13 Ağustos 2013, Salı 17:45:18

3. HAVALİMANINDAN SONRA SABİHA GÖKÇEN BAMBAŞKA OLACAK

Sabiha Gökçen Havaalanı CEO’su Gökhan Buğday, Üçüncü Havalimanı’nın açılmasının ardından Sabiha Gökçen’in şehir havalimanı olacağını söyledi...
  • SAW sanırım nerede olduğunun farkında değil. Hangi şehirin meydanı olacak ? Adapazarı mı, İzmit mi ? İstanbul olmadığı kesin.
  • siz de otoparkı kullanmayıverirsiniz. Böylece En buyuk cezayı vermiş olursunuz. 500 mt ötedeki isparkı kullanın derim. ücretsiz ring servisleri de var. havalimanına götürüp getiriyorlar. üstelik 4 günlüğü 28 lira. kredi kartı kampanyaları ile 14 lira vermiş olursun. Şayet ben öyle yapıyorum.
  • Arkadaşım sen git her kontuarı sıra, her x ray i kuyruk, merter aksaray ve mecidiyeköyden başlayan trafiği ile AHL'den uç.. Senin gibilere fazla 3 koldan ulaşımı olan sabiha gökçen.. Taksimden SAbihaya 45 dakikada gelen havataş, AHL'ye 1,30 saatte gidemiyor bunu idrak edemeyerek cahilce yorum yapmayın.. Ayrıca sabiha gökçen izmitse "senin mantığına göre", 45 km Beşiktaş'a 37 km taksime olan AHL de Tekirdağ'dır..
  • perşembe sabah tan pazar akşamına otopark ücreti 130 tl. Tarife listesinde 79 tl yazıyor ancak küçük harflerle "abone işlemi yapanlara" denmiş. Aynı banka kartlarındaki gibi Otoparkı kullanmayacağımdan emin olabilirsiniz.
  • Güzel hayaller bunlar ama SAW ın şehir meydanı olması mümkün değil. Olsa olsa izmitin şehir meydanı olur

Sabiha Gökçen Havaalanı'nın geçtiğimiz bayramda yolcu vu uçak sayısı bakımından tarihi rekor kırmasının ardından CEO Gökhan Buğday, bazı açıklamalarda bulundu.

TAM BİR BAYRAM HAVASI YAŞADIK

Buğday, “Özellikle bayramın gidişi ve dönüşü çok yoğundu. En büyük yoğunluğu dönüşte hissettik. Pazar günü en yoğun günümüzü yaşadık müthişti. Tam bir bayram havası yaşadık” dedi.

Buğday, bayramdaki bu olumlu tablonun yıl sonu 18 milyon olan yolcu hedefini 1 milyon daha yukarı çekeceğini belirtti.

Buğday, “Ramazanın ardından yaz trafiğinin yoğunluğu hedeflerimizi biraz daha yukarı çekecek. 19 milyon civarında bir gerçekleşme bekliyoruz. İlk altı aylık rakamlara baktığımızda yüzde 18’lik bir büyüme var zaten. 1 milyon yolcu bizim hedefimizin üzerine çıkacak. Dış hatlarda daha fazla büyümemiz var. Dış hatlar yüzde 30’un üzerinde olacak. İç hatlardaysa yüzde 11, yüzde 12 civarında bir büyüme bekliyoruz” diye konuştu.

Sabiha Gökçen,11 Ağustos'ta 71 bin 200 ile günlük yolcu sayısında bugüne kadarki en yüksek rakamına ulaşmıştı.

ŞEHİR HAVAALANI OLACAK

Buğday, Atatürk Havalimanı’nın kapatılıp, Üçüncü Havalimanı’nın açılışına kadarki sürede Sabiha Gökçen’in bir şehir havalanı haline geleceğini ifade etti.

Buğday, “Hem Üçüncü Havalimanı hem de Sabiha Gökçen iki ayrı pazar. Atatürk Havalimanı pazarı Avrupa tarafındaydı. Atatürk Havalimanı kapatılmasaydı farklı bir senaryo düşünülebilirdi. Ama zaten kapanacak. Sabiha Gökçen bir şehir havalimanı haline gelecek. Köprü, metro gibi büyük projeler bittiğinde çok daha ulaşılabilir olacak Sabiha Gökçen” dedi.

Buğday, “Üçüncü havalimanı için 4 yıl gibi bir süreden bahsediliyor ama inşasının tamamlanması 4,5, 5 yılı bulacak. Bu süreçte Sabiha Gökçen çok daha büyük yolcu sayılarına ulaşacaktır. İkinci pistle darboğaz aşılacak. Avrupa ve Anadolu havalimanları olarak iki taraf da büyüyecek” diye devam etti.

İKİNCİ PİSTİN AÇILIŞI YAKIN

Sabiha Gökçen’de ikinci pistin sonbaharda tamamlanacağını ifade eden Buğday şöyle devam etti:

“İkinci pist için sonbaharın başlangıcında yani benim tahminim bir iki ay içinde ihaleye çıkılacak. Her şeyin resmi evrakların çıkmasına bağlı. Üçüncü havalimanı açılıncaya kadar bizim için ikinci pist önemli olacak. İkinci pistin kullanıma iki yıl ya da daha erken sürede açılacağına inanıyorum.”

METRO MARMARAY’DAN BİR YIL SONRA

Buğday, Sabiha Gökçen’e gidecek metro hattıyla ilgili olarak, “Marmaray’ın test sürüşü yapıldı. 29 Ekim’de resmi açılışın yapılacağı belirtiliyor. Kaynarca’ya kadar gelecek Marmaray. Buradan sonrası için Sabiha Gökçen’e kadar ikinci bir hat planlıyor. Bunun inşatı da bir yıl sürebilir” diye konuştu. (Cnbc-e)

3. HAVALİMANINDAN SONRA SABİHA GÖKÇEN BAMBAŞKA OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Hala ~ 11 yıl önce
SAW sanırım nerede olduğunun farkında değil. Hangi şehirin meydanı olacak ? Adapazarı mı, İzmit mi ? İstanbul olmadığı kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otopark ~ 11 yıl önce
siz de otoparkı kullanmayıverirsiniz. Böylece En buyuk cezayı vermiş olursunuz. 500 mt ötedeki isparkı kullanın derim. ücretsiz ring servisleri de var. havalimanına götürüp getiriyorlar. üstelik 4 günlüğü 28 lira. kredi kartı kampanyaları ile 14 lira vermiş olursun. Şayet ben öyle yapıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmit diyene.. ~ 11 yıl önce
Arkadaşım sen git her kontuarı sıra, her x ray i kuyruk, merter aksaray ve mecidiyeköyden başlayan trafiği ile AHL'den uç.. Senin gibilere fazla 3 koldan ulaşımı olan sabiha gökçen.. Taksimden SAbihaya 45 dakikada gelen havataş, AHL'ye 1,30 saatte gidemiyor bunu idrak edemeyerek cahilce yorum yapmayın.. Ayrıca sabiha gökçen izmitse "senin mantığına göre", 45 km Beşiktaş'a 37 km taksime olan AHL de Tekirdağ'dır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otopark ~ 11 yıl önce
perşembe sabah tan pazar akşamına otopark ücreti 130 tl. Tarife listesinde 79 tl yazıyor ancak küçük harflerle "abone işlemi yapanlara" denmiş. Aynı banka kartlarındaki gibi Otoparkı kullanmayacağımdan emin olabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 11 yıl önce
Güzel hayaller bunlar ama SAW ın şehir meydanı olması mümkün değil. Olsa olsa izmitin şehir meydanı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000