene kadar kontrol yapılır. Eğer o arkadaşlarımız uyarıları dikkate almaz ve aynı şekilde gelmeye devam ederse ihraca kadar giden cezalar uygulanır” dedi.

“EĞİTİMDE SIKINTIMIZ VAR”

Yayına telefonla bağlanan İşadamı Osman Can, taksici mağdurlarından biri olduğunu belirterek “Yurtdışından geldim. Bakırköy’deki işyerime gitmek üzere havalimanı taksisine bindim. Taksici kendi kendine söylenmeye başladı ‘Ben ne kadar karaktersizmişim. Beni düzgün yolcu bulmaz mı?’ deyince öfkelendim. Arkadan hırpalamaya başladım ve bir şekilde Bakırköy’e kadar gittim. Sonra bende üzüldüm bu duruma. Ama şikâyet etsem ne olacak ki?” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can da “Keşke ‘şikâyet etsem ne olacak ki?’ demek yerine bize intikal ettirseydiniz. Biz de gereken neyse onu yapsaydık. Ülkemizin eğitim seviyesi belli ve bu konuda sıkıntı var. İşin başı eğitim” şeklinde yanıt verdi.

“ŞOFÖRLER TER KOKUYOR”

Almanya’dan yayına bağlanan ve uzun süre yurtdışında taksicilik yaptığı belirten Levent Öcal, “40 yıldır yurtdışındayım ve Ataköy’de evim var. Türkiye’ye geldiğim zaman oraya gitme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Onun dışında taksicilerin bakımsız olduğunu görüyorum. Bir insan kılık kıyafetine dikkat etmez mi? Onun dışında arabaların içi dışı pis... Birde şoförler ter kokuyor. 5 dakikasını ayırıp bir yerde tişörtünü değiştiremez mi? Bu bir medeniyet anlayışıdır. Sıkıntıların düzeltilmesi için şikâyetlerin iletileceği yerler müşterinin görebileceği yerde bulunmalıdır” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can ise izleyiciye, “Bunlar genel şikâyetler. Doğrudur. Bizler de bu hususta çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek cevap verdi.

Fazla bagaj için yolcudan para istendiği iddialarına da açıklık getiren Can, “Normalde 50 kilogram üzerindeki bagajlarda 5 TL gibi bir ücret alınır ama bizim bunu tartacak imkânımız olmadığı için ekstra para alma gibi bir durum söz konusu değil. Şöyle olabilir... Yolcunun bagajı çok fazladır ve bagaj kapağı kapanmıyordur. Bu durumda kanunlara göre şoförün o bagajı almaması gerekir çünkü bagaj açık durumda gidilmesi yasaktır” şeklinde konuştu.

“HAVALİMANI PERSONELİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Yine yayına telefonla bağlanan Can Özkan isimli izleyici de “Ben amatör olarak havacılıkla uğraşıyorum. Havacılık platformlarında sizin hakkınızda çokça şikâyet var. Bence havacıları çok üzmüşsünüz. Onlarla barışmanızı öneriyorum. Hatta onlara birer kart çıkartıp taksileri indirimli kullanmalarını sağlayabilirsiniz” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can da izleyicinin sözlerine “Bizler havalimanında büyük bir aileyiz. Havalimanı personelini de önemsiyoruz. Gönül ister ki havalimanı personelini ucuza taşıyalım ama gerçekten bu işten para kazanmıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Can ayrıca, “Sıkıntılar olduğu doğrudur ama gerçekten bunları düzeltmek için çok çalışıyoruz. ‘O şunu yapıyor. Bu bunu yapıyor’ ayrı şey... Biz kendimizi düzeltmek zorundayız kardeşim” dedi.

Öte yandan bir izleyiciden gelen elektronik postada "Havayolu şirketleri yolcularının memnuniyetini ölçmek için anketler düzenliyor. AHL Taksicileri de araçlarına binen müşterine bu tarzda bir form doldurtamaz mı?" soruya cevap veren Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, "Gerçekten çok güzel bir öneri biz böyle bişey düşünmemiştik. Ama bunu yapabiliriz. Araçlara birer kutu koyulur ve bunların anahtarı kooperatifte olacak şekilde ayarlanabilir. Öneri için teşekkürler" dedi.

İşte çok konuşulacak o programın tamamı:

1. Bölüm



2. Bölüm



3. Bölüm



4. Bölüm

AHL TAKSİCİLERİ: "BİZ MAFYA DEĞİLİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir ara bunların hakkından Uğur Dündar gelmişt. Ama etkisi 6 ay sürdü. Alışmış kudurmuştan beterdir. Yine eski hallerine döndüler. Bunlar Taksici esnafının yüz karasıdır, utanç kaynağıdır. Rant bu rant. Boynu altında kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar kooperatif başkanı çıkmış konuşuyor.Tabi biz ruh hastasıyız ya,kendimize eziyet ediyoruz,o yüzden yol yorgunu,ellerimizde çanta bavul,AHL taksi önümüzde ama nedense binmiyoruz.İt iti ısırmaz.Kim şikayet sonucu atılmış oradan?Bu kadar insan iftira atıyor sanki.MAFYASINIZ KABUL EDİN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sefa Bey, canım kardeşim, bir havayolunda yönetici olarak programlarınızı ilgiyle izlediğimizi bilmenizi isterim. Teşekkürler saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yurt disinda insanlar bir baska ulkeye gitmeden once mutlaka yanina tatil rehberi alir. Bakin Torontoda satilan tatil rehberlerinde AHL taksicileri icin ne yaziyor: " Mutlaka taksimetreyi actirin", "Gunduz yolculuk yapiyorsaniz taksimetrenin daha pahali olan gece tarifesinden acilmamis oldugunu kontrol edin", "Gideceginiz yeri haritada onceden belirleyin ve takip edin, farkli yoldan gittiginizi gorurseniz soforu uyarin", "Parayi verirken ve ustunu alirken dikkat edin, el cabuklugu ile eksik para ustu alabilirsiniz", deguisik kitaplarda daha baska orneklerde var. Guzel ulkemde kimisi bir gecede bankasini soyar, fatura vatandasa cikar, kimisi de ulkesine doviz birakan turisti bastan caydirir yavas yavas soyar, var mi bir farki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sahıl yolunda adamlar ucuyor havaalanı gırısınde en solda gıderken bır anda en saga gırıyor. sonra kendılerıne korna çalanlara birde bagırıp çagırıyorlar onlar trafık mafyası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizinde taksi durağında aracınız var galiba ? Yazıdan o anlaşılıyor. Tavırdan da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dinsizin hakkından imansız gelirmiş... Bu işler böyledir... Göya cahil kurnazlığı ile bu insanları kandıracaksınız haa...? Önce aynaya bir bakın ne olduğunuzu anlarsınız... Sizi sırtlanlar sizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ekmek edebiyatinin sefilleri size soruyorum 400-500 000 ytl olan plakalari nasil temin ediyorsunuz ? su sorulara cevap verdiginizde , inandirici olmak icin bir adimcik atmis olursunuz 1-)Taksi plakalarini alirken satarken ne matrah gosterdiniz , ne vergi odediniz. 2-)Bu tutarlari nasil odediniz !!! 3-) 5 Yildir gelir vergisi olarak ne tahakkuk ettirdiniz ve odediniz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hakkaten artist bunlar nasıl da zavallı rolü yapıyorlar hayatta binmem ahl taxi sine ya yoldan geçen taxi yada korsan beş kuruş vermem bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sizden mafya olamazki ,mafyada bile bir kalite var ,siz kim kalite kim,nefret ediyorum ahl taksicilerinden...hepsi maganda hepsi kültürsüz ve kiro tipler...yazik be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000