30 Temmuz 2011, Cumartesi 16:43:38

AHL HABERLEŞME SİSTEMİNDE ARIZA

Atatürk Havalimanı'nda bulunan Sabit Haberleşme Sistemi (AFTN) meydana gelen bir arıza nedeniyle uçakların geliş gidişlerinde rötarlar yaşandı.
  • asasa
  • geçenlerde de ahl de air traffic center binasının etrafıtellerle çevrilmişti. girmek yasaktır diye eeee sistemleri de kapatp çıkmılardır belki de... ne malum!!!!
  • AFTN ve FIC hiç bir zaman kapanmaz..Çünkü bu iki ünite Uçuş emniyeti ile ilgili ofislerden vazgeçilmezlerdendir.Bu Üniteleri de en iyi tanıyan ICAO ve Euro Control dur.Zira FIC ve AFTN Türkiye de eşi ve benzeri olmayan ünitedir.AFTN ve FIC personeli olmak için sıraya girdiniz.Torpil bile buldunuz.Yinede olamadınız.Bu mesleklerde çalışmak ayrıcalıktır.Bilgi ve birikime ihtiyaç vardır.Havacılık bunu gerektirir.Havacılığında her zaman bize ihtiyacı vardır. ÖNCE HAVACILIĞI ÖĞRENİN SONRA YORUM YAPIN.....
  • Yazdığınız yorumdan güvenlikçi olduğunuz anlaşılıyor.Zira konuyu dahi anlamamışsınız.Sistemdeki teknik problemin FIC ve AFTN Personeli ile Uçuş Takip sisteminin ne ilgisi var.FIC ve AFTN Personelinin ne iş yaptığını Gen.Md.lüğümüz ve EURO CONTROL çok iyi bilmekte ve ona göre değerlendirmektedir.Değerlendirmeye de devam edecektir.Siz bu kadar iddalı idiniz de neden Güvenlikçi oldunuz ? FIC ve AFTN Personeli olmak için neler gerektiği, mesleki sınavlardan sonra bu görevlere atandığımız bilinen bir gerçektir.Bu konuda bilgisi olan Eski Personel arkadaşlarımız bizlerin hangi aşamalardan geçtiğini,nasıl çalıştığımızı çok iyi bilirler.Şimdi Teknoloji ile iş yapıyoruz.Ancak sizin Teknoloji gibi bir derdiniz olmadığı için Bekçiliğe devam....
  • CELAL ÖZUĞUR UYANSIN BENCE. UÇAKLAR SAATLERCE YERDE KALDI. BU SİSTEMİN YEDEĞİ OLMAZ MI. PARK YERİ YOK, SİSTEMLERİ ARIZALANIR AHL BUKADAR İŞTE.
  • ya güldürmeyin o pazarlama staretejilerini kimse yemez dhmide çalışan herkes sizin iş yapmayıpta yapıyorum ayaklarına yattığınızı biliyor bence fazla çabalamayın batarsınız bir arkadaş müfettiş istemiş yorumunda keşke gelsede bir haftasını bunlarla mesaide geçirse ve sonunda diğer birimlerin personel ihtiyacıda ortadan kalkmış olur dhmi boşuna sınavla eleman almamış olur
  • ya daha önce sizin beğenmediğiniz güvenlikçiler uçuş takip sisteminde tek başına işi yapıyor çoğu zamanınıda kantinde geçiriyordu şimdi iki birim bu işin altından kalkamıyor baş müdüre serzenişte bulunuyorsunuz sanki baş müdür bilmiyormu fıc le aftn nin pijamalı çalışanlarını hala aklım ermiyor kule zaten permiyede bakıyor planada bu kadar insan aftn ve fıc da bir iş yapmadıkları aşikar herkes biliyor diğer birimlerde elaman açığı varken burdakiler evlilik programları ve pasta kek yarışmalarıyla tüm meydanlara afiş olmuşlar
  • Tum dunyada Aftn sistemleri kalkiyor bizimkiler hala aftn sisteminden vaz gecemiyorlar. Cfmu (eurocontrol'e uye ulkeyiz) herkes atc ucus planlarini online takip ederken, kule planin Eurocontrol sistemde olmasina ragmen bazi durumlarda ucaklara calistirma izni vermiyor..gerekce olarak kendi aftn sistemlerinde planlari gozukmuyormus....Online olarak niye calisamadiklarini merak ediyorum.
  • evet arkadaşlar tüm dhmi camiası aftn iş yapmadığını biliyor kimse kaşınmasın orada neler olduğundan haberdar olanlar var idda etmiyorum aftn ve fıc birimleri kapatılsın atatürk havalimanı hissetmeyecektir bu birimlerin yokluğunu. çalışmadan para alan tek iki güzide birimimiz ve bu teknolojide bile hala iki kişi permileri klasörlemekle meşgul artık gerisini siz düşünün müdür ziyaretlerinde yapılan en iyi çalışma havası printer dan planları çıkartmak.
  • DHM hiç birşeyini doğru yapamıyor, ATC deki arkadaşlarda yoruldu, herkes fazla mesai lerden yoruldu, ücretler yetersiz, DHM deki Müdürler arasındaki iletişim sıfır, kim neler yapıyor, neden belli değil, keşke Müdür ve üst seviyedeki arkadaşları emekli etsenizde, genç ve dinamik arkadaşların önü açılsa, 10 sene ve üzeri müdürmü olur, yuh, paraları yanınızda götüremessiniz..
İngilizce adı Aeronautical Fixed Telecommunication Network "Sabit Haberleşme Sistemi" olan yazılımdaki arıza ile ilgili olarak AirportHaber'e açıklama yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur şunları söyledi "AFTN, önemli mesajların alınıp verildiği bilgisayarların bağlı olduğu bir sistemdir. Bu bilgisayarlardaki arıza nedeniyle sistem yaklaşık iki saattir devre dışı kalmıştır. Bu süre içinde mesajlar manuel olarak geçilmiştir. Doğal olarak da bazı gecikmeler yaşanmıştır. Sistemin onarımı devam etmektedir. Hawlett Packerd şirketi'de şu anda bize destek vermektedir" diye konuştu.

Özuğur yaşanan arıza onarılana kadar çok büyük rötarlar yaşanmayacağını fakat aksamaların meydana gelebileceğini ifade etti.

Bu sistemde geçilen mesajların genellikle aciliyet mesajları, uçuş güvenliği mesajları, uçak operasyonları için hayati bilgiler meteorolojik mesajlar, uçuş düzenlilik mesajları ve havacılık idari mesajları olduğu açıklandı.
AHL HABERLEŞME SİSTEMİNDE ARIZA

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
asasa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
geçenlerde de ahl de air traffic center binasının etrafıtellerle çevrilmişti. girmek yasaktır diye eeee sistemleri de kapatp çıkmılardır belki de... ne malum!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AFTN ve FIC hiç bir zaman kapanmaz..Çünkü bu iki ünite Uçuş emniyeti ile ilgili ofislerden vazgeçilmezlerdendir.Bu Üniteleri de en iyi tanıyan ICAO ve Euro Control dur.Zira FIC ve AFTN Türkiye de eşi ve benzeri olmayan ünitedir.AFTN ve FIC personeli olmak için sıraya girdiniz.Torpil bile buldunuz.Yinede olamadınız.Bu mesleklerde çalışmak ayrıcalıktır.Bilgi ve birikime ihtiyaç vardır.Havacılık bunu gerektirir.Havacılığında her zaman bize ihtiyacı vardır. ÖNCE HAVACILIĞI ÖĞRENİN SONRA YORUM YAPIN.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazdığınız yorumdan güvenlikçi olduğunuz anlaşılıyor.Zira konuyu dahi anlamamışsınız.Sistemdeki teknik problemin FIC ve AFTN Personeli ile Uçuş Takip sisteminin ne ilgisi var.FIC ve AFTN Personelinin ne iş yaptığını Gen.Md.lüğümüz ve EURO CONTROL çok iyi bilmekte ve ona göre değerlendirmektedir.Değerlendirmeye de devam edecektir.Siz bu kadar iddalı idiniz de neden Güvenlikçi oldunuz ? FIC ve AFTN Personeli olmak için neler gerektiği, mesleki sınavlardan sonra bu görevlere atandığımız bilinen bir gerçektir.Bu konuda bilgisi olan Eski Personel arkadaşlarımız bizlerin hangi aşamalardan geçtiğini,nasıl çalıştığımızı çok iyi bilirler.Şimdi Teknoloji ile iş yapıyoruz.Ancak sizin Teknoloji gibi bir derdiniz olmadığı için Bekçiliğe devam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CELAL ÖZUĞUR UYANSIN BENCE. UÇAKLAR SAATLERCE YERDE KALDI. BU SİSTEMİN YEDEĞİ OLMAZ MI. PARK YERİ YOK, SİSTEMLERİ ARIZALANIR AHL BUKADAR İŞTE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya güldürmeyin o pazarlama staretejilerini kimse yemez dhmide çalışan herkes sizin iş yapmayıpta yapıyorum ayaklarına yattığınızı biliyor bence fazla çabalamayın batarsınız bir arkadaş müfettiş istemiş yorumunda keşke gelsede bir haftasını bunlarla mesaide geçirse ve sonunda diğer birimlerin personel ihtiyacıda ortadan kalkmış olur dhmi boşuna sınavla eleman almamış olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya daha önce sizin beğenmediğiniz güvenlikçiler uçuş takip sisteminde tek başına işi yapıyor çoğu zamanınıda kantinde geçiriyordu şimdi iki birim bu işin altından kalkamıyor baş müdüre serzenişte bulunuyorsunuz sanki baş müdür bilmiyormu fıc le aftn nin pijamalı çalışanlarını hala aklım ermiyor kule zaten permiyede bakıyor planada bu kadar insan aftn ve fıc da bir iş yapmadıkları aşikar herkes biliyor diğer birimlerde elaman açığı varken burdakiler evlilik programları ve pasta kek yarışmalarıyla tüm meydanlara afiş olmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tum dunyada Aftn sistemleri kalkiyor bizimkiler hala aftn sisteminden vaz gecemiyorlar. Cfmu (eurocontrol'e uye ulkeyiz) herkes atc ucus planlarini online takip ederken, kule planin Eurocontrol sistemde olmasina ragmen bazi durumlarda ucaklara calistirma izni vermiyor..gerekce olarak kendi aftn sistemlerinde planlari gozukmuyormus....Online olarak niye calisamadiklarini merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet arkadaşlar tüm dhmi camiası aftn iş yapmadığını biliyor kimse kaşınmasın orada neler olduğundan haberdar olanlar var idda etmiyorum aftn ve fıc birimleri kapatılsın atatürk havalimanı hissetmeyecektir bu birimlerin yokluğunu. çalışmadan para alan tek iki güzide birimimiz ve bu teknolojide bile hala iki kişi permileri klasörlemekle meşgul artık gerisini siz düşünün müdür ziyaretlerinde yapılan en iyi çalışma havası printer dan planları çıkartmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHM hiç birşeyini doğru yapamıyor, ATC deki arkadaşlarda yoruldu, herkes fazla mesai lerden yoruldu, ücretler yetersiz, DHM deki Müdürler arasındaki iletişim sıfır, kim neler yapıyor, neden belli değil, keşke Müdür ve üst seviyedeki arkadaşları emekli etsenizde, genç ve dinamik arkadaşların önü açılsa, 10 sene ve üzeri müdürmü olur, yuh, paraları yanınızda götüremessiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000