14 Kasım 2008, Cuma 10:13:56

AHL Gümrüğü gün sayıyor

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos depreminde hasar aldığı için boşaltılan Atatürk Havalimanı yanındaki Gümrük binasının onarımı tamamlanmak üzere.

17 Ağustos depreminde zarar gören Atatürk Havalimanı yanındaki Gümrük binasının güçlendirilmesi ihalesini kazanan firma taahhütlerini yerine getiremeyince Devlet Hava Meydanları İşletmeleri, binanın onarımı için yeniden ihaleye çıkmıştı. 5 yıldır borunca atıl durumda kalan Gümrük Binası’nın ihalesini 21 Eylül 2008 tarihinde Bir milyon YTL’ye Karen İnşaat kazandı. İhaleye göre Karen İnşaat’ın 110 günde bitirmesi planlandı. Ancak 40 kişilik bir ekibin gece gündüz çalışması sonucunda binanın tarihten önce Aralık ayında Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne teslim edileceği belirtildi.

Dış cepheleri sökülen Gümrük Binası’nın şuanda yüzde 80’i bitmiş durumda. Elektrik ve su tesisatının tamamlanmasının ardından, iç dekorasyon ve seramik işlemlerinin de bitilmesiyle bina, aralık ayında DHMİ’ye teslim edilecek.

Yeni binanın girişindeki yoğunluğu önlemek için turnikeler kurulacak. Gümrük komisyoncuları binaya arkadan girecek. Binayı, Gümrük Müdürlüğü, Maliye Saymanlığı ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü kullanacak. 

Halen sağlıksız koşullarla verilen hizmet, yeni binaya taşınmasıyla modern bir hale kovuşacak.

 

AHL Gümrüğü gün sayıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000