12 Ağustos 2008, Salı 15:39:41

AHL SOS veriyor

Atatürk Havalimanı’nda uçak seferlerini gösteren boardlar son zamanlarda sık sık arıza yapıyor. Dün gece zirve yapan board arızası iki saat sürdü.

Yolcular arıza nedeniyle gidecekleri yerleri ve uçuş seferlerini boardlarda göremeyince şaşkına döndüler. Boardlar da oluşan arıza sistemleri tıkarken, havalimanın da ise kargaşaya neden oludu. Yolcular hangi kontuarda işlem yaptıracağını bilmediği için check-in ve pasaport kontuarlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Birkaç gündür süren aksaklıklar dün gece zirve yaptı. Yolcular iki saat süren arıza nedeniyle işlem yaptıracakları kontuarları arızaya paralel olarak iki saat boyunca aramak zorunda kaldılar. Süren arıza sırasında yer hizmetleri veren firmanın ise yolculara yardımcı olacak gerekli bilgileri veremeyip, yönlendirme yapamaması da oluşan yolcu kuyruklarını arttırdı.

Havalimanında açık
 
Atatürk Havalimanı’nda yaşanan arıza boardlar ile sınırlı kalmadı. İç ve Dış hatlar terminaline kurulan EDS cihazları da sık sık arıza yapmaya başladı. Bagajlarda bomba ve uyuşturucu aranması için kurulan cihazların sürekli arıza yapıyor olması AHL de güvenlik açığına neden oluyor. Çok hassas arama yapan bu cihazların arızalı olması AHL de yolcu ve çalışanlar açısından güvenliği tehdit ediyor. Arızaların tekrar etmesi havalimanı yönetimi ve havayolu şirketlerini de zor durumda bırakıyor.

AHL SOS veriyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000