15 Temmuz 2011, Cuma 11:50:31

AHL Camii yıkıldı

Atatürk Havalimanı'ndaki Taksiciler Kooperatifi Camii yenilenmek üzere yıkıldı...
  • arkadaşlar bu cami tüm alan çalışanları-taksiciler-yolcular-yolcu karşılamaya gelenlere hitap ediyordu.artık yenisi ve büyüğü gerekiyordu yani ihtiyaca cevap veremiyordu.özellikle cuma günleri yolunuz düşerse sizde şahit olun.bir tuğla katkı da sizden olsun.
  • "Dini butun" AHL taksicileri gelen turistleri, yolculari kaz gibi yolduktan sonra gidip ibadet edip akillari sira gunahlarini sevaplari ile esitliyorlar :) Degil 5 vakit gunluk 500 vakit ibadet etseniz ne yazar, haramin helale katkisi yoktur!
  • bu cami niye birden bire yıkıldı anlam vermek güç.ilk etapta havaş otobüs işletmesinin yarısı ile çelebi otoparkının yarısına yapılcaktı. havaş tavın olduğu için hiç ses çıkarılmadan yarısı alını verdi otobüs işletmesinin havaş personeli tavın paralı otoparkına üçret karşılığında arabalarını çekmek zorunda kaldı çelebi tavın olmadığı için gasp edilen yerini mahkemeye verdi bu işe girenler çark ederek el konulan bütün yerlerden geri çekildiler bu caminin elektirik üretim santralnin genişlemesine engel olduğu yönünde iddalar var bunun için böyle varyasyonlara ihtiyaç duyulmuş bilmiyorum ALLAH rıza için mi yoksa daha çok elektirik üretip karlılığı artırmak için mi zaman gösterecek.
  • Ne dine karşıyım, ne de dinle alakalı harcanan paralara. Ama Atatürk havalimanının, camiye gelene kadar o kadar çok şeye ihtiyacı var ki, caminin öncelik olmasını kabullenemiyorum. Yine siyasi bir yatırım işte... Dış hatlarda saatte 60 uçağın iniş, 40 uçağın kalkış yaptığı bir havalimanında 26 tane körüklü kapı olması kadar komik bir şey olamaz! Ki yakın zamanda bu rakamları 80 iniş, 60 kalkış olarak arttırmayı düşünüyorlar ama körüklü kapı yapmak akıllara gelmiyor?? Ayrıca Havalimanı personelini kimse düşünmüyor. 201 numaralı kapıdan, 226 numaralı kapıya yürümek, Florya'dan Ataköy'e yürümekten farksız!! Hani çözüm? Yok tabiki...
  • gerçekten de bunu düşünenden de yaptıracaklardan da Allah razı olsun
  • yine cami yapın haaaa rezidans yapmayın emi?
  • Yenisi apronun kenarına yapılacak, transit yolcular da istifade edecek diye duymuştum...
  • Başbakan bir de araç ve uçak park yeri yapın demişti ben duydum.
Atatürk Havalimanı'ndaki Taksiciler Kooperatifi Camii yenilenmek üzere yıkıldı. VIP Protokol yolu üzerinde bulunan ve cemaat için yetersiz kalan cami, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine bulunduğu yere yapılacak. 
 
İmam Mustafa Coşkun, cemaate yetersiz geldiğinden dolayı böyle bir teşebbüste bulunduklarını belirterek, "Yıkılırken insanın yine de insan gönlü buruk oluyor. " dedi. Selçuklu mimarı tarzı ön planda olacak projede son aşamaya gelindiğini anlatan Coşkun, şöyle devam etti: "Daha modern daha elverişli güzel bir camii olacak. Cemaat kapasitesi artıyor. Çünkü uluslararası havalimanımızda böyle camiimizin de olması bizi mutlu ediyor. Eski caminin etrafına yıllardır çok çeşitli düzenlemeler yaptık. Ancak gördük ki yetersiz. Yetkililerimiz ve çevremizin de katkılarıyla inşallah yeni havalimanı camimize kavuşacağız. Cuma namazlarını kılmak için geçici olarak yakın bir yerde mescit yaptık. " 
 
Başbakan Erdoğan'ın VIP yolu üzerindeki cami için 'Atatürk Havalimanı gibi modern bir yere daha geniş bir camii yapılmalı" görüşü üzerine Büyükşehir belediyesini harekete geçmiş ve proje hazırlığına başlamıştı. Selçuklu tarzında inşa edilecek cami, kubbe altında 3 bin 500 kadar kişinin ibadet yapabileceği şekilde tasarlandığı öğrenildi.

Samanyolu
AHL Camii yıkıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar bu cami tüm alan çalışanları-taksiciler-yolcular-yolcu karşılamaya gelenlere hitap ediyordu.artık yenisi ve büyüğü gerekiyordu yani ihtiyaca cevap veremiyordu.özellikle cuma günleri yolunuz düşerse sizde şahit olun.bir tuğla katkı da sizden olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Dini butun" AHL taksicileri gelen turistleri, yolculari kaz gibi yolduktan sonra gidip ibadet edip akillari sira gunahlarini sevaplari ile esitliyorlar :) Degil 5 vakit gunluk 500 vakit ibadet etseniz ne yazar, haramin helale katkisi yoktur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu cami niye birden bire yıkıldı anlam vermek güç.ilk etapta havaş otobüs işletmesinin yarısı ile çelebi otoparkının yarısına yapılcaktı. havaş tavın olduğu için hiç ses çıkarılmadan yarısı alını verdi otobüs işletmesinin havaş personeli tavın paralı otoparkına üçret karşılığında arabalarını çekmek zorunda kaldı çelebi tavın olmadığı için gasp edilen yerini mahkemeye verdi bu işe girenler çark ederek el konulan bütün yerlerden geri çekildiler bu caminin elektirik üretim santralnin genişlemesine engel olduğu yönünde iddalar var bunun için böyle varyasyonlara ihtiyaç duyulmuş bilmiyorum ALLAH rıza için mi yoksa daha çok elektirik üretip karlılığı artırmak için mi zaman gösterecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne dine karşıyım, ne de dinle alakalı harcanan paralara. Ama Atatürk havalimanının, camiye gelene kadar o kadar çok şeye ihtiyacı var ki, caminin öncelik olmasını kabullenemiyorum. Yine siyasi bir yatırım işte... Dış hatlarda saatte 60 uçağın iniş, 40 uçağın kalkış yaptığı bir havalimanında 26 tane körüklü kapı olması kadar komik bir şey olamaz! Ki yakın zamanda bu rakamları 80 iniş, 60 kalkış olarak arttırmayı düşünüyorlar ama körüklü kapı yapmak akıllara gelmiyor?? Ayrıca Havalimanı personelini kimse düşünmüyor. 201 numaralı kapıdan, 226 numaralı kapıya yürümek, Florya'dan Ataköy'e yürümekten farksız!! Hani çözüm? Yok tabiki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerçekten de bunu düşünenden de yaptıracaklardan da Allah razı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yine cami yapın haaaa rezidans yapmayın emi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yenisi apronun kenarına yapılacak, transit yolcular da istifade edecek diye duymuştum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başbakan bir de araç ve uçak park yeri yapın demişti ben duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000