17 Kasım 2010, Çarşamba 07:17:07

AHL AKILLI KULESİNE KAVUŞUYOR

Atatürk Havalimanı’nın yeni yılda hizmete girecek kulesiyle hava trafiği daha hızlı ve pistler daha güvenli olacak.
  • Uzun zamandır kulenin inşaatı sürüyordu...TAV farkını AHL de her zaman yaşıyoruz
  • ne kadara mal olsu acaba? hoş bunun parası da eurocontrolden çıkmıştır ama...
  • en az kule kadar akıllı içinde yaşayan insana ihtiyaç var... acaba ahl de çalışan ve de ha me ii li kaç kişi en az kule kadar akıllı????
  • yeni yılda AHL kontrol kulesine SMART kapsamında birde AHLAMA duvarı pardon 2 AHLAMA duvarı konmuş bütün havacılık camiasına hayırlı olsun :D 360 derece görüp de neyapacak ki kule dimi?
  • 2013 de olsa iyi...
  • KULENİN "AKILLI"OLMASI SORUNLARI ÇÖZMÜYOR.İÇİNDEKİLER ÇOK DAHA ÖNEMLİ.BUNLARLA BU İŞ OLMAZ.
  • erdoğan abi, yeni yıl demişsin ama 2013'ten önce geçemeyiz smarta..
  • Atatürk havaalimanı artık kapasitesi kaldırmıyor acil olarak hemen askeri bölge açılmalı, veyahangi taraftan yer müsaitse oradan alan yaratılmalı bu şekilde gitmesi zor rötarlar oluyor sıkıntı dert bitmez artarak devam eder havayolu şirketlerinin uçak sayısı da artıyor...
  • Demek ki maharet kule binasında imiş.
  • Havadaki gözle görülür, ölçülebilir dolayısiyle yönetilebilir. Sen esas yerdekine bak. Bir dakika da değil yarım saniyede bir iniş klakış yaptırsan ne yazar? Şu anda neredeyse uçuş süresi kadar bagaj almak için bekliyorsun.
Vatan gazetesinin haberine göre; Her bayram olduğu gibi bu bayramda da havaalanlarında yolcu sayısı arttı ve hava trafiği zaman zaman felç oldu. Normal zamanlarda ortalama 700 uçağın iniş ve kalkış gerçekleştirdiği havalimanında, arife günü 809 uçak iniş ve kalkış gerçekleştirdi. Her dakika bir uçağın kalkıp indiği bu yoğun günde, dünyanın en stresli mesleğini yapan 58 yaşındaki Hava Trafik Kontrolörleri Ekip Şefi Erdoğan Belenkoğulları, hava trafiğinde kule görevlilerinin en yoğun çalışan ekip olduğuna dikkat çekerek, Atatürk Havalimanı’nın beynini yönettiklerini söyledi.

“Biz kule olarak 18 buçuk kilometrelik bir alanı yönetiyoruz. En son iş bizde bitiyor. Hatanın telafi edilemeyeceği iniş ve kalkışları sağlıyoruz. Gündüz vardiyasında 12 kişi gece vardiyasında da 9 kişi olarak çalışıyoruz. 120 kontrolörün her biri bir gün gece bir gün gündüz olarak günde 6 saat çalışıyoruz. Bu 6 saat de devamlı değil. 1 buçuk saat çalışmanın ardından 1 buçuk saatlik bir dinlenme molası da var. Ancak ben günde 11 saat çalışıyorum. Bütün ekibi koordine ediyorum. Yemek yiyemediğim zamanlar bile oluyor. Bu mesleği yapanlarda tansiyon, kalp ve diyabete çok sık rastlanabiliyor. Şikâyetçi de olsak böyle bir yerde çalışmaktan memnunuz. Çünkü heyecanlı ve ilginç bir meslek. Yeni yılda hizmete girecek yeni kulede, Smart Projesi kapsamında yepyeni bir uygulama gelecek. Radar ve hava trafik sistemlerimiz yenilenecek ve hava trafiği tek merkezden yönetilecek. Projeyle hava trafiği daha hızlı ve pistler daha güvenli olacak. İstanbul’dan yönetilen batı ve Ankara’dan yönetilen doğu hava trafiği de, tek merkezde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda toplanacak. Yerleştirilecek yer radarlarıyla, havaalanlarında bulunan araç ve uçaklar kontrol edilip, uçakların iniş ve kalkışlarının daha güvenli ve hızlı olması sağlanacak. Havadaki uçaklar bekletilmeyecek.”

(Vatan)

AHL AKILLI KULESİNE KAVUŞUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Uzun zamandır kulenin inşaatı sürüyordu...TAV farkını AHL de her zaman yaşıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne kadara mal olsu acaba? hoş bunun parası da eurocontrolden çıkmıştır ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en az kule kadar akıllı içinde yaşayan insana ihtiyaç var... acaba ahl de çalışan ve de ha me ii li kaç kişi en az kule kadar akıllı????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni yılda AHL kontrol kulesine SMART kapsamında birde AHLAMA duvarı pardon 2 AHLAMA duvarı konmuş bütün havacılık camiasına hayırlı olsun :D 360 derece görüp de neyapacak ki kule dimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2013 de olsa iyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KULENİN "AKILLI"OLMASI SORUNLARI ÇÖZMÜYOR.İÇİNDEKİLER ÇOK DAHA ÖNEMLİ.BUNLARLA BU İŞ OLMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
erdoğan abi, yeni yıl demişsin ama 2013'ten önce geçemeyiz smarta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atatürk havaalimanı artık kapasitesi kaldırmıyor acil olarak hemen askeri bölge açılmalı, veyahangi taraftan yer müsaitse oradan alan yaratılmalı bu şekilde gitmesi zor rötarlar oluyor sıkıntı dert bitmez artarak devam eder havayolu şirketlerinin uçak sayısı da artıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Demek ki maharet kule binasında imiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havadaki gözle görülür, ölçülebilir dolayısiyle yönetilebilir. Sen esas yerdekine bak. Bir dakika da değil yarım saniyede bir iniş klakış yaptırsan ne yazar? Şu anda neredeyse uçuş süresi kadar bagaj almak için bekliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000