06 Haziran 2014, Cuma 08:57:14

3. HAVALİMANI İÇİN YARIN TARİHİ GÜN

Tüm dünyanın yakından ilgilendiği Türkiye'nin en değerli projelerinden biri olarak gösterilen üçüncü havalimanı için ilk kazma yarın vurulacak.
  • Frankfurt havalimanının adı nedir? İstanbul koyun kimse itiraz edemesin. Ama tabi, İstanbul'un adını da, doğudaki bazı yerlerde olduğu gibi aslına döndürdük diyerek Konstantinopol yapmayı düşünüyorsanız o ayrı. Neyi tartışıyorsunuz?
  • istanbul int airport olsun. ist kodunuda mumkunse ataturkten tasisinlar.
  • 3. havalimanin 2018 acilabilecegini bekleyenler hemen buzdolabina kosup bir sise soguk su icsinler... Kendini amorti etmeyecek masraafi hic kimse yapmaz2018 yetisecek madem neden Ataturke 100 milyon Euro yatirim yapiliyor bir dusunun bakalim,.. Gerci bunu gorebilen goruyor goremeyen de hizli trene sabotaj yapildi masaliyla avunuyor burada da ayni sey olur yok geziciler kamyona tas atti, yok gole su geri su basti kus uctu falan filan :))
  • Helal olsun , cismi çıkmadan isminden bu kadar bahsedilen bir havaalanı , buyuklugune yakısır şekılde dunya da senden bahsedecek ;)Dunyanın en buyuk havaalanı Turkiye de diyecekler , daha bunlar bir başlangıç. Buyuksun TURKİYE :)) devammmmm.
  • tabiki eurasia ve ya bosphorus olabilir...bazı ülkeler tekrar hatırlasın...avrupa ve asyayı kimin bağladığını... su kaynaklarının kullanılabilecek durumda olup olmadığı zaten kontrol ediliyor...pozitif çıkarsa zaten sular denize dökülmeyecek merak etmeyin...zaten trakya bölgesinde hala aktif akan su kaynakları var...durum kötüye giderse barajlara bağlanır olur biter...anadolu için de geçerli...Türkiye çöl değil daha ölmedik anasını satayım...vecihi ve mevlana isimleri yabancılar tarafından araştırılmaz...adam transitim ben geç kalacak mıyım? diyor sadece...en fazla japonlar felan araştırır...adamlar bizi hala afrikada sanıyor...kalkıp vecihiyi mi araştıracaklar? ama eurasia ve bosphorus isimleri bayağ rencide eder yabancıları...etmek lazım zaten...açılışına da yeni ve eski uçaklardan 1 er tane yan yana boğaziçinin üstünden geçilirken reklam çekilir al sana rencide işte...oldu bitti...
  • vecihi hürkuş ismi yakışır ama hükümEtin bu ismi verececegini sanmıyorum çünki geldiklerinden beri vatan sAVUNMASINA KATILMIŞ HİÇ BİR OLAYA VE ŞAHISLARA KARŞI HEP NEFRET İÇİNDELER KEŞKE PARTİZANLIK YAPMASALAR O BÜYÜK KAHRAMANIN VECİHİ HÜRKÜŞ İSMİNİ VERSELER AMA VERMEZLER GÖRECEKSİNİZ
  • milletimizin maddi manevi değerlerine uygun bir büyüğün isminin olması çok güzel olur keşke Hezarfen in ismi bu havaalanına verseler ismine yakışır büyük bir havaalına ismi verilmiş olur
  • Bence adı thy kaptan listesinden bir isim olmalı. Seçim de kuraa ile bu isimlerin arasından yapılmalı
  • Mevlana çok iyi olur ,anlamı büyük.tabi anlayana
  • Jet-Fadıl Airport olabilir. Çok uyumlu.

Yapım kararı alnındığı günden bu yana çeşitli tartışmalara sebep olan 3. havalimanının temelini yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan atacak. Proje tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olması planlanıyor. Projenin yaklaşık maliyeti 10 milyar 247 milyon Euro olarak açıklandı. İstanbul'u dünyanın merkezine oturtacağı belirtilen bu projenin 2018'de tamamlanması hedefleniyor. 

VECİHİ HÜRKUŞ İLE MEVLANA İSİMLERİ ÖN PLANDA

3. Havalimanının ismi henüz muamma, Başbakan Erdoğan yarın yapılşacak törende bu ismi açıklayacak. İnşaat çalışmalarının 24 saat esasına göre yapılacağı yeni havalimanının ismi şimdilik İstanbul Grand Airport (Büyük Havaalanı) olarak geçiyor. Ancak edinilen bilgilere göre havalimanına verilecek ismin Türkiye tarihinin önemli pilotu olarak yer alan Vecihi Hürkuş veya Mevlana olacağı belirtiliyor.  Öte yandan üçüncü havalimanının tamamlanmasıyla birlikte 2021 yılında Atatürk Havalimanı'nın akibetinin ne olacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.

YILDA 150 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ

Havalimanı inşaatı sona erdiğinde yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. İnşaatında kullanılacak demir çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması beklenen proje, 4 etapta tamamlanacak.

Yeni havalimanı tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil 6 pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6,5 milyon metrekare büyüklü ğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konuk evi, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi, ibadethaneler, kongre merkezi, güç santralleri, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak.

Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Mapa konsorsiyumunun kazandığı ihalenin ardından bölgede çalışmalar büyük bir hızla yürütüldü. Havalimanı arazisi içerisinde kalan tapulu arazilerin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Projenin hayata geçmesiyle Türkiye, Avrupa'nın en önemli ulaşım merkezlerinden biri olacak. Başta istihdam olmak üzere oluşturacağı önemli ekonomik katkının yanı sıra birç ok boyutu ile değer oluşturacak bu proje Türkiye'nin gözesi olacak.

İLKLERİN PROJESİ 

Yatırım kapsamında 25 bin araç kapasiteli otopark, Avrupa'nın en büyük havalimanı otoparkı olma özelliğine de sahip olacak. Bununla birlikte, geliştirilecek havalimanı şehri kapsamında oteller, hastaneler, ibadethaneler ve diğer karma yapılar yer alacak.

Havalimanına ulaşım, eş zamanlı projelerle sorun olmaktan çıkarılacak. Bölgeye ulaşım, metro hatları ve duble yollarla kolaylaşacak. 2018'e kadar projeyle birlikte tamamlanacak olan metro bağlantısı, Kuzey Marmara Otoyolu ve hızlı tren projeleri ile birlikte havalimanına ulaşım kolaylaşacak. Bu dev proje aynı zamanda İstanbul'un 'Global hava köprüsü' olacak.

3. HAVALİMANI İÇİN YARIN TARİHİ GÜN

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Frankfurt ~ 10 yıl önce
Frankfurt havalimanının adı nedir? İstanbul koyun kimse itiraz edemesin. Ama tabi, İstanbul'un adını da, doğudaki bazı yerlerde olduğu gibi aslına döndürdük diyerek Konstantinopol yapmayı düşünüyorsanız o ayrı. Neyi tartışıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
istanbul int airport olsun. ist kodunuda mumkunse ataturkten tasisinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
380 ~ 10 yıl önce
3. havalimanin 2018 acilabilecegini bekleyenler hemen buzdolabina kosup bir sise soguk su icsinler... Kendini amorti etmeyecek masraafi hic kimse yapmaz2018 yetisecek madem neden Ataturke 100 milyon Euro yatirim yapiliyor bir dusunun bakalim,.. Gerci bunu gorebilen goruyor goremeyen de hizli trene sabotaj yapildi masaliyla avunuyor burada da ayni sey olur yok geziciler kamyona tas atti, yok gole su geri su basti kus uctu falan filan :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal olsun , cismi çıkmadan isminden bu kadar bahsedilen bir havaalanı , buyuklugune yakısır şekılde dunya da senden bahsedecek ;)Dunyanın en buyuk havaalanı Turkiye de diyecekler , daha bunlar bir başlangıç. Buyuksun TURKİYE :)) devammmmm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
............... ~ 10 yıl önce
tabiki eurasia ve ya bosphorus olabilir...bazı ülkeler tekrar hatırlasın...avrupa ve asyayı kimin bağladığını... su kaynaklarının kullanılabilecek durumda olup olmadığı zaten kontrol ediliyor...pozitif çıkarsa zaten sular denize dökülmeyecek merak etmeyin...zaten trakya bölgesinde hala aktif akan su kaynakları var...durum kötüye giderse barajlara bağlanır olur biter...anadolu için de geçerli...Türkiye çöl değil daha ölmedik anasını satayım...vecihi ve mevlana isimleri yabancılar tarafından araştırılmaz...adam transitim ben geç kalacak mıyım? diyor sadece...en fazla japonlar felan araştırır...adamlar bizi hala afrikada sanıyor...kalkıp vecihiyi mi araştıracaklar? ama eurasia ve bosphorus isimleri bayağ rencide eder yabancıları...etmek lazım zaten...açılışına da yeni ve eski uçaklardan 1 er tane yan yana boğaziçinin üstünden geçilirken reklam çekilir al sana rencide işte...oldu bitti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
vecihi hürkuş ismi yakışır ama hükümEtin bu ismi verececegini sanmıyorum çünki geldiklerinden beri vatan sAVUNMASINA KATILMIŞ HİÇ BİR OLAYA VE ŞAHISLARA KARŞI HEP NEFRET İÇİNDELER KEŞKE PARTİZANLIK YAPMASALAR O BÜYÜK KAHRAMANIN VECİHİ HÜRKÜŞ İSMİNİ VERSELER AMA VERMEZLER GÖRECEKSİNİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli malı ~ 10 yıl önce
milletimizin maddi manevi değerlerine uygun bir büyüğün isminin olması çok güzel olur keşke Hezarfen in ismi bu havaalanına verseler ismine yakışır büyük bir havaalına ismi verilmiş olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 10 yıl önce
Bence adı thy kaptan listesinden bir isim olmalı. Seçim de kuraa ile bu isimlerin arasından yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 10 yıl önce
Neden THY pilotları para alıp uçmak harici ne yapar? Oldu olacak birde çıkan isim yaşıyorsa ömür boyu yedi sülalesine bakılsın. Ne alaka.
lives... ~ 10 yıl önce
neden....thy pilotu olda para alıp uçmak harici ne yaptıklarını gör o zaman...burdan ahkam keserek anlayamazsın..
380 ~ 10 yıl önce
yok kura olmasin haftada bir isim degissin ki kimsenin gonlu kalmasin
Yabancı Pilot ~ 10 yıl önce
Düşünsenize yabancı bir pilotun adı çıkıyor. Thomas Int Airport. Ey Allahım.
Mevlana(yokluk) ~ 10 yıl önce
Mevlana çok iyi olur ,anlamı büyük.tabi anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mevlana mı? ~ 10 yıl önce
mevlana airport? uluslararası bır havalımanından bahsetılıyor. vecıhı hurkus u bılmeyen bır cok ınsan var. ustelık yurt dısından gelenler buranın adı neden vecıhı hurkus dıye merak edıp turk sıvıl havacılıgını anlayacaklar.her yer mevlana zaten bırakın da hurkusun adı soyadı gecsın!!!!
gonzalez ~ 10 yıl önce
Jet-Fadıl Airport olabilir. Çok uyumlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000