01 Temmuz 2011, Cuma 16:18:42

AHL PERSONELİ DAHA SAĞLIKLI OLACAK

Portclinic tarafından yeni başlatılan "Kişiye Özel Sağlık Hizmeti" hosteslerden, saatlerce ayakta mesai harcayan havalimanı personeline kadar birçok kişinin yaşam standartlarını ve yediklerini değiştirmeden sağlıklı bir kiloya ulaşmasını ve birçok hastalığın önüne geçmeyi hedefliyor.
  • Sayın Nesrin Hanıma çok teşekkür ederim sayesinde aldığım kilolardan kısa sürede kurtuldum.Kan değerlerim normalin altına indi.Gösterdikleri ilgi ve alaka için tekrar teşekkürler.Şiddetle tavsiye ederim.Selamlar..
AirportHaber'e konuşan Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş "Kişiye Özel Sağlık Hizmeti"ni mikrafonlarımıza anlattı.

Eriş "Amacımız havalimanı personeline sağlık hizmeti getirmek. Havaalanında kilo problemi nedeniyle işten çıkartılmaya kadar giden bir hostes vakası yaşandı. Burada amacımız sadece kilo problemini çözmek değil. Çalışanların sağlıklı olmaları. Çünkü çok zor şartlarda çalışıyorlar. Sürekli ayaktalar. Bu hem stres altında olmalarına hem de kilo nedeniyle meydana gelen varis, kalp damar tıkanıklıkları gibi hastalıkların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Kilonun azalması kişinin vucudunu rahatlatacaktır. İlerleyen süreç içerisinde vucutta dolaşım problemleri de yaratabileceğini unutmamaları gerekiyor. Fazla kilolar, kalp damar hastalıkları, diyabet, karaciğer rahatsızlıkları gibi sorunlar yarattığını biliyoruz. Bizim amacımız bunlara önceden koruyucu sağlık hizmeti sağlamak. Bu yüzden böyle bir hizmet başlattık. Zaten personel bize ilk geldiği zaman bir görüşme yapıyoruz. Vucut analizi yapıyor ve kan tahlilleri istiyoruz. Bütün bu tahliller vucut analiz sonuçları, kişinin sosyal hayatı, aktiviteleri, yaşam koşulları ve iş koşullarına göre düzenliyoruz. Alın bu listeyi uygulayın. Bizi ilgilendirmiyor öğlen şu yemeği yiyeceksiniz demiyoruz. Çünkü kişi zaten düzensiz çalışma içinde bu yiyecekleri yiyemeyecek ve denge tamamen karışık bir hal alacak. Bu yüzden kişiye özel bir özel sağlık hizmeti vermeye başladık" dedi.

Eriş, geçtiğimiz aylarda yaşanan kilo nedeniyle işten çıkartılma korkusu yaşayan hosteslerinde kendilerine başvurduklarını ve bir çoğuna da bu hizmeti verdiklerini ifade etti. Artan "Hosteslerin analiz sonuçlarına ve tahlillerine baktık. Düzenli doktor kontrolü ve diyet uzmanımız ile optimum yaşam planını çıkarttık. Kilo problemini yaşam standartlarına göre ayarlayarak ilerleyen süreçte tekrar kilo almamalarının yanısıra kilodan doğabilecek kalp damar hastalıklarını da engellemiş olduk" diye konuştu.

Yapılacak işlemlerde kişinin haftada 15-20 dakikayı Portclinic'e ayırmasının da yeterli olduğunu yaşam süreci içerisinde ani bir yemek, ani bir tatil veya ani bir toplantıda yiyecekleri ile ilgili 24 saat kendilerine de ulaşabileceklerini ifade eden Eriş, hizmet sonrasında diyetisyenin bir telefon kadar yakınında olduklarını belirtti.

Havalimanı personellerine özel ücretsiz beslenme eğitimleri düzenlediklerini ve personellerin bu eğitimler sayesinde kilo açısından ne zarar görebileceklerini bu hizmetin personeli önceden bilinçlendirme olduğunu da sözlerine ekledi.

Havaalanında bir beslenme düzeni oluşturmak, personelin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamak için BTA Catering ile görüşmelere başladıklarını belirten Eriş "Biz Atatürk Havalimanı için sağlıklı beslenme ve yaşam merkezi olarak bize gelen gelmeyen herkesin sağlıklı bir yaşam sürmesi amacıyla bu hizmeti başlattık. Kişinin sağlığının iyi olması kendi tercihi ama yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla bu hizmeti herkese tavsiye ediyorum" dedi.

©AirportHaber.com

AHL PERSONELİ DAHA SAĞLIKLI OLACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Nesrin Hanıma çok teşekkür ederim sayesinde aldığım kilolardan kısa sürede kurtuldum.Kan değerlerim normalin altına indi.Gösterdikleri ilgi ve alaka için tekrar teşekkürler.Şiddetle tavsiye ederim.Selamlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000