23 Haziran 2013, Pazar 17:44:46

AHL NEFES ALACAK!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) devredilmesine karar verilen Atatürk Havalimanı'nın yanındaki arazide yapılacak olan park alanları için proje inşaatında başlandı...
  • yapılacaksa taksi yollarından başlansın ilk önce boşu boşuna döndürüpmdurmayın . avrupadaki projeleri inceleyin biraz bize ATATÜRK havalimanı yeter .
  • bu koruganlık lafını hanginiz uydurdu
  • Herkese Merhaba, Bu konuda yıllar önce askeri alanın kaldırılması DHMİ ne devri gibi konular hep gündemdeydi. Ama ne hikmetse 3.Havalimanı ihalesi bitince askeri irade ikna edilebildi! Bunca sene rötarlar park problemleri taksi yollarının yetersizliği gibi v.s. sorunlar yüzünden milyonlarca insan nasıl mağdur edildi, devletimizin ve havayolu şirketlerinin milyarlarca doları uçtu gitti. İnsanlarımız herşeyin en iyisini en güzelini haketmiyor mu? Neden bu kadar beklendi?3.Havalimanının yapılacağı yeri görmüştüm çok zor bir coğrafya İstanbulun Karadeniz Kıyısı hırçın dalgaların ve Güzelim Terkos Gölünün yakınları. SİT ALANI. Limak bu sefer kayaya çarptı bence. Güzelim şehrin gödeğindeki Havalimanımız birkaç sene sonra buharlaşacak ve burası TOKİ ye geçecek. Süper Lüks Villalar Residence ler yapılacak. Bir tarih yok olacak tabi Atatürk Havalimanı ismide değişecek mi acaba? Saygılarımla,
  • Kim ne derse desin güzel bir çalışma oldu, orada bulunmasının hiçbirşeye faydası yoktu o hangarların. Yani aynı işlevi başka bir yerde de görebilir. Alanın trafiği malum . Yoğun saatlerce milyonlarca insan boş yere taxide bekliyor. Hem zaman hem para israfı. Zamanın siyasi askeri çekişmesinin sonuçlarını vatandaş çekti hep , bu da bariz örneklerden birisi. Kim uğraşsı ettiyse çok dua aldı :) Bu park alanlarından sonra AHL en verimli ve en yüksek seviyede kullanılabilecek. Gidip gelirken yol uzucak ama :)

Çalışmalar bittikten sonra yapılacak uçak park alanları, Atatürk Havalimanı’nı rahatlatarak uçak trafiğini de olumlu yönde etkileyecek.

Atatürk Havalimanı'ndaki yoğun hava trafiğini azaltmak amacıyla yaklaşık 600 dönümlük askeri alanın DHMİ’ye tahsis edilmesinden bir süre sonra askeri aprona iş makineleri girmesiyle ilk proje çalışmaları başladı. Askeri alanda bulunan 13 korugan, iş makineleri tarafından dün yıkılmaya başlandı. Toplam 585 bin metre karelik alana 40 uçaklık yeni park yeri yapılacak. Artan uçak trafiği nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda ciddi yoğunluk yaşarken, özellikle uçak park problemi sebebiyle rötarlara sahne oluyordu. Yoğunluğa çare bulmak amacıyla havalimanına sefer düzenlemek isteyen bazı havayolu şirketlerine uçuş izni veremeyen DHMİ, askeri meydana yapılacak yeni park alanları sayesinde hava trafiğindeki yoğunluğa büyük bir nefes aldırmış olacak.

Havalimanındaki park sorununu ortadan kaldıracak ve uçuş trafiğini de rahatlatacak olan bu proje bitiminde yaklaşık olarak 40 uçaklık park alanı oluşturulacak.



AHL NEFES ALACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
yapılacaksa taksi yollarından başlansın ilk önce boşu boşuna döndürüpmdurmayın . avrupadaki projeleri inceleyin biraz bize ATATÜRK havalimanı yeter .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
besim ~ 11 yıl önce
bu koruganlık lafını hanginiz uydurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tdk ~ 11 yıl önce
tdk sözlüğüne korugan diye bakabilirsin.
Murka ~ 11 yıl önce
Herkese Merhaba, Bu konuda yıllar önce askeri alanın kaldırılması DHMİ ne devri gibi konular hep gündemdeydi. Ama ne hikmetse 3.Havalimanı ihalesi bitince askeri irade ikna edilebildi! Bunca sene rötarlar park problemleri taksi yollarının yetersizliği gibi v.s. sorunlar yüzünden milyonlarca insan nasıl mağdur edildi, devletimizin ve havayolu şirketlerinin milyarlarca doları uçtu gitti. İnsanlarımız herşeyin en iyisini en güzelini haketmiyor mu? Neden bu kadar beklendi?3.Havalimanının yapılacağı yeri görmüştüm çok zor bir coğrafya İstanbulun Karadeniz Kıyısı hırçın dalgaların ve Güzelim Terkos Gölünün yakınları. SİT ALANI. Limak bu sefer kayaya çarptı bence. Güzelim şehrin gödeğindeki Havalimanımız birkaç sene sonra buharlaşacak ve burası TOKİ ye geçecek. Süper Lüks Villalar Residence ler yapılacak. Bir tarih yok olacak tabi Atatürk Havalimanı ismide değişecek mi acaba? Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 11 yıl önce
Kim ne derse desin güzel bir çalışma oldu, orada bulunmasının hiçbirşeye faydası yoktu o hangarların. Yani aynı işlevi başka bir yerde de görebilir. Alanın trafiği malum . Yoğun saatlerce milyonlarca insan boş yere taxide bekliyor. Hem zaman hem para israfı. Zamanın siyasi askeri çekişmesinin sonuçlarını vatandaş çekti hep , bu da bariz örneklerden birisi. Kim uğraşsı ettiyse çok dua aldı :) Bu park alanlarından sonra AHL en verimli ve en yüksek seviyede kullanılabilecek. Gidip gelirken yol uzucak ama :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000