28 Kasım 2011, Pazartesi 13:20:01

AHL HAVALANAMAYAN UÇAK KAYNIYOR

Atatürk Havalimanı’nda uçaklar saatlerce havalanamadı. Yolcular uçak içinde krize girdi.
  • Hava trafik idaresini sadece kule olarak oda sadece fılmlerden gordukleri kadar kavrayabilen çocukların bıle onlardan daha ıyı değerlendirmeler yapacağı,havacılıktan bihaber,sivil uçaklarda kol kalkışı vs önerebilecek kadar da komik olan bu dehalar !!! oldukça ,bence birseyler anlatmaya çalışmak ayrıntı olarak kalıyor.
  • 20 yıldır uçağa binen biriyim yorumcu insan. bu arada ne alaka uçan kalmasın reklamı?? ben ne diyorum sen ne diyorsun sırf yorum yapmak için yorum yapıp gereksiz işgal etmeyelim forumları.. ne görüyorsak onu söylüyoruz hayırlı günler
  • Sende ucmayan kalmasin reklamindan sonra ucaga binenlerdensin herhalde, Bu arada 5+6= kactir yahu, bir turlu bilemedim, mesajim kabul gormuyor, Abooooo
  • sıkça uçağa binmiş seyahat etmiş biriyim.. bir kaç kez bende yaşadım.. güvenli bir şekilde uçalım yeter ki.. her havalimanında olabilecek şeyler bunlar.. ama malesef bizim Türk insanında bir uçuş seyahati kültürü oluşmamış. kol uçuşu diye bişiy okudum yorumlarda ve güldüm... :) ya hakikaten şakamısınız abi !?? bu kadar mı cahilsiniz?? birde ciddi ciddi yazmış dayıcım yazık :) uçağın biletini alan uçağın şirketini satın aldım zanneden yolcularımız da var onlar da candır =)) uçuş olsun ama en güvenli şekilde olsun gerisi önemli değil.. ama bunu idrak edemiyoruz daha..
  • AHL'nin karayel için yeterli minimuma sahip konfigürasyonu yok, yıllardır bu sıkıntıyı hepimiz çekiyoruz, ancak bu durumun hangi "peak" zamanı vuracağını kimse bilemez, bu sefer öğle saatine denk gelmiş, olayda yönetimsel bir hata yok. Şımarık yolcu hikayesine gelince: insanımızın havacılık nosyonuna sahip olması için daha uzun yıllar geçmesi gerek.
  • atatürk hava limanindaki hava trafik,inin iyi yönetilmedigini düsünüyorum london heatrowda trafik iki misli ve iki pist var,ama trafikde atatürk kadar gecikme olmuyor.kule görewlilerinin almanlardan ders almasi gerek diye düsünüyorum.
  • ahl deki yoğunluğun nedenide TGS:=)))hadi bunuda TGS ye mal edelim,harekatçı uçağı kaldırmadı diyelim:=)))
  • uçakla yolculuk edenler unutmasın ki siz sadece koltugu alıyorsunuz,babanızın şirketi değil o uçaktaki ekip inanın sizden daha çok sıkılıyor geriliyor,siz de böyle gereksiz gerginlik yaratınca işin içinden çıkılmaz hale geliyor,bencillik yapmaktan vazgeçin çok konuşmak istiyorsanız gidin özel jet kiralayın devam edin yolunuza ...
  • bizde tk niye gecikti die merak ediyoduk demek yel almış ahl yi:))
  • Yorumları okudum da bazıları şaka sanırım. Bu durumun AHL ile havayolu ile ne ilgisi var. Rüzgar nedeniyle seferler aksamış. Otobüs değil ki bu basıp gitsin. Yok para verilmiş de zamanında kalkacakmış! komik olmayın beyler. Buna tepki gösterenler Avrupa ya da Amerika'da 1 saat bekleyince sıkıysa bir tepki göstersin sonra gelip yorumunu yazsın. Millet Türkiye'ye gelince aslan kesiliyor...
Bugün sabah saatlerinde başlayan rüzgar uçuşları vurdu.

Sabah 5 sularında başlayan ve Kuzeybatı’dan esen Karayel nedeniyle iniş ve kalkışlar bir süre yapılamadı. Bu süreçte havalanamayan uçaklar diğer uçakların slot saatinde havalanınca 17/35 pistinde zaman zaman 25 uçağa ulaşan kuyruklar meydana geldi.

Pistte bekleyen bazı uçakların havalanamadığı için yakıt ikmali için park pozisyonuna geri döndüğü öğrenildi.

Sabah 8:40’da havalanması gereken TK2552 sefer sayılı İstanbul-Dalaman seferini yapacak Türk Hava Yolları’na ait A319 tipi uçağında bir yolcu telefonundan uçakta yaşanan tartışmaları saniye saniye sosyal paylaşım ağı Twitter’da paylaştı.

8:40’da uçağa bindiklerini ve 9:45’e kadar takside beklediklerini ifade eden yolcu, uçağın tekrar yakıt almak için aprona geri dönmesi nedeniyle bazı yolcuların kabin görevlileriyle tartıştığını belirtti. Bazı yolcuların tartışma sonucu baygınlık geçirdiğini ifade eden yolcu “Bu uçakla uçmak istemiyorum” diyen bir yolcunun da uçaktan indirildiğini yazdı. İstanbul - Dalaman uçağının 3 saat rötarla 11:48'de havalandığı öğrenildi.

DHMİ’den edinilen bilgiye göre şu dakika itibariyle halen sırada 17 uçağın bulunduğu, yoğunluğun devam ettiği belirtildi.











AHL HAVALANAMAYAN UÇAK KAYNIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hava trafik idaresini sadece kule olarak oda sadece fılmlerden gordukleri kadar kavrayabilen çocukların bıle onlardan daha ıyı değerlendirmeler yapacağı,havacılıktan bihaber,sivil uçaklarda kol kalkışı vs önerebilecek kadar da komik olan bu dehalar !!! oldukça ,bence birseyler anlatmaya çalışmak ayrıntı olarak kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
20 yıldır uçağa binen biriyim yorumcu insan. bu arada ne alaka uçan kalmasın reklamı?? ben ne diyorum sen ne diyorsun sırf yorum yapmak için yorum yapıp gereksiz işgal etmeyelim forumları.. ne görüyorsak onu söylüyoruz hayırlı günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sende ucmayan kalmasin reklamindan sonra ucaga binenlerdensin herhalde, Bu arada 5+6= kactir yahu, bir turlu bilemedim, mesajim kabul gormuyor, Abooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sıkça uçağa binmiş seyahat etmiş biriyim.. bir kaç kez bende yaşadım.. güvenli bir şekilde uçalım yeter ki.. her havalimanında olabilecek şeyler bunlar.. ama malesef bizim Türk insanında bir uçuş seyahati kültürü oluşmamış. kol uçuşu diye bişiy okudum yorumlarda ve güldüm... :) ya hakikaten şakamısınız abi !?? bu kadar mı cahilsiniz?? birde ciddi ciddi yazmış dayıcım yazık :) uçağın biletini alan uçağın şirketini satın aldım zanneden yolcularımız da var onlar da candır =)) uçuş olsun ama en güvenli şekilde olsun gerisi önemli değil.. ama bunu idrak edemiyoruz daha..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL'nin karayel için yeterli minimuma sahip konfigürasyonu yok, yıllardır bu sıkıntıyı hepimiz çekiyoruz, ancak bu durumun hangi "peak" zamanı vuracağını kimse bilemez, bu sefer öğle saatine denk gelmiş, olayda yönetimsel bir hata yok. Şımarık yolcu hikayesine gelince: insanımızın havacılık nosyonuna sahip olması için daha uzun yıllar geçmesi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
atatürk hava limanindaki hava trafik,inin iyi yönetilmedigini düsünüyorum london heatrowda trafik iki misli ve iki pist var,ama trafikde atatürk kadar gecikme olmuyor.kule görewlilerinin almanlardan ders almasi gerek diye düsünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ahl deki yoğunluğun nedenide TGS:=)))hadi bunuda TGS ye mal edelim,harekatçı uçağı kaldırmadı diyelim:=)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçakla yolculuk edenler unutmasın ki siz sadece koltugu alıyorsunuz,babanızın şirketi değil o uçaktaki ekip inanın sizden daha çok sıkılıyor geriliyor,siz de böyle gereksiz gerginlik yaratınca işin içinden çıkılmaz hale geliyor,bencillik yapmaktan vazgeçin çok konuşmak istiyorsanız gidin özel jet kiralayın devam edin yolunuza ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizde tk niye gecikti die merak ediyoduk demek yel almış ahl yi:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumları okudum da bazıları şaka sanırım. Bu durumun AHL ile havayolu ile ne ilgisi var. Rüzgar nedeniyle seferler aksamış. Otobüs değil ki bu basıp gitsin. Yok para verilmiş de zamanında kalkacakmış! komik olmayın beyler. Buna tepki gösterenler Avrupa ya da Amerika'da 1 saat bekleyince sıkıysa bir tepki göstersin sonra gelip yorumunu yazsın. Millet Türkiye'ye gelince aslan kesiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000