20 Aralık 2012, Perşembe 15:47:47

AHL APRONUNDA SON DURUM

İstanbul'u bu sabahtan itibaren etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve sert rüzgar Atatürk Havalimanı'nda da uçaklara zaman zaman zor anlar yaşatıyor...
  • Bu yaziyi okuyup ucaginiza yada arabaniza hicbir zaman alkol ve glikoz karisimini surmeyin. Cok uzulursunuz.
  • Sabiha Gökçen'in karla sınavına ne demeli? Her uçağı en az 2 3 saat sırada beklettiler. Havayollarını denetleyen sivil havacılık yetkilileri bunları görmüyor mu hiç. Taahhütlerini yerine getirmeyip binlerce insanı rezil edenlerin en kısa zamanda hesap vermesini sağlamalılar. Türkiye'de havacılık meteorolojisi de içler acısı durumda. 1 saat sonrasını bile tahmin edemeyecek kadar yetersiz teknolojimiz ve personelimiz var maalesef. Her kış işini layıkıyla yapamayanlar yüzünden mağdur oluyoruz.
  • yolcum var 5 saattir beklediler ve iptal oldu Allah boyle havalarda herkesin yardimcisi olsun pegasusun cok sayida seferi iptal
  • Glikoz SEKER demek ........ lutfen gercek bilgiler verelim bu mai ""glycol"" dur......
  • ahl ye ilk inişim aklıma geldi.manzara aynen böyleydi
  • Ne yapsin adamlar kis Sartlari mahsusmu beklettiler seni 3 saat de gec git be adam gidecegin yere sag salim bu kis gunu evine vardiginda once Allaha sonra yaradana sukur et
  • rotar sezonu hayırlı olsun.sıkıntı yok tgs işleri halleder.topçunun elemanları vatandaşı madur etmez.kotildebiz yolcuları çok seviyoruz der iş tatlıya bağlanır .
  • Uçakların çoğu saatlerdir yolcular içinde bekliyor 1-2 saatlik yolculuk için 3-4 saattir bekliyorlar Allah sabır versin
  • noktada de-icing hizmeti veriliyor? Bir bilen var mi? Tesekkurler.
  • kısa surelı bekleme sanırım 3 saat ucak ıcınde beklemek oluyor tum ucaklar beklemede hareket yok

Bu sabah başlayan ve öğlen saatlerinde etkisini artıran kar yağışı Atatürk Havalimanı'nda zaman zaman gecikmelere neden olsa da AirportHaber'in havalimanı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, çok büyük sıkıntılar yaşanmadığı öğrenildi.

Havalimanı apronunda kış şartlarına karşı çalışmalar hız kesmeden devam ederken, apron personeli zor şartlar altında uçaklara hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda buzlanmaya karşı pistler de gün boyu temizlik çalışmaları ve buzlanmaya karşı çalışmalar yapılırken, apron trafiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Pistlerde cihazlarla buzlanma dereceleri ölçüldü. Görevliler, buzlanmayı önlemek için büyük çaba harcadılar. Pistin başı, ortası ve sonu olmak üzere üç ayrı ölçüm alındıktan sonra zayıftan iyiye kadar bir değerlendirme tablosu çıkartılıyor. Bu durum havalimanını kullanacak uçaklara otomatik yayınla bildiriliyor.

Böylece inişe gelen uçakların pilotları pist üzerindeki kayganlıkla birlikte her türlü farklı oluşumu da bilerek ve ona göre dikkat ederek iniş gerçekleştiriyor.

Bu arada Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapacak Türk ve yabancı uçaklar buzlanmaya karşı de-icing adı verilen alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor. Bu işlem için sıraya giren uçaklar  kısa süreli gecikmeler yaşayabiliyor.

İşte Atatürk Havalimanı apronunda son durum:

 

 

AHL APRONUNDA SON DURUM

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

glikoz ~ 11 yıl önce
Bu yaziyi okuyup ucaginiza yada arabaniza hicbir zaman alkol ve glikoz karisimini surmeyin. Cok uzulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 11 yıl önce
Sabiha Gökçen'in karla sınavına ne demeli? Her uçağı en az 2 3 saat sırada beklettiler. Havayollarını denetleyen sivil havacılık yetkilileri bunları görmüyor mu hiç. Taahhütlerini yerine getirmeyip binlerce insanı rezil edenlerin en kısa zamanda hesap vermesini sağlamalılar. Türkiye'de havacılık meteorolojisi de içler acısı durumda. 1 saat sonrasını bile tahmin edemeyecek kadar yetersiz teknolojimiz ve personelimiz var maalesef. Her kış işini layıkıyla yapamayanlar yüzünden mağdur oluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW COK KOTU ~ 11 yıl önce
Ataturkte o kadar trafige ragmen cark dondu SAW da onda biri trafik bile yok iken bu sekilde uvallamasi manidar de icing de bile ucaklar en az 1 saat bekliyor tedbir alinmamis ataturk oyle degil (bkz haberler)
Sabihada cok berbat ~ 11 yıl önce
yolcum var 5 saattir beklediler ve iptal oldu Allah boyle havalarda herkesin yardimcisi olsun pegasusun cok sayida seferi iptal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GUZEL Bİ İCKİ TARİFİ....:))))) ~ 11 yıl önce
Glikoz SEKER demek ........ lutfen gercek bilgiler verelim bu mai ""glycol"" dur......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim/rumuz ~ 11 yıl önce
alkolu sekerle alınca etkısını arttırıyo diyedir
isim/rumuz ~ 11 yıl önce
ahl ye ilk inişim aklıma geldi.manzara aynen böyleydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak ağabey ~ 11 yıl önce
allah kanatlarına zeval vermesin uçak ağabey =)
rumuz/isim ~ 11 yıl önce
hangi manzaraya indiydin ki
Bekleme ~ 11 yıl önce
Ne yapsin adamlar kis Sartlari mahsusmu beklettiler seni 3 saat de gec git be adam gidecegin yere sag salim bu kis gunu evine vardiginda once Allaha sonra yaradana sukur et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
rotar sezonu hayırlı olsun.sıkıntı yok tgs işleri halleder.topçunun elemanları vatandaşı madur etmez.kotildebiz yolcuları çok seviyoruz der iş tatlıya bağlanır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcular Uçakta ~ 11 yıl önce
Uçakların çoğu saatlerdir yolcular içinde bekliyor 1-2 saatlik yolculuk için 3-4 saattir bekliyorlar Allah sabır versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kac ~ 11 yıl önce
noktada de-icing hizmeti veriliyor? Bir bilen var mi? Tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iki ~ 11 yıl önce
De-icing apronunda THY/TGS, E2/3'de HAVAŞ ve ÇELEBİ verir yıllardır.
bekleme ~ 11 yıl önce
kısa surelı bekleme sanırım 3 saat ucak ıcınde beklemek oluyor tum ucaklar beklemede hareket yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000